Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

De meest gezochte bandenmerken op Google in Europa in 2020

Na een eerste studie over dit onderwerp in 2019, heeft rezulteo de populariteit van bandenmerken in Europa in dit door Covid-19 geteisterde jaar opnieuw geanalyseerd, door de zoekvolumes op Google van bandenfabrikanten in elk land in de periode 1 januari t/m 31 december 2020 te bestuderen. De studie omvat een analyse van de wereldwijde zoekvolumes voor dezelfde zoekwoorden tussen de jaren 2019 en 2020.

Wat zijn de meest gezochte bandenmerken op Google in 2020?

© Firmbee / Pixabay

Voor het onderzoek hebben we de zoekopdrachten “merknaam” + “band” in de officiële talen van alle Europese landen geteld.

De meest gezochte bandenmerken volgens Google Ads gegevens van 1 januari t/m 31 december 2020.

Michelin is het meest gezochte bandenmerk in 20 landen, waaronder Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en Turkije. rezulteo heeft een speciale site voor elk van deze landen met innovatieve prijsvergelijkers. In Duitsland en Oostenrijk - waarvoor rezulteo ook speciale vergelijkingswebsites heeft - is Continental het meest gezochte merk op de Google-zoekmachine. De Duitse bandenfabrikant bezet ook de toppositie in andere Europese landen zoals Zweden, Servië, Griekenland - dat het overnam van Michelin, die in 2019 de koppositie bekleedde - en Noorwegen.

Andere merken springen eruit in sommige Oost-Europese landen, zoals Hankook in Oekraïne en Letland; Nokian in Finland en Bulgarije; Toyo in Estland; Nexen in Noord-Macedonië; en Kumho in Hongarije.

Hoewel het merk in de meeste landen vaak op het podium staat, slaagde Goodyear er nooit in om de eerste plaats te behalen. In Wit-Rusland werd het onttroond door het duo Nexen en Hankook, die daar in 2020 de leiding delen.

Kaart met de meestgezochte bandenmerken op Google in Europa

© rezulteo 

In een jaar dat in de meeste landen van de wereld door talrijke beperkingen werd gekenmerkt, ontsnapte ook de bandenmarkt niet aan de Covid-19 crisis, wat ook blijkt uit de daling van het aantal met banden verband houdende zoekopdrachten op Google. Maar niet alle landen zijn op dezelfde manier getroffen, en sommige landen hebben het heel goed gedaan. In Duitsland en Oostenrijk, bijvoorbeeld, is het aantal zoekopdrachten in 2020 met 10% gestegen ten opzichte van 2019. Hetzelfde geldt voor Nederland, waar de stijging 9% bedroeg, terwijl in Turkije, Zweden en Finland in deze periode een stijging van 24% werd opgetekend. In Zwitserland blijven de cijfers van jaar tot jaar op hetzelfde niveau.

België (-11%), Spanje (-4%) en het Verenigd Koninkrijk (-1%) slagen erin de schade in 2020 te beperken. De situatie is minder florissant in Frankrijk, met een 33% daling van het aantal zoekopdrachten in 2020, net als in Polen (-21%) en Italië (-19%). De cijfers zijn echter het meest dramatisch in de Balkan: -58% in Servië, -55% in Montenegro en -62% in zowel Kroatië als Bosnië-Herzegovina.

De gebruikte onderzoeksmethode: analyse van de zoekvolumes voor 28 bandenmerken met “merk” + “band” zoekopdrachten in de officiële talen in heel Europa op Google Ads, van 1 januari t/m 31 december 2020. Deze analyse is geenszins representatief voor de volledige bandenmarkt en biedt slechts een steekproef van het consumentengedrag.

Land

Populairste merk in 2020

Verandering in het aantal
zoekopdrachten 2019/2020

Albanië

Continental

-10%

Moldavië

Michelin

14%

België

Michelin

-11%

Montenegro

Continental

-55%

Bosnië

Continental

-61%

Nederland

Michelin

9%

Bulgarije

Nexen

3%

Noorwegen

Continental

17%

Cyprus

Michelin

0%

Oekraïne

Hankook

9%

Denemarken

Michelin

13%

Oostenrijk

Continental

10%

Duitsland

Continental

10%

Polen

Michelin

-21%

Estland

Toyo

14%

Portugal

Michelin

-32%

Finland

Nokian

23%

Roemenië

Michelin

-18%

Frankrijk

Michelin

-33%

Servië

Continental

-58%

Griekenland

Continental

-3%

Slowakije

Michelin

-42%

Hongarije

Kumho

-40%

Slovenië

Nokian

-25%

Ierland

Michelin

11%

Spanje

Michelin

-4%

Italië

Michelin

-19%

Tsjechië

Michelin

-28%

Kroatië

Continental

-62%

Turkije

Michelin

24%

Letland

Hankook

20%

VK

Michelin

-1%

Litouwen

Michelin

-31%

Wit-Rusland

Nexen/Hankook

4%

Luxemburg

Michelin

-20%

Zweden

Continental

24%

Macedonië

Continental

-4%

Zwitserland

Michelin

0%

Malta

Michelin

2%

LEES OOK

De 10 meest markante bandennieuwsfeiten uit 2019

Rezulteo start 2020 met een overzicht van het belangrijkste bandennieuws van het jaar 2019. Winter- en zomerbanden, (vergelijkende) tests, wetgeving, autofabrikanten, bandencentra, duurzame mobiliteit, innovatie...: een terugblik op het belangrijkste bandennieuws.

Barometer rezulteo januari 2019: winterbanden komen deze winter niet van de grond

Ook deze maand analyseren we de gebruikersstatistieken van de Nederlandse bandenvergelijker rezulteo. In de maand waar normaal gesproken de bandenwissel bij de diverse bandenmontagecentra nog een staartje kent, neemt de winterband in januari 2019 in vraag af.

Barometer rezulteo december 2018: verhoudingen zomer-, winter- en all season banden

Ook in december wisten talloze automobilisten het rezulteo platform te vinden in hun zoektocht naar nieuwe autobanden. Dankzij onze statistieken krijgen we een goed beeld van de aankoopfase op de Nederlanse bandenmarkt. Welke trend zien we deze winter terug? Wat is de verdeling van soort autoband in Nederland? Is de zoektocht naar nieuwe zomerbanden voor een gunstige prijs al begonnen? Ontdek het in de rezulteo barometer van december 2018.

Terugblik op 2018: 10 belangrijke bandenmomenten met rezulteo

Het jaar 2018 zit erop. We bieden een snelle samenvatting voor degenen die tijdens deze laatste 12 maanden vol bandennieuws, ons blog gemist hebben. Lees hieronder de 10 sleutelmomenten van het afgelopen jaar binnen de bandenbranche op rezulteo.

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.