Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Terugblik op 2018: 10 belangrijke bandenmomenten met rezulteo

Het jaar 2018 zit erop. We bieden een snelle samenvatting voor degenen die tijdens deze laatste 12 maanden vol bandennieuws, ons blog gemist hebben. Lees hieronder de 10 sleutelmomenten van het afgelopen jaar binnen de bandenbranche op rezulteo.

Wat waren de 10 meest markante nieuwsfeiten van de bandenmarkt?

Wat waren de 10 meest markante nieuwsfeiten van de bandenmarkt? © rezulteo

1. Salon van Genève

Dit immense evenement binnen de Europese autowereld was uiteraard van groot belang voor diverse bandenfabrikanten. Yokohama lanceerde 3 nieuwe banden, waaronder de Bluearth-4S AW21 all season band.

Goodyear concentreerde zich op de mobiliteit van de toekomst met hun ecologische ‘Oxygene’ conceptbanden, die tijdens het rijden de luchtkwaliteit verbeteren. De Amerikaanse bandenfabrikant heeft tevens de salon als podium gebruikt om de voor 2019 beschikbare technologieën te presenteren zoals de ‘Electric Drive’ - gericht op banden van elektrische voertuigen - of hun intelligente band voor wagenparken.

Pirelli heeft zich eveneens gericht op de ‘intelligent tyre technology’ met hun ‘Cyber Car’ systeem dat de banden van het voertuig verbindt met een mobiele app die gegevens over de staat van de banden verzendt.

2. Michelin sportbanden (track connect + PSC2R)

Michelin heeft zich in 2018 toegespitst op de verdere ontwikkeling van de technologie van hun sportbanden. De Franse fabrikant heeft allereerst de geconnecteerde ‘Track Connect’ oplossing gepresenteerd voor liefhebbers van hoge snelheden op circuit; een tool die gebruikers in staat stelt op constante wijze hun prestaties en tijden te verbeteren.

Deze technologie kenmerkt zich door aandacht voor detail en prestaties en heeft geleid tot een succes voor de Porsche 911 GT3 RS: deze bleef onder de 7 minuten op de legendarische noordelijke lus (Nordschleife) van de Nürburgring. Het geheim: de Michelin Pilot Sport Cup 2 banden op maat die enkele weken later uitgebracht werden onder de naam Pilot Sport Cup 2 R.

3. Bridgestone start eindelijk met de productie van all season banden 

Hij was de laatste ‘grote’ fabrikant die nog geen all season banden aanbood in Europa. In 2018 heeft Bridgestone dan eindelijk hun vier-seizoensband uitgebracht: de Weather Control A005

4. Nieuwe APK-keuring

Wat betreft de regelgeving werd in 2018 op Europees niveau de nieuwe APK-keuring ingevoerd, met veel nieuwe aanvullende controlepunten, ook wat betreft de banden en hun staat.

5. Nexen conceptband

Banden die lucht zuiveren. Na Goodyear presenteerde het Zuid-Koreaanse merk Nexen in 2018 eveneens een nieuwe ecologische conceptband. Deze kreeg de naam ‘Breathre’ en moet in staat zijn om lucht uit fijnstof te filteren.

6. Nieuw bandenlabel

De Europese Commissie startte een groot overleg over het - sinds 2012 ingevoerde - bandenlabel. Dit heeft geleid tot een voorstel voor het aanpassen van de wetgeving dat weldra aan het Europese parlement wordt voorgelegd.

7. Michelin op de Paris Motor Show

Tijdens de Paris Motor Show in het beurscomplex Porte Versailles heeft Michelin de prestaties van zijn nieuwe banden belicht: De gepresenteerde CrossClimate+, Agilis CrossClimate, Primacy 4 en Alpin 6 kenmerken zich door krachtige en hoogwaardige prestaties en onderstrepen tevens de ideeën van de Franse bandenfabrikant over geplande veroudering. ‘Prestatievolle banden van de eerste tot de laatste kilometer’.

8. Nokian Powerproof en Wetproof

Zomerbanden voor dagelijks gebruik, ontworpen door de beste technici; Nokian heeft het rezulteo team uitgenodigd zijn 2 nieuwe zomerbanden genaamd Powerproof en Wetproof te testen. De tweevoudige Formule-1 kampioen Mika Häkkinen werkte mee aan de ontwikkeling en heeft ons deze banden gepresenteerd.

9. Winterbanden weldra verplicht in Frankrijk

Heb je een skivakantie in de Franse alpen gepland staan? Winterbanden kunnen weldra verplicht worden in sommige Franse regio’s vanaf het volgende winterseizoen. Het monteren van winterbanden bij winterse omstandigheden wordt dan verplicht als je naar Frankrijk wilt met de auto.

10. Pirelli blijft de F1 bandenleverancier

Pirelli is sinds 2011 de enige leverancier van banden voor de Formule 1 en zal dit nog enkele jaren blijven. Het Italiaanse merk zal tot in ieder geval 2023 de banden voor de het paradepaardje binnen de autosport leveren.

LEES OOK

Barometer rezulteo januari 2019: winterbanden komen deze winter niet van de grond

Ook deze maand analyseren we de gebruikersstatistieken van de Nederlandse bandenvergelijker rezulteo. In de maand waar normaal gesproken de bandenwissel bij de diverse bandenmontagecentra nog een staartje kent, neemt de winterband in januari 2019 in vraag af.

Barometer rezulteo december 2018: verhoudingen zomer-, winter- en all season banden

Ook in december wisten talloze automobilisten het rezulteo platform te vinden in hun zoektocht naar nieuwe autobanden. Dankzij onze statistieken krijgen we een goed beeld van de aankoopfase op de Nederlanse bandenmarkt. Welke trend zien we deze winter terug? Wat is de verdeling van soort autoband in Nederland? Is de zoektocht naar nieuwe zomerbanden voor een gunstige prijs al begonnen? Ontdek het in de rezulteo barometer van december 2018.

Barometer rezulteo november 2018: op welke banden rijden onze gebruikers?

In november 2018 bezochten vele gebruikers het bandenvergelijkingsportaal banden.rezulteo.nl; een startplaats voor automobilisten in de aankoopfase van autobanden. In deze barometer geven we inzicht in onze statistieken wat betreft de Nederlandse bandenmarkt; wat zijn de voorkeuren qua bandenmerken en/of bandensoorten en welke trends kunnen we herleiden uit het gebruikersverkeer? De statistieken zijn onderverdeeld per provincie.