Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone banden als OE-montage onder de Mégane R.S. Trophy

Bridgestone heeft aangekondigd dat hij als enige de OE-banden zal leveren voor de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy. De keuze viel op de Potenza S001 en S007 banden.

De Bridgestone Potenza sportband als eerste uitrusting onder de nieuwe Renault Megane RS Trophy

Renault Megane RS Trophy, op en top sportief met Bridgestone banden. © Yannick Brossart

Kracht als eerste vereiste

Hoewel de Mégane R.S. pas in het begin van het jaar 2018 is uitgekomen, heeft de nieuwe compacte sportauto van Renault nu ook al een Trophy versie. Zoals altijd komt dit model van de Franse fabrikant in de buurt van een muscle car. Met de 1.8 turbo motor, overschrijdt de Mégane R.S. Trophy de symbolische grens van 300 PK, een première voor de sportreeks van Renault. Een innovatie waardoor hij in slechts 5,7 seconden de 100km/uur bereikt.

Sportief aangepaste banden

De nieuwe Mégane R.S. Trophy is, zelfs van ver, onmiddellijk te herkennen aan zijn velgen met een diameter van 19 inch. Bridgestone is de exclusieve bandenleverancier voor de af-fabriek montage van de compacte sportauto van Renault die uitgerust wordt met banden uit de Potenza reeks. De auto zal rijden op speciaal aangepaste Potenza S001 banden. De blokken op de buitenzijde zijn verbreed om de prestaties op droge wegen te verbeteren. Op het midden van het rolvlak werden ze juist verkleind voor verhoogde prestaties op natte wegen.

De vanaf 2019 verkrijgbare Mégane R.S. Trophy kan tevens uitgerust worden met Bridgestone Potenza S007 banden. Deze sportievere banden zijn geoptimaliseerd voor hogere rijprestaties. De twee banden van Bridgestone worden voorzien van het R.S. Logo op de zijwand als bewijs van de homologatie voor de eerste uitrusting.

Een nieuwe bandenmarkering

De Bridgestone Potenza S007 zal het R.S. logo als markering op de zijwand krijgen om de af-fabriek homologatie te onderstrepen. Dit is een primeur voor Renault; de Franse autofabrikant introduceert deze specifieke OE-markering voor banden van sommige van hun voertuigen. 

R.S. logo op zijwand Bridgestone Potenza band onder Renault Megane RS Trophy

© Bridgestone

LEES OOK

Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden op maat voor de Ferrari 488 Pista

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R is dé semi slick band die alle records op zijn naam heeft staan. Hij werd onlangs gehomologeerd voor de Ferrari 488 Pista. Een specifieke OE-versie van deze band die speciaal ontworpen werd voor dit buitengewone model auto.

Top semi slick banden 2019: de 8 beste straatlegale sportbanden

De ‘semi slick sector’ kent een snelle groei. Fabrikanten gericht op super- en hypercars richten zich als nooit tevoren op de bandenkeuze om nieuwe records op het circuit neer te zetten. rezulteo biedt je een greep uit de beste, op de markt verkrijgbare en straaglegale semi slick banden met zowel premium producten als instapmodellen.

Pirelli blijft de exclusieve leverancier voor de Formule 1 banden

Tijdens de Grote Prijs van Abou Dabi heeft de Fédération Internationale de l’Automobile bevestigd dat Pirelli tot het seizoen 2023 de enige bandenleverancier voor de Formule 1 blijft.

De McLaren 600LT sportauto rijdt de fabriek uit op Pirelli banden

Pirelli en McLaren hebben hun samenwerking voor het nieuwe voertuig van het Engelse merk aangekondigd. De McLaren 600LT wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Pirelli P Zero Trofeo R banden.