Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone banden als OE-montage onder de Mégane R.S. Trophy

Bridgestone heeft aangekondigd dat hij als enige de OE-banden zal leveren voor de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy. De keuze viel op de Potenza S001 en S007 banden.

De Bridgestone Potenza sportband als eerste uitrusting onder de nieuwe Renault Megane RS Trophy

Renault Megane RS Trophy, op en top sportief met Bridgestone banden. © Yannick Brossart

Kracht als eerste vereiste

Hoewel de Mégane R.S. pas in het begin van het jaar 2018 is uitgekomen, heeft de nieuwe compacte sportauto van Renault nu ook al een Trophy versie. Zoals altijd komt dit model van de Franse fabrikant in de buurt van een muscle car. Met de 1.8 turbo motor, overschrijdt de Mégane R.S. Trophy de symbolische grens van 300 PK, een première voor de sportreeks van Renault. Een innovatie waardoor hij in slechts 5,7 seconden de 100km/uur bereikt.

Sportief aangepaste banden

De nieuwe Mégane R.S. Trophy is, zelfs van ver, onmiddellijk te herkennen aan zijn velgen met een diameter van 19 inch. Bridgestone is de exclusieve bandenleverancier voor de af-fabriek montage van de compacte sportauto van Renault die uitgerust wordt met banden uit de Potenza reeks. De auto zal rijden op speciaal aangepaste Potenza S001 banden. De blokken op de buitenzijde zijn verbreed om de prestaties op droge wegen te verbeteren. Op het midden van het rolvlak werden ze juist verkleind voor verhoogde prestaties op natte wegen.

De vanaf 2019 verkrijgbare Mégane R.S. Trophy kan tevens uitgerust worden met Bridgestone Potenza S007 banden. Deze sportievere banden zijn geoptimaliseerd voor hogere rijprestaties. De twee banden van Bridgestone worden voorzien van het R.S. Logo op de zijwand als bewijs van de homologatie voor de eerste uitrusting.

Een nieuwe bandenmarkering

De Bridgestone Potenza S007 zal het R.S. logo als markering op de zijwand krijgen om de af-fabriek homologatie te onderstrepen. Dit is een primeur voor Renault; de Franse autofabrikant introduceert deze specifieke OE-markering voor banden van sommige van hun voertuigen. 

R.S. logo op zijwand Bridgestone Potenza band onder Renault Megane RS Trophy

© Bridgestone

LEES OOK

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.