Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Aston Martin Vantage zal op Pirelli P Zero banden rijden

De nieuwe Aston Martin Vantage die het komende voorjaar zal uitkomen, zal uitsluitend worden uitgerust met gehomologeerde Pirelli P Zero banden.

De nieuwe Aston Martin Vantage zal uitsluitend op Pirelli P Zero banden rijden

De nieuwe Aston Martin Vantage zal uitsluitend op Pirelli P Zero banden rijden - Copyright © Pirelli

Een P Zero band om de prestaties van de Vantage te temmen

De gloednieuwe Aston Martin Vantage is een mix tussen de chique DB10 en de sportieve Vulcan en heeft dus een uitmuntende reputatie hoog te houden. Met de 4,0 liter V8-motor van Mercedes is dit nieuwe staaltje meesterwerk van de Britse fabrikant in staat om in 3,5 seconden 100 km/uur te bereiken en het heeft een topsnelheid van 314 km/uur. Deze verregaande sportieve prestaties vereisen dan ook hoogwaardige banden. Zo koos Aston Martin voor de Pirelli P Zero.

Zoals de “Perfect Fit” strategie van Pirelli voorschrijft, werkten de ingenieurs van de Italiaanse bandenfabrikant samen met het automerk om P Zero banden op maat te ontwikkelen. Om het karakter van de auto te behouden wil Pirelli banden leveren die de sportsensaties overdragen op de personen achter het stuur. Volgens Aston Martin zijn ze hier volledig in geslaagd en het merk prijst de bandenfabrikant voor het ontwerp van de P Zero. Deze band krijgt het AM-logo op de zijwand om de homologatie van de Britse autofabrikant aan te tonen.

Het is niet de eerste keer dat de twee groepen samenwerken. Pirelli heeft reeds de Vanquish en V12 Vantage S modellen met P Zero banden op maat uitgerust. De legendarische DB5 van James Bond is dan weer verkrijgbaar met Cinturato banden. Aston Martin zal het komende seizoen zijn debuut maken binnen de Formule 1 met het Red Bull Racing team. Ook hiervoor kan het weer samenwerken met Pirelli daar het bandenmerk de exclusieve leverancier voor de F1 is.

Aston_Martin_Vantage_Pirelli

Copyright © Pirelli

LEES OOK

Michelin Track Connect: kies voor een optimale circuitbeleving!

Tijdens een evenement op het circuit van Almeria in Spanje presenteerde Michelin zijn nieuwe oplossing voor geconnecteerde autobanden. Deze technologie kan op elk circuit gebruikt worden.

Nieuwe Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 op maat van de Ferrari 488 Pista

Op de internationale Autosalon van Genève werd de nieuw gepresenteerde Ferrari 488 Pista gespot met Michelin Pilot Sport Cup K2 banden. Deze autobanden op maat zullen alle modellen van dit voertuig uitrusten.

Een snelheidsrecord voor een door een Maserati op Pirelli banden voortgetrokken snowboard

De Britse professionele snowboarder Jamie Barrow verbreekt een snelheidsrecord terwijl hij wordt voortgetrokken door een Maserati Levante op Pirelli banden.

Pirelli P Zero als eerste uitrusting voor de McLaren Senna

Pirelli heeft onthuld dat het de langverwachte McLaren Senna zal uitrusten met P Zero Trofeo en P Zero Asimmetrico banden.