Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De combinatie om op de Nürburgring onder de 7 min. te blijven? Porsche 911 GT3 RS en Michelin!

De Nürburgring is één van de moeilijkste circuits ter wereld. Een rondetijd van minder dan 7 minuten op dit uitzonderlijke circuit is een onbetwistbaar bewijs van de uitzonderlijke prestaties van zowel auto als autobanden. De laatste versie van de Porsche 911 GT3 RS bood deze uitdaging het hoofd op Michelin Pilot sport Cup 2 banden.

De Porsche GT3 RS op het Nürburgring circuit

De nieuwe Porsche 911 GT3 RS is één van de weinige auto's die in minder dan 7 minuten de Nürburgring aflegt. © Porsche

Een historische rondetijd op een veeleisend circuit

Porsche en de Nürburgring zijn al jaren onafscheidelijk. Elk model van de Duitse autofabrikant wordt op dit circuit getest om zijn performance en prestaties te bewijzen. Het laatste model dat een krachttoer op dit circuit leverde was de Porsche GT2 RS die met 700pk onder zijn motorkap de ongelofelijke rondetijd van 6 minuten en 47 seconden neerzette. Hiermee werd het de snelste Porsche 911 ooit op dit circuit.
De nieuwe versie van de GT3 RS kon uiteraard niet onder deze rijproef uitkomen. Hoewel deze sportauto minder krachtig is dan de GT2 RS (maar toch niet minder dan 520 pk telt), zette hij een legendarische tijd neer.

De Franse coureur Kevin Estre maakte een rondetijd van exact 6:56,4 minuten. Hij verbeterde hiermee de rondetijd van de oude GT3 RS met 24 seconden.

De Porsche GT3 RS uitgerust met Michelin op de Nürburgring

© Porsche

Het ontwerp van deze nieuwe GT3 RS is gericht op de racesport. Dit is duidelijk te zien aan de wielstellen en de motor. Om de prestaties van dit sportmodel optimaal te kunnen benutten, koos Porsche voor dezelfde premiumbanden als onder de GT2 RS: de Michelin Pilot Sport Cup 2 R in de maten 265/35 ZR 20 en 325/30 ZR 21. 

Deze nieuwe GT3 RS accelereert in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 312 km/uur.

Bekijk de video van dit record:

LEES OOK

Bridgestone rust de Ferrari Portofino uit met zijn Potenza S007

De Potenza S007 runflat banden van de Japanse bandenfabrikant Bridgestone werden geselecteerd voor de eerste uitrusting van de Ferrari Portofino.

Yokohama als eerste uitrusting onder de nieuwe BMW M5

De Japanse bandenfabrikant Yokohama werkt opnieuw samen met BMW en zal de eerste uitrusting van de nieuwe M5 modellen uitrusten.

Na de GT3 en de GT2 RS, rust Dunlop de Porsche 911 GT3 RS uit

Porsche koos opnieuw voor Dunlop en de Sport Maxx Race 2 band als eerste uitrusting voor de 911 GT3 RS.

Pirelli levert P Zero banden op maat voor de Dallara Stradale

Pirelli onthult de eigenschappen van zijn nieuwe P Zero, speciaal ontworpen voor de Dallara Stradale die gebouwd werd ter ere van de 81ste verjaardag van de oprichter van dit Italiaans autobedrijf.