Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Michelin PS4S OE BMW X3 M & X4 M

De Michelin Pilot Sport 4S band als eerste uitrusting onder de BMW X3 M en X4 M © Michelin

Optimale technologie voor optimale prestaties

Michelin zal de Pilot Sport 4S leveren in de bandenmaat 255 40 ZR21 102Y voor de voorwielen en in de maat 265/ 40ZR21 105Y op de achterwielen wat betreft de BMW X3 M en X4 M. Om aan de performance vereisten van de Duitse fabrikant te voldoen, heeft Michelin gebruikgemaakt van de Tri-Compound technologie voor de voorbanden en de Bi-Compound voor de achterbanden. Deze technologie op basis van meerdere rubbersoorten gebruikt uiteenlopende materialen voor de diverse delen van het rolvlak. 

De ingenieurs van Michelin hebben zichzelf als doel gesteld om banden te ontwikkelen met een uitmuntende grip op droge wegen, een goed evenwicht op natte wegen en een prima duurzaamheid op pistes - met behoud van de voor BMW kenmerkende sportfeeling. Om dit te bereiken, was de Franse fabrikant genoodzaakt om de diverse eigenschappen van de band uit te werken waarbij het accent gelegd werd op het rolvlak en de bestanddelen ervan. Eveneens belangrijk: ervoor zorgen dat de maten van de voor- en achterband vrijwel gelijk bleven. 

Een veelbelovende samenwerking

De Pilot Sport 4S* band is het resultaat van een driejarige samenwerking tussen BMW en Michelin. Tijdens de ontwikkelingsfase, werden er honderden prototypes en banden preseries getest op het circuit van Nürburgring in Duitsland en op de testcircuits van Miramas en Ladoux in Frankrijk. Het resultaat: de Michelin PS4S* biedt de bestuurders van de BMW X3 M en X4 M ongekend rijplezier dankzij een uniek evenwicht tussen grip, comfort en veiligheid.   

LEES OOK

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.