Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

De Bugatti Chiron is de eerste straatlegale wagen, die de grens van 300 mijl per uur overschreed

De Bugatti Chiron is de eerste straatlegale wagen, die de grens van 300 mijl per uur overschreed © Bugatti

Michelin banden als originele uitrusting

“De uitdaging om de grens van 300 mijl per uur te doorbreken is al sinds lange tijd een streven binnen de wereld van de autosport. Deze snelheid kan slechts door enkele hele specifieke voertuigen bereikt worden”. Dit is wat Bugatti zegt over het nieuwe snelheidsrecord met een prototype van de Chiron op het testcircuit van Ehra-Lessien in Noord-Duitsland. Deze enigszins aangepaste supercar, op Michelin Pilot Sport Cup 2 banden, heeft een snelheidsrecord verbroken. Het record werd bevestigd door het onafhankelijke testinstituut TÜV. “We zijn er ongelofelijk trots op dat we de eerste fabrikant zijn die een snelheid van meer dan 300 mijl per uur bereikt heeft” aldus Stephan Winkelmann, CEO van Bugatti. “Dit is een doorbraak binnen de Autogeschiedenis. Ik bedank het hele team evenals de coureur Andy Wallace voor deze uitzonderlijke prestatie”.

Bugatti Chiron Michelin

© Bugatti

De Bugatti Chiron heeft zelfs een maximum snelheid van 490,484 km/uur bereikt. Een prestatie die mogelijk gemaakt werd door de auto met 25 cm ter verlengen en een spoiler, de luchtrem en de passagiersstoel te verwijderen. De voor dit record gebruikte Michelin Pilot Sport Cup 2 lijken veel op de OE banden die voor de in serie vervaardigde Bugatti Chiron worden aangeboden. De ‘BG’ markering is het bewijs van de homologatie van Bugatti voor het gebruik op de weg. Voor deze recordpoging werden uitsluitend de gordels van de banden versterkt om zo bestand te zijn tegen de 5.300 G-kracht van de versnelling. Voor het ontwerp van deze recordbanden deed Michelin een beroep op zijn technologische center van Ladoux in Frankrijk en zijn site te Charlotte in de Verenigde Staten. De testmachines op deze site zijn bestemd om ruimtevaartuigen te testen. Ze werden gebruikt om tests op een snelheid van 510 km/uur uit te voeren.

“Michelin is er heel trots op bij te dragen aan dit record dat het resultaat is van onze reeds 20-jarige samenwerking met Bugatti” aldus Pierre Chandezon, ontwerpmanager van Michelin banden voor Bugatti. “Dankzij dit project en uiteraard het door de jaren heen opgebouwde vertrouwen, heeft Michelin exclusieve OE banden voor de Chiron kunnen ontwerpen”.

Bugatti Chiron Pilot Sport Cup 2

© Bugatti

De video van het record van de Bugatti Chiron op Michelin Pilot Sport Cup 2 banden:

* = 483 kilometer per uur

LEES OOK

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.