Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Falken banden homologatie op de Porsche Macan

De Japanse fabrikant Falken heeft aangekondigd te zijn geselecteerd door Porsche om de luxe Macan SUV uit te rusten met Azenis FK510 SUV banden.

Falken OE Porsche Macan

Nieuwe look, nieuwe banden

Na 5 jaar en meer dan 400.000 verkochte exemplaren wereldwijd, heeft de Porsche Macan besloten om voor een kleine make-over te gaan. De Macan is uitgegroeid tot één van de meest populaire modellen van het merk uit Stuttgart en is nu ook beschikbaar met nieuwe OE banden. Falken kondigt aan geselecteerd te zijn door Porsche voor de uitrusting van de SUV.

De Azenis FK510 SUV banden werden gehomologeerd in de maten 235/60 R18 en 255/55 R18 met een snelheidsindex W en een laadindex van 103 of 105. Deze banden zijn nu verkrijgbaar bij af-fabriek levering en voornamelijk bestemd voor bestuurders met sportief rijgedrag. Het ACP profiel, dat staat voor Adaptive-Constant-Pressure (constante adaptieve druk), verbetert het remmen en zorgt zowel voor een goede stuurstabiliteit als dynamisch rijgedrag. De nieuwe rubbercompound op basis van nanotechnologie verlengt de levensduur en maakt de banden slijtbestendiger.

“Het invoeren van deze band ligt in de lijn van onze strategie een complete reeks binnen groeiende en rendabele segmenten aan te bieden”, aldus Christian Stolting, Key Account Manager OE bij Falken Tyre Europa. “De originele uitrusting van de Porsche Macan is niet alleen een bevestiging van deze strategie, maar tevens een bewijs van de kwaliteit van onze banden. Het is voor ons in zekere zin een erkenning om aan Porsche te mogen leveren. "

LEES OOK

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.