Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks

Goodyear banden racesport

Goodyear maakt zijn comeback binnen het autoracen met de FIA WEC en de 24 uur van Le Mans © Goodyear

Terugkeeer naar Le Mans

Goodyear doet weer mee aan de langeafstandsraces! Na een jarenlange afwezigheid binnen de motorsport, heeft de Amerikaanse fabrikant aangekondigd dat ze dit jaar het autoracen weer oppakken. Goodyear zal vanaf augustus 2019 een nieuwe reeks banden leveren voor de LMP2- en de LM GTE-klasse van het FIA wereldkampioenschap langeafstandsracen. De fabrikant richt zich voornamelijk op de legendarische 24 uur van Le Mans als afsluiting van het komende seizoen. Deze race werd in het verleden tot 14 keer toe gewonnen door een voertuig op Goodyear banden.

Deze competitie - met enduroraces van 4 tot 24 uur - is een ware uitdaging voor Goodyear die al sinds 2006 niet meer aan dit soort races heeft meegereden. “Voor zijn comeback binnen de internationale autosport, richt Goodyear zich in de eerste plaats op langeafstandsraces. Dit zijn ware showcases om de technologieën van de banden te belichten die gebruikt worden onder talloze auto's, van prototypes tot GT”, aldus Ben Crawley, directeur Motorsport bij Goodyear. “Het is een stimulerende uitdaging voor de technische teams van onze Europese ontwikkelingscentra en een eerste stap alvorens de overige mogelijkheden binnen de autosport voor het merk uit te diepen”, licht hij toe.

Een nieuwe bandenreeks

Goodyear werkt sinds meer dan een jaar aan een nieuwe bandenreeks voor de prototypes van Le Mans. Deze banden worden ontwikkeld in de innovatiecenters van Hanau in Duitsland en Colmar-Berg in Luxemburg. Ze maken gebruik van dezelfde technieken als de Eagle F1 Supersport reeks. Deze voor sportauto’s ontworpen lijn voelt zich zowel op circuits als op de weg op zijn gemak. Het is het perfecte voorbeeld van de toepassing van de knowhow van Goodyear binnen de racesport en wat betreft banden voor personenauto’s.

LEES OOK

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.