Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

Hankook sponsor DTM

© Hankook Tire

Een langdurige samenwerking 

Hoewel het contract tussen Hankook en het DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) nog niet verlopen is, hebben de bandenfabrikant en de promotor van het DTM een nieuwe overeenkomst afgesloten voor de komende vier jaar. Deze samenwerking zal dus lopen tot in 2023 waardoor Hankook Tire de tot nu toe langstleverende bandenleverancier van het Duitse toerauto kampioenschap wordt. De Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk sinds 2011 de officiële partner van het DTM.

“We zijn uiterst tevreden dat we opnieuw als exclusieve officiële leverancier van de meeste populaire autoraces ter wereld geselecteerd zijn. Dankzij het internationale platform, biedt het DTM ons de kans op constante wijze onze technologische knowhow te belichten en onze internationale zichtbaarheid binnen de autosport te versterken”, aldus Hyun Bum Cho, CEO van Hankook Tire. 

Hankook steunt sinds talloze jaren topsportevenementen zoals de 24Uur serie, het W series kampioenschap, de anal'Eurocup Formula Renault, de 24Uur van de Nürburgring, de F3 Americas en de CJ Super Race. Hankook wist, voornamelijk door zijn Ventus Race bandenreeks, een voorname plaats te bemachtigen binnen de nationale en internationale autoraces en rally’s.

LEES OOK

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.