Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin blijft exclusieve leverancier voor Formule E tot in 2021

Michelin kondigt aan een nieuwe samenwerking te hebben ondertekend met de Formule E. Beide partijen binden zich tot het einde van het seizoen 2020/2021.

Michelin en Formule E zetten hun samenwerking voort tot in 2021 - Copyright © FIA

Michelin en de Formule E: de samenwerking wordt voortgezet

Michelin was één van de eerste partners die meewerkte aan dit 100% elektrische kampioenschap in 2014. De bandenfabrikant uit Clermont-Ferrand levert als exclusieve partner aan de teams en coureurs die sinds de eerste editie aan de Formule E meedoen. Een succesvolle samenwerking dus die beide partijen nog tot in 2021 willen laten duren.

Een wedstrijdband op maat

De wagens die in de Formule E rijden zijn 100% elektrisch en Michelin moest dan ook een band ontwikkelen met zowel hoogwaardige prestaties als een uitmuntend energierendement. Het model dat Michelin ontwikkelde voldoet aan al deze vereisten en kan tijdens de races zowel op droge als natte wegen worden gebruikt.

Copyright © FIA

Met de verlenging van de samenwerking legt Michelin de lat nog hoger. De bandenfabrikant werkt nu al aan nieuwe banden voor de volgende generatie space wagons. “Naast de innovatie van bijvoorbeeld de eerste raceband van 18 inch met een hoog energierendement voor eenzitters, streeft Michelin er tevens naar het onderzoek de komende seizoenen naar een hoger plan te tillen om vervolgens de nieuwe technologieën toe te passen op andere producten" verklaarde Pascal Couasnon, Directeur van Michelin Motorsport. Alejandro Agag, oprichter en voorzitter van de Formule E competitie, is al even enthousiast over deze samenwerking: "Nog voor het lanceren er van geloofde Michelin al in het concept van dit kampioenschap en deelde onze visie over een innovatief platform om technologieën te testen en te ontwikkelen die in de toekomst op personenauto's toegepast kunnen worden. De Formule E is een avant-garde project en Michelin heeft dan ook een specifieke band ontwikkeld die toegespitst is op onze behoeften maar tevens gebaseerd is op de dagelijks gebruikte banden voor personenauto’s. Ik kijk ernaar uit om met Michelin samen te werken tot het einde van het seizoen 7, of zelfs nog langer."

LEES OOK

Pirelli levert P Zero banden op maat voor de Dallara Stradale

Pirelli onthult de eigenschappen van zijn nieuwe P Zero, speciaal ontworpen voor de Dallara Stradale die gebouwd werd ter ere van de 81ste verjaardag van de oprichter van dit Italiaans autobedrijf.

Michelin Track Connect: kies voor een optimale circuitbeleving!

Tijdens een evenement op het circuit van Almeria in Spanje presenteerde Michelin zijn nieuwe oplossing voor geconnecteerde autobanden. Deze technologie kan op elk circuit gebruikt worden.

Nieuwe Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 op maat van de Ferrari 488 Pista

Op de internationale Autosalon van Genève werd de nieuw gepresenteerde Ferrari 488 Pista gespot met Michelin Pilot Sport Cup K2 banden. Deze autobanden op maat zullen alle modellen van dit voertuig uitrusten.

Een snelheidsrecord voor een door een Maserati op Pirelli banden voortgetrokken snowboard

De Britse professionele snowboarder Jamie Barrow verbreekt een snelheidsrecord terwijl hij wordt voortgetrokken door een Maserati Levante op Pirelli banden.