Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Track Connect: kies voor een optimale circuitbeleving!

Tijdens een evenement op het circuit van Almeria in Spanje presenteerde Michelin zijn nieuwe oplossing voor geconnecteerde autobanden. Deze technologie kan op elk circuit gebruikt worden.

Michelin TrackConnect

Michelin presenteerde de Track Connect app in een Porsche GT3 © Michelin

Een specifieke technologie voor de Pilot Sport Cup 2

Een Ferrari 488 GTB en meerdere Porsche GT3 op het zonovergoten circuit van Almeria: Michelin pakte flink uit om zijn nieuwe systeem voor ‘connected’ banden te presenteren. Het Track Connect systeem verbindt de autoband met een smartphone app zodat je in real time de staat van je autobanden kunt checken.

Het systeem werkt tot nu toe alleen met de Pilot Sport Cup 2. Deze autoband is uitgerust met een sonde die communiceert met een kastje. Dit kastje is aangesloten op de auto aansteker of een USB poort in de auto. Hij verzendt signalen naar een mobiele app die de informatie vervolgens verwerkt en weergeeft. Deze technologie is niet nieuw. Het is nu echter voor het eerst beschikbaar voor het grote publiek. Dit - door meerdere grote fabrikanten gedeelde - initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen Michelin en de leden van een Franse Porsche Club. “Het idee voor Michelin Track Connect is ontstaan aan de hand van de feedback van de consumenten”, legt Jean-Philippe Desfarge, hoofd marketing geconnecteerde autobanden bij Michelin, uit. “Ze vertelden ons enkele maanden geleden dat met name de gegevens over de bandenspanning en de temperatuur van groot belang zijn bij gebruik op circuit".

 Michelin Pilot Sport Cup 2 TrackConnect

© Michelin

Michelin begeleidt je bij elke run

Track Connect begeleidt de gebruikers bij elke stap om ze een optimale rijbeleving te bieden. Vóór de start geeft de app de meest geschikte bandenspanning aan. De app baseert zich hiervoor op het type voertuig, het type wegdek en de weersomstandigheden.

Tijdens de race vermeldt de app op nauwkeurige wijze en in real time de druk en de temperatuur van de autobanden. Een rijgedrag indicator geeft het evenwicht van het voertuig en de neiging tot over-/ondersturing weer. De app heeft ook nog een stopwatch functie.

De gebruiker kan na iedere ronde de diverse geregistreerde gegevens raadplegen. Hij kan zo de nodige aanpassingen uitvoeren voordat hij opnieuw de baan opgaat.

Beschikbaarheid

De Michelin Track Connect oplossing is verkrijgbaar tegen een prijs van € 400,- en matcht met 11 Pilot Sport Cup 2 maten met velgdiameters van 18 t/m 21 inch. De set kan nà het vervangen van de banden opnieuw gebruikt worden.

De video van de Michelin Track Connect:

LEES OOK

Bridgestone rust de Ferrari Portofino uit met zijn Potenza S007

De Potenza S007 runflat banden van de Japanse bandenfabrikant Bridgestone werden geselecteerd voor de eerste uitrusting van de Ferrari Portofino.

Yokohama als eerste uitrusting onder de nieuwe BMW M5

De Japanse bandenfabrikant Yokohama werkt opnieuw samen met BMW en zal de eerste uitrusting van de nieuwe M5 modellen uitrusten.

De combinatie om op de Nürburgring onder de 7 min. te blijven? Porsche 911 GT3 RS en Michelin!

De Nürburgring is één van de moeilijkste circuits ter wereld. Een rondetijd van minder dan 7 minuten op dit uitzonderlijke circuit is een onbetwistbaar bewijs van de uitzonderlijke prestaties van zowel auto als autobanden. De laatste versie van de Porsche 911 GT3 RS bood deze uitdaging het hoofd op Michelin Pilot sport Cup 2 banden.

Na de GT3 en de GT2 RS, rust Dunlop de Porsche 911 GT3 RS uit

Porsche koos opnieuw voor Dunlop en de Sport Maxx Race 2 band als eerste uitrusting voor de 911 GT3 RS.