Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Track Connect: kies voor een optimale circuitbeleving!

Tijdens een evenement op het circuit van Almeria in Spanje presenteerde Michelin zijn nieuwe oplossing voor geconnecteerde autobanden. Deze technologie kan op elk circuit gebruikt worden.

Michelin TrackConnect

Michelin presenteerde de Track Connect app in een Porsche GT3 © Michelin

Een specifieke technologie voor de Pilot Sport Cup 2

Een Ferrari 488 GTB en meerdere Porsche GT3 op het zonovergoten circuit van Almeria: Michelin pakte flink uit om zijn nieuwe systeem voor ‘connected’ banden te presenteren. Het Track Connect systeem verbindt de autoband met een smartphone app zodat je in real time de staat van je autobanden kunt checken.

Het systeem werkt tot nu toe alleen met de Pilot Sport Cup 2. Deze autoband is uitgerust met een sonde die communiceert met een kastje. Dit kastje is aangesloten op de auto aansteker of een USB poort in de auto. Hij verzendt signalen naar een mobiele app die de informatie vervolgens verwerkt en weergeeft. Deze technologie is niet nieuw. Het is nu echter voor het eerst beschikbaar voor het grote publiek. Dit - door meerdere grote fabrikanten gedeelde - initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen Michelin en de leden van een Franse Porsche Club. “Het idee voor Michelin Track Connect is ontstaan aan de hand van de feedback van de consumenten”, legt Jean-Philippe Desfarge, hoofd marketing geconnecteerde autobanden bij Michelin, uit. “Ze vertelden ons enkele maanden geleden dat met name de gegevens over de bandenspanning en de temperatuur van groot belang zijn bij gebruik op circuit".

 Michelin Pilot Sport Cup 2 TrackConnect

© Michelin

Michelin begeleidt je bij elke run

Track Connect begeleidt de gebruikers bij elke stap om ze een optimale rijbeleving te bieden. Vóór de start geeft de app de meest geschikte bandenspanning aan. De app baseert zich hiervoor op het type voertuig, het type wegdek en de weersomstandigheden.

Tijdens de race vermeldt de app op nauwkeurige wijze en in real time de druk en de temperatuur van de autobanden. Een rijgedrag indicator geeft het evenwicht van het voertuig en de neiging tot over-/ondersturing weer. De app heeft ook nog een stopwatch functie.

De gebruiker kan na iedere ronde de diverse geregistreerde gegevens raadplegen. Hij kan zo de nodige aanpassingen uitvoeren voordat hij opnieuw de baan opgaat.

Beschikbaarheid

De Michelin Track Connect oplossing is verkrijgbaar tegen een prijs van € 400,- en matcht met 11 Pilot Sport Cup 2 maten met velgdiameters van 18 t/m 21 inch. De set kan nà het vervangen van de banden opnieuw gebruikt worden.

De video van de Michelin Track Connect:

LEES OOK

Pirelli levert P Zero banden op maat voor de Dallara Stradale

Pirelli onthult de eigenschappen van zijn nieuwe P Zero, speciaal ontworpen voor de Dallara Stradale die gebouwd werd ter ere van de 81ste verjaardag van de oprichter van dit Italiaans autobedrijf.

Nieuwe Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 op maat van de Ferrari 488 Pista

Op de internationale Autosalon van Genève werd de nieuw gepresenteerde Ferrari 488 Pista gespot met Michelin Pilot Sport Cup K2 banden. Deze autobanden op maat zullen alle modellen van dit voertuig uitrusten.

Een snelheidsrecord voor een door een Maserati op Pirelli banden voortgetrokken snowboard

De Britse professionele snowboarder Jamie Barrow verbreekt een snelheidsrecord terwijl hij wordt voortgetrokken door een Maserati Levante op Pirelli banden.

Pirelli P Zero als eerste uitrusting voor de McLaren Senna

Pirelli heeft onthuld dat het de langverwachte McLaren Senna zal uitrusten met P Zero Trofeo en P Zero Asimmetrico banden.