Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli blijft de exclusieve leverancier voor de Formule 1 banden

Tijdens de Grote Prijs van Abou Dabi heeft de Fédération Internationale de l’Automobile bevestigd dat Pirelli tot het seizoen 2023 de enige bandenleverancier voor de Formule 1 blijft.

De FIA heeft aangekondigd dat Pirelli tot in 2023 de exclusieve bandenleverancier voor de Formule 1 blijft

De FIA heeft aangekondigd dat Pirelli tot in 2023 de exclusieve bandenleverancier voor de Formule 1 blijft. © FIA

Twee fabrikanten stelden zich kandidaat

Pirelli blijft tot in 2023 actief binnen de F1! De Italiaanse fabrikant is al sinds meerdere jaren de officiële en exclusieve bandenleverancier en zal de komende seizoenen wederom de banden voor de grootste racewedstrijden leveren. De FIA heeft de voorkeur gegeven aan de reeds bestaande samenwerking in plaats van in zee te gaan met Hankook. Michelin heeft besloten om dit jaar niet aan de aanbesteding mee te doen.

“Pirelli is sinds 2011 een belangrijke en zeer gewaardeerde partner van de Formule 1”, benadrukt Chase Corey, voorzitter van de F1, na afloop van de laatste race van het seizoen. “Het is een premium merk en een internationale marktleider op het gebied van autosport. De voortzetting van onze samenwerking met Pirelli onderstreept ons streven de F1 uit te lijnen met het summum voor de autosport en auto’s in zijn algemeen.”

Pirelli verlengt zijn aanwezigheid op de Formule 1 circuits tot in 2023

© FIA

Een technische wijziging vanaf 2021

Deze samenwerking is een logisch gevolg van de afgelopen seizoenen waarin Pirelli al de enige leverancier voor de Formule 1 was. De Italiaanse fabrikant blijft dus zonder rivaal. Het technisch reglement voorziet echter een overstap op banden van 18 inch vanaf 2021 - tegen 13 inch nu.

Dit is uiteraard uitstekend nieuws voor Marco Tronchetti Provera, algemeen directeur bij Pirelli, die voor de 5 komende seizoenen de exclusieve levering aan de competitie veilig heeft gesteld. “Dit is fantastisch nieuws” benadrukte hij. “De Formule 1 is en blijft het toppunt van de motorsport: de perfecte omgeving voor Pirelli, die de autosport altijd als een geavanceerd technologisch onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium heeft gezien. Het is tevens de kans bij uitstek om onze voor luxe auto’s bestemde Ultra High Performance banden voor personenauto’s in de spotlights te zetten”.

LEES OOK

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.

Renault Megane RS Trophy-R & Bridgestone zorgen voor record op de Nürburgring

Renault heeft onlangs de Megane RS Trophy-R gepresenteerd; de meest prestatievolle, compacte sportauto uit de geschiedenis. Zijn efficiëntie werd bewezen tijdens een spectaculaire tijdrit op het circuit van de Nürburgring. Deze sportauto onderging tal van wijzigingen en is uitgerust met de prestatievolle Bridgestone Potenza S007 banden.

Falken banden homologatie op de Porsche Macan

De Japanse fabrikant Falken heeft aangekondigd te zijn geselecteerd door Porsche om de luxe Macan SUV uit te rusten met Azenis FK510 SUV banden.

Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden op maat voor de Ferrari 488 Pista

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R is dé semi slick band die alle records op zijn naam heeft staan. Hij werd onlangs gehomologeerd voor de Ferrari 488 Pista. Een specifieke OE-versie van deze band die speciaal ontworpen werd voor dit buitengewone model auto.