Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli blijft de exclusieve leverancier voor de Formule 1 banden

Tijdens de Grote Prijs van Abou Dabi heeft de Fédération Internationale de l’Automobile bevestigd dat Pirelli tot het seizoen 2023 de enige bandenleverancier voor de Formule 1 blijft.

De FIA heeft aangekondigd dat Pirelli tot in 2023 de exclusieve bandenleverancier voor de Formule 1 blijft

De FIA heeft aangekondigd dat Pirelli tot in 2023 de exclusieve bandenleverancier voor de Formule 1 blijft. © FIA

Twee fabrikanten stelden zich kandidaat

Pirelli blijft tot in 2023 actief binnen de F1! De Italiaanse fabrikant is al sinds meerdere jaren de officiële en exclusieve bandenleverancier en zal de komende seizoenen wederom de banden voor de grootste racewedstrijden leveren. De FIA heeft de voorkeur gegeven aan de reeds bestaande samenwerking in plaats van in zee te gaan met Hankook. Michelin heeft besloten om dit jaar niet aan de aanbesteding mee te doen.

“Pirelli is sinds 2011 een belangrijke en zeer gewaardeerde partner van de Formule 1”, benadrukt Chase Corey, voorzitter van de F1, na afloop van de laatste race van het seizoen. “Het is een premium merk en een internationale marktleider op het gebied van autosport. De voortzetting van onze samenwerking met Pirelli onderstreept ons streven de F1 uit te lijnen met het summum voor de autosport en auto’s in zijn algemeen.”

Pirelli verlengt zijn aanwezigheid op de Formule 1 circuits tot in 2023

© FIA

Een technische wijziging vanaf 2021

Deze samenwerking is een logisch gevolg van de afgelopen seizoenen waarin Pirelli al de enige leverancier voor de Formule 1 was. De Italiaanse fabrikant blijft dus zonder rivaal. Het technisch reglement voorziet echter een overstap op banden van 18 inch vanaf 2021 - tegen 13 inch nu.

Dit is uiteraard uitstekend nieuws voor Marco Tronchetti Provera, algemeen directeur bij Pirelli, die voor de 5 komende seizoenen de exclusieve levering aan de competitie veilig heeft gesteld. “Dit is fantastisch nieuws” benadrukte hij. “De Formule 1 is en blijft het toppunt van de motorsport: de perfecte omgeving voor Pirelli, die de autosport altijd als een geavanceerd technologisch onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium heeft gezien. Het is tevens de kans bij uitstek om onze voor luxe auto’s bestemde Ultra High Performance banden voor personenauto’s in de spotlights te zetten”.

LEES OOK

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks