Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli blijft de exclusieve leverancier voor de Formule 1 banden

Tijdens de Grote Prijs van Abou Dabi heeft de Fédération Internationale de l’Automobile bevestigd dat Pirelli tot het seizoen 2023 de enige bandenleverancier voor de Formule 1 blijft.

De FIA heeft aangekondigd dat Pirelli tot in 2023 de exclusieve bandenleverancier voor de Formule 1 blijft

De FIA heeft aangekondigd dat Pirelli tot in 2023 de exclusieve bandenleverancier voor de Formule 1 blijft. © FIA

Twee fabrikanten stelden zich kandidaat

Pirelli blijft tot in 2023 actief binnen de F1! De Italiaanse fabrikant is al sinds meerdere jaren de officiële en exclusieve bandenleverancier en zal de komende seizoenen wederom de banden voor de grootste racewedstrijden leveren. De FIA heeft de voorkeur gegeven aan de reeds bestaande samenwerking in plaats van in zee te gaan met Hankook. Michelin heeft besloten om dit jaar niet aan de aanbesteding mee te doen.

“Pirelli is sinds 2011 een belangrijke en zeer gewaardeerde partner van de Formule 1”, benadrukt Chase Corey, voorzitter van de F1, na afloop van de laatste race van het seizoen. “Het is een premium merk en een internationale marktleider op het gebied van autosport. De voortzetting van onze samenwerking met Pirelli onderstreept ons streven de F1 uit te lijnen met het summum voor de autosport en auto’s in zijn algemeen.”

Pirelli verlengt zijn aanwezigheid op de Formule 1 circuits tot in 2023

© FIA

Een technische wijziging vanaf 2021

Deze samenwerking is een logisch gevolg van de afgelopen seizoenen waarin Pirelli al de enige leverancier voor de Formule 1 was. De Italiaanse fabrikant blijft dus zonder rivaal. Het technisch reglement voorziet echter een overstap op banden van 18 inch vanaf 2021 - tegen 13 inch nu.

Dit is uiteraard uitstekend nieuws voor Marco Tronchetti Provera, algemeen directeur bij Pirelli, die voor de 5 komende seizoenen de exclusieve levering aan de competitie veilig heeft gesteld. “Dit is fantastisch nieuws” benadrukte hij. “De Formule 1 is en blijft het toppunt van de motorsport: de perfecte omgeving voor Pirelli, die de autosport altijd als een geavanceerd technologisch onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium heeft gezien. Het is tevens de kans bij uitstek om onze voor luxe auto’s bestemde Ultra High Performance banden voor personenauto’s in de spotlights te zetten”.

LEES OOK

Top semi slick banden 2019: de 8 beste straatlegale sportbanden

De ‘semi slick sector’ kent een snelle groei. Fabrikanten gericht op super- en hypercars richten zich als nooit tevoren op de bandenkeuze om nieuwe records op het circuit neer te zetten. rezulteo biedt je een greep uit de beste, op de markt verkrijgbare en straaglegale semi slick banden met zowel premium producten als instapmodellen.

Bridgestone banden als OE-montage onder de Mégane R.S. Trophy

Bridgestone heeft aangekondigd dat hij als enige de OE-banden zal leveren voor de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy. De keuze viel op de Potenza S001 en S007 banden.

De McLaren 600LT sportauto rijdt de fabriek uit op Pirelli banden

Pirelli en McLaren hebben hun samenwerking voor het nieuwe voertuig van het Engelse merk aangekondigd. De McLaren 600LT wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Pirelli P Zero Trofeo R banden.

Pirelli heeft speciale P Zero banden ontwikkeld voor de Ferrari Monza SP1 en SP2

De tijdens Paris Motor Show gepresenteerde Ferrari Monza SP1 en SP2 zijn uitgerust met Pirelli P Zero banden op maat.