Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli en McLaren slaan handen in elkaar voor ontwerp winterwielen voor ‘Sport Series’ modellen

De 'Sport Series' modellen van de fabrikant McLaren zijn vanaf nu beschikbaar met winterwielen als optie. De set bestaat uit Pirelli winterbanden op aluminium velgen.

Pirelli_banden_Mclaren

De 'Sport Series' modellen van McLaren wordt geleverd met 2 Pirelli wielensets: één voor de zomer en één voor de winter - Copyright © McLaren

Een extra wielenset

Pirelli en McLaren werken opnieuw samen. Hoewel de Winter Sottozero Serie 3 reeds gehomologeerd en beschikbaar als eerste uitrusting van meerdere 'Sport Series' modellen, is deze band nu ook verkrijgbaar met de optionele extra wielenset voor de 540C, 570S, 570GT en 570S Spider.

Het doel van deze optie? Het gebruik van winterbanden stimuleren bij de liefhebbers van dit Britse merk. Wie een sportwagen van McLaren koopt zal dus worden gevraagd te kiezen tussen Pirelli zomer- of winterbanden als eerste uitrusting. Naargelang de gekozen bandenset, levert McLaren de complete wielen – met aluminium velgen – voorzien voor het andere seizoen. Deze monteerklare wielen zijn eenvoudig op te slaan en verhogen de levensduur van de banden.

“De juiste banden kiezen naargelang het seizoen en de wegcondities zou een prioriteit moeten zijn voor elke McLaren bestuurder die op een veilige manier van zijn voertuig wil genieten. We werken samen met onze bandenpartner, Pirelli, om een McLaren winterset te kunnen voorzien” verklaart Carl Whipp, directeur van de After-sales afdeling van McLaren Automotive. “Of winterbanden nou wel of niet verplicht zijn, het feit dat ze monteerklaar zijn en wachten op een tweede set banden, is een goede icentive voor de klanten om over te schakelen wanneer de winter aanbreekt.”

Deze wielen zullen beschikbaar zijn bij alle McLaren dealers in Europa en Noord-Amerika.

Pirelli_Sottozero_MC

Copyright © McLaren

LEES OOK

Een nieuwe Pirelli P Zero als eerste uitrusting onder de BMW M5

De Italiaanse fabrikant Pirelli zal een P Zero band op maat ontwikkelen voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW M5.

Michelin blijft exclusieve leverancier voor Formule E tot in 2021

Michelin kondigt aan een nieuwe samenwerking te hebben ondertekend met de Formule E. Beide partijen binden zich tot het einde van het seizoen 2020/2021.

De Aston Martin Vantage zal op Pirelli P Zero banden rijden

De nieuwe Aston Martin Vantage die het komende voorjaar zal uitkomen, zal uitsluitend worden uitgerust met gehomologeerde Pirelli P Zero banden.

Pirelli presenteert nieuwe gekleurde slick banden voor Formule 1 seizoen van 2018

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli is de exclusieve leveranciers voor de Formule 1 en heeft de banden voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Er zullen twee nieuwe types banden beschikbaar zijn in 2018.