Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli presenteert nieuwe gekleurde slick banden voor Formule 1 seizoen van 2018

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli is de exclusieve leveranciers voor de Formule 1 en heeft de banden voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Er zullen twee nieuwe types banden beschikbaar zijn in 2018.

Pirelli_AbuDhabi_F1

De nieuwe banden voor het Formule 1 seizoen van 2018 werden gepresenteerd tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen te Abu Dhabi - Copyright © FIA

Onthulling van twee nieuwe banden

Het F1 seizoen van 2017, waarin de Brit Lewis Hamilton in zijn Mercedes duidelijk de overhand had, loopt ten einde en dus presenteert Pirelli de nieuwe racebanden foor 2018. Twee nieuwe banden zullen worden geïntroduceerd: de ‘ultrazachte’ en ‘superharde’ banden. Hoewel de ‘superharde’ band een nieuwkomer is binnen het aanbod, heeft het in feite dezelfde eigenschappen als de voormalige ‘harde’ band. Na overleg met de diverse F1-teams en talloze ingenieurs, heeft de Italiaanse fabrikant besloten een ietwat zachtere band aan te bieden. De vijf slickbanden die in 2017 werden gepresenteerd, zijn dus nu verkrijgbaar in verschillende en zachtere versies. Daarnaast heeft  Pirelli ook de Cinturato regenband van enkele nieuwe technologieën voorzien.

Een regenboog aan banden

Net als voor de andere racebanden en de banden voor personenwagens voorziet Pirelli deze nieuwe P Zero racebanden elk van een eigen kleur. De bandenfabrikant biedt dus een rijk kleurenpalet aan en heeft beslist de kleuren aan te passen.

De nieuwe ‘harde’ banden zijn vanaf nu blauw en de ‘superharde’ banden erven de oranje kleur. De ‘ultrasofte’ banden krijgen de kleur lichtroze. Pirelli kleurde overigens de banden al eens eerder in het roze om tijdens de Grand Prix van de VS in oktober 2017 aandacht te vragen voor de Pink Ribbon borstkankermaand. Het nieuwe kleurrijke seizoen gaat van start op 25 maart 2018 in Melbourne.

Bekijk de video van de presentatie van de nieuwe Pirelli Formule 1 banden:

LEES OOK

Een nieuwe Pirelli P Zero als eerste uitrusting onder de BMW M5

De Italiaanse fabrikant Pirelli zal een P Zero band op maat ontwikkelen voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW M5.

Michelin blijft exclusieve leverancier voor Formule E tot in 2021

Michelin kondigt aan een nieuwe samenwerking te hebben ondertekend met de Formule E. Beide partijen binden zich tot het einde van het seizoen 2020/2021.

De Aston Martin Vantage zal op Pirelli P Zero banden rijden

De nieuwe Aston Martin Vantage die het komende voorjaar zal uitkomen, zal uitsluitend worden uitgerust met gehomologeerde Pirelli P Zero banden.

Pirelli en McLaren slaan handen in elkaar voor ontwerp winterwielen voor ‘Sport Series’ modellen

De 'Sport Series' modellen van de fabrikant McLaren zijn vanaf nu beschikbaar met winterwielen als optie. De set bestaat uit Pirelli winterbanden op aluminium velgen.