Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.

Volkswagen IDR Nurburgring

© Volkswagen

Een verpulverd record

6’05’’336: dit is de ongelofelijke tijd die het 100% elektrische prototype ID.R van de Duitse autofabrikant op het Nürburgring circuit heeft neergezet. Een record dat tot nu op naam stond van het Chinese merk Nio en hun EP9, die al een indrukwekkende tijd van 6’45’’90 had neergezet.

Ondanks de enorme tijdwinst streeft Volkswagen er niet naar om de ID.R de weg op te laten gaan zoals zijn straatlegale Chinese concurrent. De prestatie blijft uiteraard bewonderenswaardig, zowel wat betreft het technische aspect als de banden. De elektrische motor heeft een vermogen van 680 pk, dat overgebracht wordt op de vier wielen. Met de accu’s en de coureur is het aangekondigde gewicht 1.100 kilo, voor een autonomie die maar net volstaat om de 20,83 kilometer van het circuit af te leggen. De aerodynamica werd verbeterd en het merk deed beroep op Bridgestone voor de uitrusting van de banden.

Het lag voor de hand dat er een speciale Potenza band door het Japanse merk werd ontwikkeld. De slick banden hebben de zware taak het enorme koppel van de elektrische motor op de grond over te dragen en tevens bestand te zijn tegen de uitzonderlijke circuitomstandigheden.

Voor Bridgestone weerspiegelt het de bewustwording van de noodzaak tot duurzame ontwikkeling binnen het transport. Dit soort ontwerpen maken het namelijk mogelijk tal van ideeën en ervaringen te verwerken in toekomstige personenauto’s en de bijbehorende banden. Voornamelijk wat betreft het gebruik van grondstoffen en het onderzoek naar energie-efficiëntie.

De volgende stap is het verbreken van het record van de Porsche 919 Hybrid Evo, maar met een rondetijd van 5’19’’55 is dat nog even te hoog gegrepen…

Fan van de Potenza serie van Bridgestone? Vergelijk met rezulteo de prijzen bij diverse Nederlandse bandenverkopers van Potenza banden zoals de Potenza S001.

Vergelijk de prijzen

Bekijk de video van deze recordpoging met aan het stuur coureur Romain Dumas:

 

LEES OOK

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks