1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronContinental
 4. chevronEcoContact 6
EcoContact 6
Continental

Autoband Continental EcoContact 6

Zomer
82
rezulteoSCORE
82
rezulteoSCORE
Premium
 • Zuinige band
 • Verhoogd kilometerrendement.
 • Grip op droge en natte wegen.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Continental
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
8.2 / 10
Remmen op nat wegdek
9.3 / 10
Grip op nat wegdek
6 / 10
Aquaplaning
5.9 / 10

Besparing

Duurzaamheid
8.6 / 10
Brandstofbesparing
9.6 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7.1 / 10
Wegligging
8.3 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Eigenschappen

merk
Continental
model
EcoContact 6
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
High Performance
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

Deze nieuwe versie binnen de EcoContact reeks van Continental is bestemd voor zowel stads- als toerauto’s. De EcoContact 6 autoband is gericht op energie-efficiëntie, een hoog kilometerrendement en uitaard veiligheid.

Brandstofbesparingen. De rolweerstand ligt 15% lager dan zijn voorganger dankzij innovatieve polymeren die de verspreiding van het silica in de rubbercompound vereenvoudigen. Dit draagt bij aan het verlagen van het brandstofverbruik.

Duurzaamheid. De Green Chili 2.0 rubbercompound werd ontworpen om zich beter aan de weg aan te kunnen passen en zo de slijtage te beperken. De EcoContact 6 band biedt een met 20% verbeterd kilometerrendement ten opzichte van de ContiEcoContact 5.

Rijgedrag. Het asymmetrische profiel met afgeronde groeven en lamellen optimaliseert het wegcontact voor evenwichtige prestaties op droge en natte wegen. De band scoort een A of een B voor grip op natte wegen.

CONTINENTAL ECOCONTACT 6: HIGH-TECH ZOMERBAND

De Continental EcoContact 6 zomerband is een concentraat van technologie met een aanzienlijke verbetering op het gebied van duurzaamheid, rolweerstand, handling en remafstanden op droog en nat wegdek.

Duurzamer en efficiënter

Vergeleken met zijn voorganger - de ContiEcoContact 5 - is de Continental band 20% duurzamer en ligt de rolweerstand 15% lager. De ingenieurs van de Duitse fabrikant hebben zich hoofdzakelijk gericht op de rubbercompound om dit resultaat te bereiken. De silica compound met de naam ‘GreenChili 2.0’ werd herzien om de chemische bestanddelen evenwichtiger over de band te verdelen. Dit heeft geleid tot sterke verbindingen tussen de polymeren wat de vervorming van de band voorkomt en de rolweerstand verlaagt. Er werden extra additieven toegevoegd zodat de band zich beter aan de weg kan aanpassen. Het resultaat: een verbeterde overdracht van de remkracht en een verhoging van de levensduur.

Het rolvlakontwerp is afhankelijk van de bandenmaat. Het midden van het loopvlak telt naargelang de breedte van de band dan ook 3, 4 of 5 langsgroeven. Deze ‘op-maat’ oplossing maakt het de Continental EcoContact 6 mogelijk goede grip en nauwkeurige handling op nat wegdek te bieden. De verhouding tussen het aantal langs- en dwarsgroeven optimaliseert de waterafvoer onder de band voor een verhoogde weerstand tegen aquaplaning. De lamellen met schuine randen bieden eveneens meer grip op natte wegen. Ze verbeteren tevens de waterafvoer.

Voor de prestaties op droog wegdek heeft het R&D-team van Continental zich vooral door de racesport laten inspireren. De asymmetrische structuur van de band en de afgeronde hoeken zorgen voor hogere stuurprecisie en meer grip op dit oppervlak.

Verkrijgbare bandenmaten

De Continental EcoContact 6 zomerband is verkrijgbaar in 112 maten voor velgdiameters van 13 tot 22 inch en bandbreedtes van 145 tot 315 millimeter. Tevens hebben 12 automerken deze band gehomologeerd voor in Europa verkochte modellen.

LandBronDatumNummer
 • DEADAC02/2020N/A
 • RUZA RULEM05/2021N/A
 • DEADAC02/2022N/A
 • DEAUTO BILD03/2022N/A
 • DEAUTO ZEITUNG03/2022N/A
 • SEVI BILAGARE03/2022N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info