1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronCooper
  4. chevronCS7

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
8.8 / 10
Remmen op nat wegdek
8 / 10
Grip op nat wegdek
4.2 / 10
Aquaplaning
8.8 / 10

Besparing

Duurzaamheid
6 / 10
Brandstofbesparing
6.2 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
niet beoordeeld
Wegligging
5.3 / 10
Rolgeluid
9.9 / 10

Eigenschappen

merk
Cooper
model
CS7
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
Besparing
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

COOPER CS7: EEN ZOMERBAND VOOR STADSAUTO'S

Brandstofbesparingen en duurzaamheid

De zomerband van Cooper Tires, met de naam CS7, is de opvolger van de CS2. Het merk streeft ernaar talloze middelgrote en stadsauto's uit te rusten. Deze ultramoderne band combineert nieuwe technologieën met de expertise van de Amerikaanse fabrikant.

Het ontwerp is gericht op brandstofbesparingen ten opzichte van zijn voorganger. De CS7 heeft dan ook een rolvlak met een gloednieuw ontwerp. Het profiel en de diepte van de groeven zorgen voor een evenwichtige verdeling van de lading en verlagen de rolweerstand. Volgens Cooper Tires, heeft de nieuwe band een groter contactvlak voor verbeterde grip en een gelijkmatige slijtage. 

De fabrikant belooft tevens uitmuntende prestaties op het gebied van het remmen, de tractie en de zijwaartse grip dankzij de compound op basis van silica en de talloze langs- en dwarsgroeven.

Muisstil de weg op!

Cooper Tires laat iedereen ver achter zich als het om rolgeluid gaat. De Amerikaanse fabrikant heeft de techniek van 'dempende ribben' voor tussen de groeven uitgevonden. Dit dringt op aanzienlijke wijze de door het contact tussen de band en de weg veroorzaakte trillingen terug. Het resultaat op het Europese bandenlabel: het rolgeluid van de band bedraagt 68DB, waarmee het als beste uit de bus komt in zijn categorie. De band scoort tevens een B voor het remmen op natte wegen voor alle beschikbare maten. Voor de rolweerstand loopt de score, naargelang de maten, uiteen van B t/m E. 

Beschikbaarheid

De Cooper CS7 zomerband is verkrijgbaar in 30 maten voor velgdiameters van 14 en 15 inch, met de snelheidsindexen H en T.

LandBronDatumNummer
  • DEADAC02/2022N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info