1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronCooper
 4. chevronDiscoverer A/T3 Sport 2
Discoverer A/T3 Sport 2
Cooper

Autoband Cooper Discoverer A/T3 Sport 2

All-season
 • Stabiele 4x4 band voor off-road en weggebruik.
 • Handling op elk type terrein en bij sneeuwval.
 • Bescherming tegen sneden en UV-stralen.
Discoverer A/T3 Sport 2
Cooper

Autoband Cooper Discoverer A/T3 Sport 2

All-season
 • Stabiele 4x4 band voor off-road en weggebruik.
 • Handling op elk type terrein en bij sneeuwval.
 • Bescherming tegen sneden en UV-stralen.
Standaard
n/a
rezulteoSCORE
n/a
rezulteoSCORE
Standaard
 • Stabiele 4x4 band voor off-road en weggebruik.
 • Handling op elk type terrein en bij sneeuwval.
 • Bescherming tegen sneden en UV-stralen.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Eigenschappen

merk
Cooper
model
Discoverer A/T3 Sport 2
gehomologeerd
N/A
soort auto
AWD
Rijstijl
Besparing
Seizoen
All-season
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

De Discoverer A/T3 Sport 2 band voor 4x4's is geschikt voor alle seizoenen en elk type terrein. Hij is stabiel op de weg biedt goede prestaties bij off-road gebruik.

Off-road. Het profiel van de Discoverer A/T3 Sport 2 met de brede inkepingen vereenvoudigt het rijden op rulle of rotsachtige bodems.

Weggebruik. Bij regen biedt de band meer grip dan zijn voorganger dankzij de innovatieve rubbercompound. Hij biedt goede stabiliteit op droog wegdek. Het 3PMSF logo is het bewijs van de prestaties op besneeuwde wegen.

Robuustheid. De geavanceerde technologie van de rubbercompound maakt het mogelijk bestendiger te zijn tegen scheuren en sneden. De compound met de naam EPDM beschermt de wangen tegen ozon- en UV-gerelateerde beschadigingen. De witte belettering is zo beschermd.

COOPER DISCOVERER A/T3 SPORT 2: MET JE AWD ONGEACHT HET WEER EROP UIT

Het Amerikaanse merk Cooper Tires heeft aan een nieuwe technologie voor het loopvlak gewerkt voor nog meer grip en weerstand. Deze band is ontworpen om zowel bij zomer- als winterweer, op de weg, door de modder, over rotsachtig terrein en noem maar op te rijden.

Een all season band voor AWD’s en SUV’s

De Cooper Discoverer A/T3 Sport 2 heeft heel wat verrassingen voor je in petto! De nieuwe all season band van het Amerikaanse merk belooft prestaties bij alle weersomstandigheden: regen, sneeuw, ijzel, hitte, e.d.. De 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) en M+S (Mud and Snow) logo’s bevestigen dat de Discoverer A/T3 Sport 2 bij winterweer – sneeuw, modder en ijs – de weg op kan.

De nieuwe Discoverer A/T3 Sport 2 all season band doet dankzij zijn all terrain en off-road capaciteiten denken aan de Cooper Discoverer STT Pro. Hij is, net als deze laatstgenoemde, bestemd voor AWD’s en SUV’s voor zowel off-road als normaal weggebruik.

Verbeterde grip en duurzaamheid

Cooper heeft de samenstelling van het loopvlak opnieuw onder de loep genomen om de capaciteiten van deze all terrain en all season band naar een hoger plan te tillen. De fabrikant heeft een testprogramma uitgevoerd in het MIRA Technology Park in het Verenigd Koninkrijk en in zijn eigen testcenter in Texas in de Verenigde Staten om een ultra geavanceerd product op de markt te brengen:

 • 3% meer grip op nat wegdek vergeleken met de eerste generatie Cooper Discoverer A/T3 Sport. 
 • Een “C” score voor het remmen op nat wegdek op het Europese bandenlabel.
 • Een weerstand van het loopvlak tegen kerven en scheuren van het rubber waar AWD’s die off-road rijden over rotsachtige bodems aan blootgesteld worden. 
 • Bescherming van de flanken tegen het ozoneffect en door UV-stralen veroorzaakte veroudering. Zelfs de witte belettering op de flanken is beschermd tegen verkleuring.

“Wij zijn heel tevreden de A/T3 Sport 2 aan ons assortiment toe te kunnen voegen. Hoewel we al een breed aanbod AWD en SUV-banden hebben voor talloze toepassingen, is het van belang dat we ook op het all terrain segment vooruitgang boeken. We zijn ervan overtuigd dat we met de A/T3 Sport 2™, een belangrijke stap vooruit hebben gemaakt.” verklaart Michiel Kramer, directeur verkoop en marketing bij Cooper Tire Europe.

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info