1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronCooper
  4. chevronDiscoverer All Season
Discoverer All Season
Cooper

Autoband Cooper Discoverer All Season

All-season
Discoverer All Season
Cooper

Autoband Cooper Discoverer All Season

All-season
Standaard
69
rezulteoSCORE
69
rezulteoSCORE
Standaard
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Cooper
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
6.4 / 10
Remmen op nat wegdek
8 / 10
Grip op nat wegdek
4.9 / 10
Aquaplaning
8.5 / 10

Besparing

Duurzaamheid
5.1 / 10
Brandstofbesparing
6.6 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
8.6 / 10
Wegligging
7.9 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Sneeuw

niet beoordeeld
Remmen op sneeuw
4.5 / 10
Optrekken op sneeuw
3.2 / 10

Eigenschappen

merk
Cooper
model
Discoverer All Season
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
High Performance
Seizoen
All-season
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

COOPER DISCOVERER ALL SEASON: OP MAAT GEMAAKT VOOR EUROPESE WEGEN

De Cooper all season band is ontwikkeld in Europa en is speciaal gericht voor gebruik op de diverse typen wegdekken van het Europese continent en de verschillende weersomstandigheden waar automobilisten mee te maken kunnen krijgen. De vier seizoensband beschikt over het 3PMSF symbool, wat de prestaties in winters weer onderstreept en de band geschikt maakt voor gebruik in landen waar een (situationele) winterbandenpicht geldt, zoals Luxemburg en Duitsland.

Dankzij het gebruik van een speciale menging van silica en hars in het rubbermengsel van de Cooper Discoverer All Season, belooft de band een uitstekende hechting te bieden over een breed temperatuurbereik.

Deze all season van Cooper heeft een B-score gekregen op het Europese bandenlabel op het gebied van remprestaties op nat wegdek. De laterale 3D lamellen waar de band mee is uitgerust zorgen voor een efficiënte waterafvoer. Het centrale gedeelte van de band voorkomt aquaplaning en behoudt de rijrichting van de band. De reeks blokken op het loopvlak is volgens Cooper speciaal geoptimaliseerd om het geproduceerde afrolgeluid (tot 71dB) te verminderen door het wegcontact.

Lange levensduur

Volgens de bandenfabrikant is deze band gebouw om lang mee te gaan en een bovengemiddelde levensduur te bieden. Een bandentest van het Britse PT & A heeft de prestaties van de Cooper Discoverer All Season met vergelijkende banden van bekende Europese fabrikanten tegen elkaar uitgezet. Het resultaat van deze test: de Cooper Discoverer All Season gaat 20% langer mee dan zijn concurrenten.

'De Cooper Discoverer All Season is een belangrijke toevoeging aan ons productaanbod, omdat all season banden steeds populairder en relevanter worden voor Europese automobilisten. Het is een interessante ontwikkeling voor ons wat betreft het vergroten van ons al gediversifieerde productportfolio. Hiermee bieden we bestuurders zekerheid op de weg, naast duurzame autobanden', aldus Michiel Kramer, directeur Marketing voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten & Afrika).

LandBronDatumNummer
  • DEAUTO BILD201940
  • GBTYREREVIEWS11/2020N/A
  • DEAUTO BILD ALLRAD10/2021N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info