1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronCooper
 4. chevronDiscoverer Winter
Discoverer Winter
Cooper

Autoband Cooper Discoverer Winter

Winter
 • Cooper winterband voor SUV's.
 • Verbeterde prestaties op sneeuw.
 • Precies rijgedrag.
Discoverer Winter
Cooper

Autoband Cooper Discoverer Winter

Winter
 • Cooper winterband voor SUV's.
 • Verbeterde prestaties op sneeuw.
 • Precies rijgedrag.
Standaard
67
rezulteoSCORE
67
rezulteoSCORE
Standaard
 • Cooper winterband voor SUV's.
 • Verbeterde prestaties op sneeuw.
 • Precies rijgedrag.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Cooper
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
7.2 / 10
Remmen op nat wegdek
6 / 10
Grip op nat wegdek
7 / 10
Aquaplaning
7.7 / 10

Besparing

Duurzaamheid
6.8 / 10
Brandstofbesparing
6.1 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7.9 / 10
Wegligging
8.3 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Sneeuw

Remmen op sneeuw
8.1 / 10
Optrekken op sneeuw
8.2 / 10

IJs

Remmen op ijs
9.2 / 10
Optrekken op ijs
niet beoordeeld

Eigenschappen

merk
Cooper
model
Discoverer Winter
gehomologeerd
N/A
soort auto
AWD
Rijstijl
Sport
Seizoen
Winter
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
ja
Seal
nee

Omschrijving

De winterband die Cooper voor SUV's heeft ontwikkeld genaamd Discoverer Winter biedt betere grip en kortere remwegen op sneeuw dan zijn voorganger.

Sneeuw. De winterband biedt grip op besneeuwde wegen. De gekartelde randen van de langsgroeven blokkeren de sneeuw voor verhoogde sneeuw-op-sneeuw frictie. De remafstanden worden beperkt dankzij de "3D Micro-Gauge" lamellen die talloze scherpe randen vormen.

Rijgedrag. De wegligging is stabiel en de band biedt stuurprecisie dankzij een stijf profiel dat verkregen wordt door de robuuste middenrib. Het water en de gesmolten sneeuw worden via de brede groeven van het directionele profiel afgevoerd om slippen te voorkomen.

DISCOVERER WINTER: SUV WINTERBAND VAN COOPER TIRE

De Cooper Discoverer Winter werd ontwikkeld in het Europese technische centrum van Cooper Tire om te kunnen voldoen aan de behoeften van automobilisten die in de koudste maanden van het jaar in Europa rondrijden.

Hoewel de Discoverer Winter wordt vervaardigd in het Verenigd Koningkrijk, werd deze band onderworpen aan strenge tests ten noorden van de noordpoolcirkel in Zweden en Finland.

De rijproeven voor remmen en optrekken op sneeuw en ijs zorgen ervoor dat de Cooper optimale winterprestaties kan bieden. 

Dit alles wordt bevestigd door niemand minder dan David Coulthard. Deze voormalige Formule 1-coureur is tegenwoordig de ambassadeur van het merk. Hij werd rechtstreeks betrokken bij de ontwikkeling van de Discoverer Winter: 'Dit is de veiligste keuze voor SUV's op het gebied van grip, wegligging en remmen bij winterse omstandigheden. Zelfs voor dit type voertuig is het belangrijk de juiste band te kiezen. In de winter stel ik de veiligheid van mijn passagiers en mezelf altijd voorop. De Discoverer Winter werd met dit doel voor ogen ontworpen'.

Een veeleisende band

Volgens Cooper stelt de combinatie van kringgroeven met gekartelde randen en de centrale middenrib de Discoverer Winter in staat optimale grip op sneeuw te bieden.

Deze optimale grip vinden we tevens terug bij het rijden op ijs, natte sneeuw en natte wegen dankzij de compound op basis van silica. Het directionele profiel voorkomt daarnaast het ophopen van water onder de band.

De blokken van het rolvlak blijven stabiel onder het gewicht van de band door de “3D Micro-Gauge” lamellen. Deze lamellen houden tevens de temperatuur van het rubber onder controle. Dit leidt tot verbeterde remprestaties, een verhoogd kilometerrendement en een optimaal rijgedrag van de band op de wegen.

Beschikbaarheid

De Cooper Discoverer Winter band is verkrijgbaar in 13 maten met velgdiameters van 16 t/m 21 inch.

LandBronDatumNummer
 • DEAUTO BILD11/2019N/A
 • DEADAC09/2020N/A
 • DEAUTO BILD SPORTSCARS11/2022N/A
 • DEAUTO MOTOR UND SPORT09/2022N/A
 • DEAUTO BILD TUNING11/2022N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info