1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronDunlop
  4. chevronSport Maxx RT 2 SUV

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
9.8 / 10
Remmen op nat wegdek
9.8 / 10
Grip op nat wegdek
9.8 / 10
Aquaplaning
9.7 / 10

Besparing

niet beoordeeld
Duurzaamheid
niet beoordeeld
Brandstofbesparing
6.4 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
niet beoordeeld
Wegligging
9.4 / 10
Rolgeluid
8.9 / 10

Eigenschappen

merk
Dunlop
model
Sport Maxx RT 2 SUV
gehomologeerd
N/A
soort auto
AWD
Rijstijl
Sport
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
ja
Seal
nee

Omschrijving

DUNLOP SPORT MAXX RT 2 IN SUV VERSIE

Eén op drie verkochte auto’s in Europa is een SUV en daarom breiden de bandenfabrikanten hun aanbod uit voor dit segment. Na Goodyear met zijn SUV versie van de Eagle F1 Asymmetric 3, kwam broertje Dunlop met de Sport Maxx RT 2 SUV. Deze band is vermaard om zijn sportprestaties en biedt een ‘high performance’ voor krachtige en zwaardere voertuigen zoals de Porsche Cayenne, de Audi A8 en de Volkswagen Tiguan.

Verbeterde prestaties

De ingenieurs van Dunlop staken de handen uit de mouwen om deze sportband aan de technische eigenschappen van SUV’s aan te passen. Een rolvlak met een groter contactvlak zorgt voor een evenwichtigere verdeling van de krachten op de weg en dat betekent een verhoogde grip in bochten en een beter rijgedrag op hoge snelheid. Aan rubbersamenstelling werd een griphars toegevoegd voor meer frictie met de weg om de grip van de Dunlop te verbeteren.

Volgens Mike Rytokoski, directeur Marketing bij Goodyear Dunlop Europe, zijn het allemaal innovaties die voortvloeien uit het succes van de fabrikant binnen de racewereld. “De ervaring en het succes van Dunlop binnen het autoracen is een onmiskenbaar pluspunt voor het ontwerpen van UHP banden', licht hij toe. “De autosport is het ultieme testterrein om zoveel mogelijk gegevens en feedback van ervaren coureurs te vergaren. We kunnen onze innovaties hierdoor naar een hoger plan tillen”.

Beschikbaarheid

De band Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV is verkrijgbaar in 23 maten voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch.

LandBronDatumNummer
  • DETÜV SÜD10/2017N/A
  • GBAUTOEXPRESS08/2019N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info