1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronMichelin
 4. chevronAgilis 3
Agilis 3
Michelin

Autoband Michelin Agilis 3

Zomer
n/a
rezulteoSCORE
n/a
rezulteoSCORE
Premium
 • Milieuvriendelijke bestelwagenband.
 • Betrouwbare en rendabele oplossing wat betreft het kilometerrendement.
 • Krachtige remprestaties op nat wegdek zelfs bij slijtage.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Eigenschappen

merk
Michelin
model
Agilis 3
gehomologeerd
N/A
soort auto
Bedrijfswagen
Rijstijl
Niet van toepassing
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

De voor lichte bedrijfswagens bestemde Michelin Agilis 3 zomerband onderscheidt zich door energie-efficiëntie, kilometerrendement en hoogwaardige veiligheid bij regen.

Milieu. De Agilis 3 is lichter om zowel de rolweerstand en dus het brandstofverbruik en het gebruik van grondstoffen te verlagen.

Veiligheid. Het profiel met groeven in U-vorm van de bestelwagenband biedt betrouwbaar rijgedrag en efficiënte remprestaties op een nat wegdek. De prestaties worden bevestigd door een A op het bandenlabel.

Duurzaamheid. Het kilometerrendement wordt geoptimaliseerd door twee technologieën voor vrachtwagenbanden: een slijtbestendige rubbercompound en een efficiënt systeem voor het uitwerpen van steentjes. De versterkte bovenzijde van de wangen beschermt de band tegen stoeprandschokken.

MICHELIN AGILIS 3: ZOMERBAND VOOR LICHTE BEDRIJFSWAGENS

De Michelin Agilis 3 is ontworpen met het oog op duurzame prestaties. Het merk zet zich zo in voor het ontwikkelen van een doelmatige en meer milieuvriendelijke mobiliteit. Het wil dit toepassen voor het hele productaanbod, van auto- tot en met vrachtwagenbanden.

Een filosofie die met name de bedrijfsauto’s betreft, die talloze kilometers in de stad maken voor leveringen of overige trajecten. Michelin wil banden produceren op basis van efficiënte materialen en hulpbronnen en met een verlengde levensduur om de milieu-impact te beperken. Dit geldt ook voor de Agilis 3 band die een uitmuntende energie-efficiëntie biedt:

 • De Michelin Agilis 3 weegt gemiddeld een kilo minder dan de Agilis 2. Hij heeft dus minder grondstoffen nodig en laat bij het einde van de levensduur dus ook minder te recyclen afval achter. Daarnaast zorgt het verminderde gewicht tevens voor brandstofbesparingen dankzij de lage rolweerstand.
 • De Michelin Agilis 3 maakt het mogelijk de CO2 uitstoot te beperken door de ‘CO2 uitstoot van een bedrijfsauto met gemiddeld 100 kg per 20.000 km te verlagen’ volgens de interne tests van de groep. Dit komt overeen met de ‘opgeslagen CO2 van ongeveer 3 bomen en een afname van het brandstofverbruik van 0,2l/100 km, of wel een besparing van 100 euro’*.

De technologie van vrachtwagenbanden voor bedrijfsauto’s

Michelin heeft waargenomen dat de remprestaties op droge wegen mettertijd beter kunnen worden. De prestaties op natte wegen kunnen echter afnemen naarmate de band slijt. Het merk wilde de grenzen van de Agilis 3 band verleggen door tot op de wettelijke slijtgrens (1,6 mm) een hoog prestatieniveau op het gebied van remmen op natte wegen te bieden, in lijn met zijn strategie voor duurzame banden.

Dankzij de diverse innoverende technologieën zoals de EverGrip, behaalt Michelin veelbelovende resultaten met zijn nieuwe zomerbanden voor lichte bedrijfswagens:

 • Een geoptimaliseerde mix met silicaat en koolstof voor verbeterde remprestaties op natte wegen zorgt voor veiligheid tijdens de hele levensduur van de band.
 • Een nieuw rolvlakprofiel met diepe groeven biedt verhoogde flexibiliteit en verbetert het rijgedrag op natte wegen. De U-vormige groeven met diepere insnijdingen tot op 2 mm in het profiel, voeren het water sneller af tot het bereiken van het wettelijke slijtniveau van 1,6 mm.
 • Het is de eerste keer dat Michelin gebruikmaakt van de tot nu toe aan vrachtwagen voorbehouden technologie voor de Agilis 3 banden: een mix van specifiek rubber voor een verhoogde schuurweerstand en een rolvlakprofiel op basis van een gebrevetteerde technologie dat het vastklemmen van steentjes voorkomt.
 • Net als voor de Agilis CrossClimate, worden de nieuwe Agilis 3 zomerbanden voorzien van verdikte zijwanden met schuurbestendige schilden.

Verkrijgbaarheid van de Michelin Agilis 3 band

De Michelin Agilis 3 band is verkrijgbaar in 12 maten en in 24 referenties.

* ‘Gebaseerd op een intern ‘Levenscyclusanalyse’ onderzoek uitgevoerd in september 2019 door het Technologisch center van Michelin, waarbij de Agilis 3 vergeleken werd met de MICHELIN Agilis + in de maat 235/65-R16 115/113R. De Agilis 3 beperkt de CO2 met 1,3 kg/band per 1.000km ten opzichte van de Agilis +. Voor een voertuig met 4 Agilis 3 banden dat 20.000km/jaar aflegt, is de afname van de CO2 uitstoot gelijk aan 104 kg CO2. Aangenomen dat een boom gemiddeld tot 35 kg CO /jaar kan opslaan (afhankelijk van het type en de leeftijd van de boom). Bron: Michelin CSR & Sustainable development platform.

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info