1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronMichelin
  4. chevronAgilis Crossclimate
Agilis Crossclimate
Michelin

Autoband Michelin Agilis Crossclimate

All-season
n/a
rezulteoSCORE
n/a
rezulteoSCORE
Premium
  • Betrouwbare band voor bestelbusjes in zowel de zomer als de winter.
  • Gegarandeerde grip op natte of besneeuwde wegen.
  • Verhoogde levensduur.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Michelin
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
10 / 10
Remmen op nat wegdek
10 / 10
Grip op nat wegdek
7 / 10
Aquaplaning
9 / 10

Besparing

niet beoordeeld
Duurzaamheid
niet beoordeeld
Brandstofbesparing
6.5 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7 / 10
Wegligging
8 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Eigenschappen

merk
Michelin
model
Agilis Crossclimate
gehomologeerd
N/A
soort auto
Bedrijfswagen
Rijstijl
Niet van toepassing
Seizoen
All-season
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

De Michelin Agilis CrossClimate zomerband voor bedrijfswagens is een betrouwbare en rendabele oplossing voor professionals tijdens ieder seizoen.

Prestatievolle zomerband op sneeuw. Het profiel in V-vorm met bidirectionele, zelfblokkerende lamellen die scherpe randen vormen, garandeert veilig rijgedrag op winterse wegen. 3PMSF logo.

Veiligheid in elk seizoen. Optimale grip in zowel de zomer als de winter dankzij het hightech rubber bestaande uit drie types compound. Eén geschikt voor lage temperaturen, één voor natte wegen en ten slotte één voor droog en warm weer. De remprestaties op natte wegen scoren een A op het Europese bandenlabel.

Rendabele oplossing. Deze autoband rijdt circa 35% meer kilometers dan zijn voornaamste concurrenten. Bestand tegen het op- en afrijden van stoepen en overige types schade door het toevoegen van robuuste, trapezevormige blokken rond de schouders en bovenaan de zijwanden. Deze zijn gebaseerd op militaire all terrain voertuigen.

Innovatie. Slijtindicator met schaalverdeling van 0 tot 75% om eenvoudig de slijtage van het loopvlak af te kunnen lezen.

MICHELIN AGILIS CROSSCLIMATE: VOOR BESTELAUTO'S EN BEDRIJFSWAGENS

Leveringen op kleine afstanden kennen een sterke groei, net als het segment van kleine bestelwagens. De Agilis CrossClimate is een band voor lichte bedrijfswagens die geschikt is voor alle weersomstandigheden en het resultaat van vijf jaar onderzoek onder consumenten in Europa en Turkije. Met de Agilis CrossClimate heeft Michelin een band geproduceerd met een lange levensduur die uitmuntende grip en betrouwbaarheid biedt ongeacht het weer of het type wegdek.

Een innoverende technologie gebaseerd op de knowhow van Michelin

Michelin heeft bij de ontwikkeling van de Agilis CrossClimate niets aan zijn succesformule veranderd. Deze band, die is gebaseerd op het model van zijn neef voor personenauto's, de CrossClimate+, is verkozen tot beste all season band door AutoExpress en AutoBild. Ook de Agilis-versie gebruikt het voor deze reeks kenmerkende rolvlakontwerp in V-vorm.

De Agilis onderscheidt zich echter van de andere banden door een nieuwe rubbercompound op basis van drie synthetische elastomeren die reageren op de weersomstandigheden. Op lage temperatuur heeft de 'winter' compound de overhand. Bij geringe grip maakt de compound voor nat wegdek zich sterk. De compound voor droog wegdek stapt in bij warm en droog weer.

De Agilis CrossClimate heeft daarnaast een nieuwe rolvlakstructuur. Een combinatie van hightech blokken en zelfblokkerende 3D lamellen die, volgens Michelin, de grip verhogen. En aangezien de Franse bandenfabrikant een fervent voorstander is van duurzaamheid, voorziet hij een profieldiepte van 9,2 mm op deze nieuwe band. Een nieuwe slijtindicator geeft nauwkeurig de resterende rubberdikte aan, van het niveau 0 (wettelijke slijtgrens van 1,6 mm) tot 7,6 mm bij een nieuwe band. Volgens de fabrikant heeft de band een 35% langere levensduur dan gemiddeld. De Michelin Agilis CrossClimate heeft tevens versterkte zijwanden met trapezevormige blokken op de schouders van de band; een technologie geïnspireerd op de Michelin banden voor militaire vrachtauto's en all terrain wagens.

Getest op de meest veeleisende wegen

Om zijn band op de proef te stellen rees Michelin af naar Ivalo – ook wel “de witte Finse hel” genaamd - en naar één van de hoogste wegen van Europa, de Bonette bergpas in de Franse Alpen. Deze laatste is vaak zo besneeuwd dat die door de overheid in het begin van de winter afgesloten wordt. Michelin heeft juist dit moment gekozen om de wintercapaciteiten van zijn nieuwe zomerband te testen. De testen in extreme omstandigheden hebben de Franse fabrikant in staat gesteld de grenzen van de band te controleren. Michelin benadrukt het feit dat zijn band vooral ontworpen is om in de zomer te rijden. De Agilis CrossClimate is echter wel degelijk in staat het hoofd te bieden aan streng winterweer en zoals de Franse fabrikant zegt: 'Als het de Michelin testen in dit soort omstandigheden doorstaat, zijn we er zeker van dat de loodgieter die de verwarming komt repareren of de bezorger die uw bestelling komt leveren, op de afgesproken tijd voor komt rijden!'

Beschikbaarheid

De Michelin Agilis CrossClimate is verkrijgbaar in 27 maten voor velgdiameters van 15 en 16 inch.

LandBronDatumNummer
  • DEPROMOBIL10/2020N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info