1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronMichelin
  4. chevronAgilis Crossclimate
  5. chevron225/65 R16 112R

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
10 / 10
Remmen op nat wegdek
10 / 10
Grip op nat wegdek
7 / 10
Aquaplaning
9 / 10

Besparing

niet beoordeeld
Duurzaamheid
niet beoordeeld
Brandstofbesparing
6.5 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7 / 10
Wegligging
8 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Eigenschappen

merk
Michelin
model
Agilis Crossclimate
gehomologeerd
N/A
soort auto
Bedrijfswagen
Rijstijl
Niet van toepassing
Seizoen
All-season
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

  • Betrouwbare band voor bestelbusjes in zowel de zomer als de winter.
  • Gegarandeerde grip op natte of besneeuwde wegen.
  • Verhoogde levensduur.

De Michelin Agilis CrossClimate zomerband voor bedrijfswagens is een betrouwbare en rendabele oplossing voor professionals tijdens ieder seizoen.

Prestatievolle zomerband op sneeuw. Het profiel in V-vorm met bidirectionele, zelfblokkerende lamellen die scherpe randen vormen, garandeert veilig rijgedrag op winterse wegen. 3PMSF logo.

Veiligheid in elk seizoen. Optimale grip in zowel de zomer als de winter dankzij het hightech rubber bestaande uit drie types compound. Eén geschikt voor lage temperaturen, één voor natte wegen en ten slotte één voor droog en warm weer. De remprestaties op natte wegen scoren een A op het Europese bandenlabel.

Rendabele oplossing. Deze autoband rijdt circa 35% meer kilometers dan zijn voornaamste concurrenten. Bestand tegen het op- en afrijden van stoepen en overige types schade door het toevoegen van robuuste, trapezevormige blokken rond de schouders en bovenaan de zijwanden. Deze zijn gebaseerd op militaire all terrain voertuigen.

Innovatie. Slijtindicator met schaalverdeling van 0 tot 75% om eenvoudig de slijtage van het loopvlak af te kunnen lezen.

LandBronDatumNummer
  • DEPROMOBIL10/2020N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info