1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronMichelin
  4. chevrone.Primacy
  5. chevron195/55 R16 91V

Omschrijving

  • De meest milieuvriendelijke band van zijn categorie voor zowel auto’s met verbrandings- of elektrische motoren.
  • Veiligheid op nat wegdek tijdens de hele levensduur van de band.
  • Hoog kilometerrendement.

De door de onderzoekers van Michelin ontworpen e.Primacy band is een concentraat van technologie. Hij onderscheidt zich door de energie-efficiëntie met behoud van prestaties op het gebied van duurzaamheid en veiligheid.

Energie-efficiëntie De e.Primacy is de absolute leider op het gebied van rolweerstand, met een A op het bandenlabel. Dit maakt het mogelijk 0,21 l brandstof per 100 km uit te sparen of biedt 7% meer autonomie voor elektrische auto’s. De productontwikkelaars van Michelin hebben diverse technologieën geïntegreerd om deze prestatie te bereiken: een Energy Passive Compound met een specifieke, uiterst elastische elastomeer, flanken die minder energie opnemen bij de vervorming, dunnere toplagen en de Energy AirShield, een vrijwel hermetische laag met lage energiedissipatie.

Veiligheid. Met de U-configuratie voert de zowel nieuwe als versleten band het water actief af en biedt doelmatige remkracht op nat wegdek.

Duurzaamheid. De levensduur van de band werd verbeterd door de Max Touch Construction technologie die zorgt voor een groter contactvlak en een homogene verdeling van de krachten.

Eigenschappen

merk
Michelin
model
e.Primacy
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
High Performance
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze Algemene voorwaarden