1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronNokian
 4. chevronWetproof
 5. chevron175/65 R14 82T

Omschrijving

 • Een prestatievolle band bij regen.
 • Bescherming tegen het risico op aquaplaning.
 • Rijcomfort.

De Nokian Wetproof zomerband past zich aan wisselvallig zomerweer aan. Hij biedt automobilisten hoogwaardige veiligheid bij regen.

Veiligheid bij regen. De Wetproof is voorzien van de ‘Dual Zone Safety’ technologie met een specifieke rol voor elke zone. De binnenste zone, de ‘Wet Safety Zone’, met gladde groeven is ontworpen om het water snel af te voeren. Dit beperkt het risico op aquaplaning. De ‘Aqua Hybrid’ rubbercompound accentueert de grip op natte wegen, waardoor de band een A scoort op het bandenlabel.

Rijgedrag bij droog weer. De buitenste profielzone die de stabiliteitszone wordt genoemd, verbetert het rijgedrag en biedt precies en stabiel rijgedrag.

Comfort. De ‘Silent Sidewall’ technologie, de configuratie van de zijwanden en hun rubber maakt het mogelijk de trillingen op te vangen en het rolgeluid te filteren voor comfortabel rijgedrag.

Eigenschappen

merk
Nokian
model
Wetproof
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
High Performance
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
9.2 / 10
Remmen op nat wegdek
10 / 10
Grip op nat wegdek
8.8 / 10
Aquaplaning
7.5 / 10

Besparing

Duurzaamheid
4.8 / 10
Brandstofbesparing
7.3 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7 / 10
Wegligging
8.5 / 10
Rolgeluid
10 / 10
LandBronDatumNummer
 • DEAUTO BILD02/2019N/A
 • DEACE03/2019N/A
 • DEAUTO MOTOR UND SPORT07/2019N/A
 • DEGUTE FAHRT03/2020N/A
 • GBTYREREVIEWS08/2020N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.