Aan welke kant van je auto bevindt zich de brandstoftank? Rechts of links? Als je bij het tankstation aankomt, twijfel je soms waar je moet gaan staan. Er bestaat een eenvoudig ezelsbruggetje om te weten aan welke kant zich de tank bevindt, zonder uit te hoeven stappen.

Door Gepubliceerd Op: juni 19, 2021Categorieën: Mijn auto335 woorden1.8 min gelezen
Waar zit de tankklep om de tank van je auto te kunnen vullen?
Ontdek een eenvoudig en handig ezelsbruggetje om te weten aan welke kant van je auto de tankklep zit. © iStock

Hoe kun je weten aan welke kant zich de tankklep van je auto bevindt?

Dit is te zien op het dashboard van de auto via het benzinepomp symbool naast de brandstofmeter. Als alleen dit symbool wordt gebruikt, geeft de zijde waar het vulpistool van de pomp wordt afgebeeld aan of de klep zich links of rechts bevindt. 

Het benzinepomp symbool geeft de plaats van de tankklep aan
© Pixabay 

In andere gevallen wordt er naast dit symbool een pijl weergegeven die aangeeft aan welke kant van de auto zich de tank bevindt.

De pijl van de tankklep geeft weer aan welke kant de tankklep zit
© Pexels – Markus Spiske

Deze informatie kan uiterst nuttig zijn. We rijden vaak in de auto van onze partner, huren een auto tijdens de vakantie of maken gebruik van een leenauto. In deze gevallen weten we niet altijd aan welke kant de tankklep zit. Dit handige detail voorkomt heel wat problemen en is uiterst praktisch, zeker als we niet in onze eigen auto rijden. Als we bij het tankstation aankomen is het lastig als we er achter komen dat de brandstofslang zich niet aan dezelfde kant als de tankklep bevindt. Niet alle tankstations hebben slangen die lang genoeg zijn om de aan de andere kant geplaatste brandstoftanks te vullen. Een vervelende situatie met alle gevolgen van dien.

Hoe kan ik weten welk type brandstof de auto gebruikt?

De motor van je auto werkt slechts met één type brandstof. Als je niet met je eigen auto rijdt, kun je op de binnenzijde van de tankklep of op het kentekenbewijs kijken waar deze informatie vermeld staat.

Waar kan ik de bandenspanning terugvinden?

Voor sommige auto’s staat de informatie over de bandenspanning op de binnenzijde van de tankklep. Het aantal benodigde bar voor goed opgepompte banden naargelang het seizoen wordt hier vermeld.

Wist je dat niet? Je kunt deze tips nu ook met vrienden en kennissen delen. Velen zullen verbaasd zijn dat ze dit helemaal niet wisten terwijl ze de antwoorden zowat onder hun neus hadden staan.

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel