Gesteld door KEES op 23-01-2014: Welke bandenspanning heb ik nodig voor de maat 235/50/R19?

Antwoord gegeven door rezulteo op 23-01-2014:

Beste Kees,

Bedankt voor uw vraag. Om uw vraag te kunnen beantwoorden, moet ik weten in wat voor auto u rijdt (merk en type auto). Ik hoor het graag van u.

Met vriendelijke groet,

Het rezulteo team

_______

Antwoord gegeven door KEES op 23-01-2014:

Ik heb een Mazda CX 5

Antwoord gegeven door rezulteo op 23-01-2014 :

Beste Kees,

Bedankt voor je reactie. Maat 235 is niet de officiele bandenmaat voor een Mazda CX-5, dit is 225. Vandaar dat de bandenspanning voor de maat 235 dan ook niet te vinden is via onze bandengids, voor Mazda CX-5 https://banden.rezulteo.nl/banden-auto-4×4-bedrijfsvoertuig/mazda/cx-5/cx-5-4×2/2-0-l-165.

Met vriendelijke groet,

Het rezulteo team

_______

Antwoord gegeven door KEES op 23-01-2014:

Beste Mark,
Los van het feit dat de officiele bandenmaat van mijn Mazda CX 5 . 225 is, want dat wist ik wel, zitten er onder mijn Mazda 235/90/R19 all seasons banden. Ik had gehoopt dat u voor deze bandenmaat de juiste bandenspanning voor de voor- en achterwielen zou weten, want in de bandengids staat deze spanning niet beschreven, wat ik hoogst merkwaardig vind.
Stel, dat ik bij u deze 235 maat banden zou bestellen, dan moeten deze banden toch op spanning gebracht worden? Of wordt er gegokt met de bandenspanning.?
Rest mij niets anders dan de Bovag te bellen.
Vriendelijke groet,
J.C. Eggens

_______

Antwoord gegeven door rezulteo op 23-01-2014:

Beste heer Eggens,

Bedankt voor uw reactie. Een uitleg vanuit onze kant: wij tonen enkel alleen officieel goedgekeurde afmetingen en de daarbij behorende bandenspanning op onze website, aangezien het officieel niet toegestaan is om een andere afmeting te monteren. Dus het feit dat u de juiste bandenspanning voor maat 235 voor uw Mazda niet op onze website kunt vinden is vrij logisch. Ook omdat de bandenspanning afhankelijk is van het merk en type voertuig waaronder de banden zijn gemonteerd. Daarnaast verkopen wij zelf geen banden; wij vergelijken de prestaties van banden en de prijzen van verschillende aanbieders. Mocht u geinteresseerd zijn in een bepaalde autoband, dan wordt u doorgeleid naar de website van de desbetreffende verkoper.

Echter, als u een goede indicatie van de juiste bandenspanning voor uw banden wilt krijgen, dan adviseren wij u om een bandenspanning aan te houden vergelijkbaar met de officieel goedgekeurde afmeting die het dichts in de buurt van uw afmeting komen (vooral met betrekking tot het draagvermogen). Daarnaast kunt u ook de aanbevolen bandenspanning in de handleiding van uw auto/ in de binnenkant van uw deur raadplegen.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Het rezulteo team

_______

Deel het antwoord op deze vraag waar je maar wilt!

Vragen die u mogelijk interesseren:

  • Zie het antwoord
  • Zie het antwoord
  • Zie het antwoord
  • Zie het antwoord