Je staat op het punt winterbanden te kopen en je wilt zeker zijn van optimale prestaties op sneeuw en ijzel of koude en vochtige wegen? Lees hieronder dan meer over hoe de M+S en 3PSMF markeringen kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Om het barre winterweer te trotseren, moeten je winterbanden immers optimale grip en tractie bieden.

Door Gepubliceerd Op: juni 15, 2021Categorieën: Banden kiezen en vergelijken253 woorden1.3 min gelezen
3PMSF en M+S markeringen op autoband
© istockphoto

Is de M+S markering betrouwbaar?

De M+S markering staat voor “Mud & Snow” (modder en sneeuw). Het wordt systematisch aangebracht op alle winterbanden. Dit symbool geeft aan dat de band ontworpen is om modderige en besneeuwde wegen de baas te kunnen en is dus ook terug te vinden op 4x4banden of all season banden. De weergave kan verschillen naargelang het bandenmerk: M+S, M&S, MS, M/S,…

Deze markering is dus louter een vermelding van de fabrikant. Het wordt niet onderworpen aan bepaalde normen en biedt dus geen betrouwbare garantie op vlak van prestaties van de band bij winterweer.

Het 3PMSF symbool garandeert goede sneeuwprestaties

Het 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake) logo heeft de vorm van een sneeuwvlok met bergen op de achtergrond. Het garandeert een efficiënte werking van autobanden op besneeuwde wegen. Vooraleer dit label aan een band mag worden gegeven, wordt de winterband aan tests onderworpen om de grip op sneeuw te meten.

Het 3PMSF logo is dus een goede garantie voor correcte prestaties waarop je kan vertrouwen bij de aankoop van winterbanden. De winterbanden die aan deze norm voldoen, zijn vaak duurder dan de banden met enkel het M+S logo. Dit is te verklaren door het feit dat de structuur, groeven en het rubbercompound specifiek op de winterse omstandigheden zijn aangepast.

Het advies van rezulteo

Om er zeker van te zijn een winterband met uitstekende winterprestaties (met name op sneeuw) te kiezen, geef je de voorkeur aan het 3PSMF logo.

Zoek winterbanden

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel