Je hebt vast al gehoord over het monteren van banden aan huis. Kies je voor deze service, dan kan je nieuw online bestelde banden laten leveren en monteren op elke gewenste locatie. Hieronder tref je alle nuttige informatie over het verloop van deze service. Handig? Lees en oordeel zelf.

Door Gepubliceerd Op: juni 15, 2021Categorieën: Verkopers en montage618 woorden3.2 min gelezen
Bandenmontage op locatie
Ontdek de verschillende stappen van montage op locatie. Een handige service? © rezulteo

Banden vervangen op elke gewenste locatie

Het monteren van banden aan huis of op locatie is een service waarbij online bestelde banden rechtstreeks bij je thuis of op een andere gewenste locatie worden gemonteerd. Online bandenverkopers bieden deze service aan om klanten een comfortabele en praktische oplossing te bieden.

Hoe werkt deze service?

1. Je banden bestellen

Je bezoekt een bandensite, hebt banden gekozen die geschikt zijn voor jouw auto en besluit deze te kopen. Op het moment van levering volstaat het de optie montage op locatie aan te vinken. Bij je thuis, op je werk, waar je maar wilt, op voorwaarde dat de service de geografische zone dekt.

2. Een afspraak maken

Nadat je autobanden hebt besteld en de gegevens over je voertuig, je banden en je adres hebt ingevoerd, hoef je alleen nog maar te wachten tot de monteur contact met je opneemt om een afspraak te maken. Deze zal dan de plaats, datum en het tijdstip met je afspreken.

3. Levering en montage aan huis

Vervolgens komt het busje – dat speciaal is ingericht voor de montage – naar de afgesproken plaats om de autobanden af te leveren en te monteren.

De montage van banden op locatie moet ter plaatse aan de vakspecialist betaald worden. Deze service wordt niet online, maar aan het einde van de montage betaald. Denk eraan na te vragen hoe je kunt betalen, sommige monteurs hebben namelijk geen mobiele pinterminal. 

Ter informatie: bij normale drukte, bedraagt de wachttijd tussen de bestelling en de montage ongeveer twee tot vijf dagen. Bij veel aanvragen kan dit oplopen tot een tiental dagen.

Het advies van rezulteo: controleer of er voldoende ruimte rond je voertuig is voor het busje en de benodigde uitrusting. Check tevens de weersvoorspelling voor de dag van de afspraak!

De stappen van een montage op locatie

Hoe ziet een mobiele bandenservice aan huis eruit? Dit bestaat uit een busje dat ingericht is om banden te kunnen monteren. Het is uitgerust met alle benodigde apparatuur, zoals 

 • de bestelde banden,
 • de krikken om de auto van de grond te heffen,
 • een bandenlichter,
 • een compressor,
 • een balanceerapparaat.
Mobiele bandenservice
© fr.fotolia.com/rezulteo.com 

Het demonteren en monteren van nieuwe banden wordt uitgevoerd door een specialist op dezelfde manier als in een bandencenter of een garage. Dat wil zeggen dat

 1. de auto wordt opgeheven met de krik,
 2. de band van de velg wordt gehaald met de bandenlichter,
 3. de nieuwe band op de velg wordt aangebracht,
 4. de bandenspanning wordt gecontroleerd en er eventueel wordt bijgepompt,
 5. de montage wordt voltooid met het uitlijnen van de banden.

Het monteren van twee banden duurt ongeveer 30 minuten en voor vier banden moet je 50 minuten uittrekken.

Montage op locatie
© rezulteo

De prijs van het banden monteren op locatie

Wat is inbegrepen bij een thuismontage? Bij de meeste bandenverkopers die deze service bieden bevat het tarief voor het monteren aan huis het volgende:

 • het arbeidsloon,
 • het vervangen van de ventielen (behalve elektronische ventielen),
 • het uitlijnen,
 • de voorrijkosten (deze is bij de prijs van sommige netwerken voor bandenmontage aan huis inbegrepen),
 • het verwijderen van je oude banden.

Naargelang de velgmaat, varieert de prijs voor het monteren van banden aan huis tussen de € 14 en € 25 per band. Voor specifieke auto’s zoals HummerPorscheFerrari en dergelijke is deze service duurder aangezien er hiervoor specifieke tools nodig zijn.

Over het algemeen moet je ook nog minstens € 15 voorrijkosten betalen.

Wie biedt het monteren van banden aan huis aan?

Voor het monteren van banden aan huis kun je bij meerdere bandenverkopers terecht zoals Euromaster of Banden op Locatie.

Er bestaan tevens talloze onafhankelijke bedrijven die dit gebruiksklare concept voor thuismontage aanbieden. Je kunt ongetwijfeld een garage in je regio vinden die deze service aanbiedt.

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

 • Lees het artikel
 • Lees het artikel
 • Lees het artikel
 • Lees het artikel