Om het hele jaar met dezelfde banden te rijden kiezen de automobilisten vaak voor all season banden. Deze zijn praktisch voor bestuurders in een gematigd klimaat en voor stadsverkeer. rezulteo helpt je bij het kiezen van de beste all season band voor je stadsauto.

Door Gepubliceerd Op: juni 18, 2021Categorieën: Tests en vergelijkingen884 woorden4.8 min gelezen
Beste all season band voor stadsauto’s: grip op nat wegdek is een doorslaggevend criterium
© Adobe Stock / Marco 2811

Voor wie is de all season band een goede oplossing?

Iedereen weet wat all season banden zijn. Deze kunnen het hele jaar onder je auto gemonteerd blijven zodat je niet elk half jaar van banden hoeft te wisselen. Maar om bij elk weer goede prestaties te bieden, kan de all season band vrijwel onmogelijk specifieke topprestaties bieden. Hij is een compromis tussen een zomer- en winterband wat onlangs nog bevestigd werd door de bandentest van de ADAC

De all season band kan echter toch een goede oplossing zijn voor automobilisten in een gematigd klimaat, zoals Nederland. Ze zijn daarnaast uitermate geschikt voor kleinere automodellen die voornamelijk in de stad gebruikt worden. De wegen kunnen hier wel nat of soms zelfs besneeuwd of beijzeld zijn, maar veel minder vaak daarbuiten.

rezulteo biedt je een selectie all season banden in de meest voorkomende maten aan: 175/65 R14 en 195/55 R16. Deze bandenmaten zijn geschikt voor de volgende populaire stadsauto’s:

Wat zijn de beste banden voor je Ford Fiesta?

De volgorde is louter alfabetisch en is niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

Welke all season band voor mijn stadsauto? De BFGoodrich g-Grip All season 2

BFGoodrich g-Grip All season 2
© rezulteo

De BF Goodrich g-Grip All Season 2 band biedt uitstekend rijgedrag op een droog en nat wegdek. Hij is voorzien van de M+S en 3PMSF logo’s en dus geschikt voor rijden bij winterse omstandigheden. Deze all season band heeft een prima reputatie binnen dit bandensegment wat wordt bevestigd door de score op het Europese bandenlabel. De meeste maten scoren een B voor het remmen op nat wegdek. Dankzij de aantrekkelijke prijs heeft hij een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Welke all season band voor mijn stadsauto? De Bridgestone Weather Control A005 evo

Bridgestone Weather Control A005 evo
Bridgestone Weather Control A005 EVO all season band © Bridgestone

De Bridgestone Weather Control A005 EVO band biedt uitstekende capaciteiten op nat wegdek en één van de maten scoort dan ook een A hiervoor op het Europese bandenlabel. Het loopvlak werd ontworpen op basis van de NanoPro-tech technologie. Dit optimaliseert de tractie en de grip op sneeuw. Het maakt het mogelijk de remafstand op besneeuwde wegen te verkorten en stabiel rijgedrag in bochten te behouden. Daarnaast is de onlangs uitgebrachte Bridgestone all season band efficiënter in zijn energieverbruik dan zijn voorganger: verhoogde levensduur en verlaagde rolweerstand.

Welke all season band voor mijn stadsauto? De Continental AllSeasonContact

Continental AllSeasonContact
© rezulteo

Continental heeft deze band ontworpen om te voldoen aan de vereiste prestaties bij winterweer: de band is bestand tegen lage temperaturen dankzij een hoog silica gehalte. Voor het rijden in de zomer is de band voorzien van een open schouderzone voor een efficiënte waterafvoer. Hierdoor behoudt hij grip en kan aquaplaning voorkomen worden. De AllSeasonContact heeft één van de beste scores van de all season banden in de maat 195/55 R16. Hij kreeg een B voor de rolweerstand en het remmen op nat wegdek.

Welke all season band voor mijn stadsauto? De Hankook Kinergy 4S2

Hankook Kinergy 4S2
Hankook gebruikt met de Kinergy 4S2 voor de eerste keer een directioneel profiel voor een all season band. © Hankook

Het directionele profiel en het loopvlakontwerp dragen bij aan de grip en de remprestaties op nat wegdek. De 3D-structuur van de lamellen zorgt voor een breder contactvlak wat verhoogde grip biedt bij het rijden op sneeuw. De compound met een hoge dichtheid op basis van polymeer, silica en uiterste elastische componenten dringt de rolweerstand terug. Deze technologie verhoogt tevens de levensduur door een minder snelle veroudering van de band.

De slijtage van de Hankook Kinergy 4S2 band kan eenvoudig gecontroleerd worden dankzij de talloze op het loopvlak zichtbare slijtindicators. De “WTWI” (slijtindicator van het winterrubber) geeft aan of de band nog gebruikt kan worden in de winter. De aantrekkelijke prijs maakt het tot een interessante keuze.

Welke all season band voor mijn stadsauto? De Michelin CrossClimate+

Michelin CrossClimate+
© rezulteo

De Crossclimate+ van Michelin is een ware referentie binnen de all season banden. Deze heeft in alle situaties in zowel de zomer als de winter reeds zijn prestaties bewezen. Hij beschikt over goede remprestaties op nat wegdek en goede grip op sneeuw en ijzel. En voor degenen die een duurzame band zoeken: de Crossclimate+ is uiterst slijtbestendig bij het rijden onder de juiste omstandigheden!

Welke all season band voor mijn stadsauto? De Nokian Weatherproof en Seasonproof

Nokian Weatherproof en Seasonproof
© rezulteo

Nokian heeft met de Weatherproof een plaats verworven op de all season markt. Een band met goed rijgedrag op diverse ondergronden (droog, nat, modderig wegdek). Hij beschikt over het 3PMSF logo voor ware winterprestaties op voorwaarde dat hij niet regelmatig met sneeuw te maken krijgt. Het blijft uiteraard slechts een all season band! Nu dat deze band zijn sporen verdiend heeft, is het tevens aan de nieuwe all season reeks Seasonproof om zich te bewijzen. De nieuwe Nokian band voor stadsauto’s is, dankzij het Season Sense concept, een concentratie van bandeninnovaties. Nokian richt zich voornamelijk op de veiligheid, die een prioriteit is van de bestuurders: de grip op nat wegdek en sneeuw zijn dan ook de troeven van het merk.

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel