Vraag je je af welke banden te kopen? Onze selectie zomerbanden voor 2019 helpt je, ongeacht je budget of je vereisten, een door onze technische experts goedgekeurde band te vinden.

Door Gepubliceerd Op: juni 18, 2021Categorieën: Tests en vergelijkingen514 woorden3 min gelezen
Top 7 zomerbanden 2019
© rezulteo

Met het uitgebreide aanbod op de markt is het niet eenvoudig de juiste banden te kiezen. Om een slechte keuze te voorkomen bieden we je hier een greep uit het aanbod. Deze banden werden geselecteerd op basis van de geboden mix van prestaties, hun marktpositionering evenals hun prijs-kwaliteitverhouding. 

Deze selectie is bestemd voor klassieke, niet sportieve personenauto’s bij een normaal gebruik (zonder winterse omstandigheden). 

Onze selectie houdt met name rekening met de beschikbaarheid in de meest gangbare maten. De volgorde is louter alfabetisch en is niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

Welke band voor mijn auto? De Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005
© rezulteo

De Bridgestone Turanza T005 zomerband is al sinds lange tijd op de markt. Deze Japanse band neemt nog altijd een belangrijke plaats in op de markt en presteert nog uitstekend tijdens de bijvoorbeeld de door ACE LENKRAD uitgevoerde vergelijkende test. Hij onderscheidt zich door de uitmuntende prestaties op droge wegen.

Is deze band beschikbaar in mijn maat?

Welke band voor mijn auto? De Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6
© rezulteo

De Continental PremiumContact 6 zomerband is een premium product dat zich ontpopt heeft tot één van de beste keuzes. Droge of natte wegen, rolweerstand, hij heeft geen zwakke punten en is een veilige keuze. Hij is dan ook wel duurder dan de sommige overige banden van deze selectie.

Is deze band beschikbaar in mijn maat?

Welke band voor mijn auto? De Dunlop SP StreetResponse 2

Dunlop SP StreetResponse 2
© rezulteo

De Dunlop SP StreetResponse 2 zomerband richt zich hoofdzakelijk op kleine modellen zoals stadsauto’s. Deze band biedt waar voor je geld met uitstekende prestaties op droge wegen en aanzienlijke brandstofbesparingen.

Is deze band beschikbaar in mijn maat?

Welke band voor mijn auto? De Falken Sincera SN832 Ecorun

Falken Sincera SN832 Ecorun
© rezulteo

Het is geen toeval dat de Falken Sincera SN832 Ecorun deel uitmaakt van onze selectie. Deze band heeft namelijk de door ADAC georganiseerde test op zijn naam geschreven dankzij uitzonderlijke prestaties op zowel droge als natte wegen. Een interessant alternatief.

Is deze band beschikbaar in mijn maat?

Welke band voor mijn auto? De Michelin Primacy 4

Michelin Primacy 4
© rezulteo

Het is bijna vanzelfsprekend dat de Michelin Primacy 4 zomerband in onze selectie staat. Het merk uit Clermont Ferrand heeft zich sinds altijd op meerdere vlakken kunnen onderscheiden waaronder uiteraard duurzaamheid en veiligheid. Deze ultramoderne band maakt gebruik van een speerpunttechnologie voor hoogwaardige prestaties.

Is deze band beschikbaar in mijn maat?

Welke band voor mijn auto? De Nokian WetProof

Nokian WetProof
© rezulteo

Het Finse merk Nokian heeft beetje bij beetje bewezen dat het naast winterbanden ook overige producten met steeds hoogwaardigere prestaties kan aanbieden. De zomerband Nokian WetProof is hier een goed voorbeeld van. Zijn sterkste punt? De prestaties op natte wegen, waardoor het een extreem veilige band is.

Is deze band beschikbaar in mijn maat?

Welke band voor mijn auto? De Semperit Comfort-Life 2

Semperit Comfort-Life 2
© rezulteo

De Semperit Comfort Life 2 zomerband en zijn positionering in het middensegment is een nieuwkomer binnen ons klassement. Net als de Falken heeft hij zijn plaats binnen onze selectie verworven dankzij een prima resultaat tijdens de test van Adac. Hij heeft daarnaast ook nog eens een aantrekkelijke prijs.

Is deze band beschikbaar in mijn maat?

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel