De ‘semi slick sector’ kent een snelle groei. Fabrikanten gericht op super- en hypercars richten zich als nooit tevoren op de bandenkeuze om nieuwe records op het circuit neer te zetten. rezulteo biedt je een greep uit de beste, op de markt verkrijgbare en straaglegale semi slick banden met zowel premium producten als instapmodellen.

Door Gepubliceerd Op: juni 18, 2021Categorieën: Tests en vergelijkingen742 woorden4.2 min gelezen
Semi slick banden onder raceauto's op het circuit
Vind hier de 8 populaireste straatlegale sportbanden! © rezulteo

Semi slicks zijn de meest extreme en sportiefste banden van de markt. Ze zijn bestemd voor ervaren bestuurders en voldoen aan een vrij eenvoudig bestek: maximale prestaties bieden. Deze banden moeten echter het hoofd bieden aan diverse problemen waardoor ze niet erg geschikt zijn voor een dagelijks gebruik op de weg.

Ze hebben weinig profiel wat een goede waterafvoer beperkt. Het gebruik ervan op natte wegen vraagt dus enkele voorkennis in het gebruik en oplettendheid, zonder te spreken over de relatief korte levensduur.

Een semi slick is gericht op een sportief gebruik en meer in het bijzonder het gebruik op circuit.

Deze niche van de bandenmarkt was enkele jaren geleden nog vrij achtergebleven op normale autobanden voor personenwagens, maar heeft zich de laatste tijd flink uitgebreid met talloze uiteenlopende sportmodellen die zoeken naar extreme prestaties. Aangezien de records op circuit uiteraard een tastbaar marketingargument zijn om de prestatielimieten van voertuigen te bewijzen, bieden meer en meer fabrikanten semi-slick banden als OE (Original Equipment ofwel af-fabriek montage) aan. De Mégane 3 RS Trophy R, de Ferrari 488 Pista en de Lamborghini Huracan Performante rijden allemaal op dit type banden met uitzonderlijke grip.

We bieden je een selectie van de beste producten op de markt die voldoen aan sportief rijgedrag en tevens straatlegaal zijn.

De volgorde is louter alfabetisch en is niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

Dunlop Sport Maxx Race 2

Dunlop Sport Maxx Race 2
© Dunlop

Deze semi-slick band is minder bekend dan sommige van zijn concurrenten maar zeker niet minder interessant. Hij is bestemd voor uitzonderlijke sportauto’s (Porsche, Mercedes AMG…) en maakt gebruik van een ultramoderne technologie die reeds zijn sporen heeft verdiend. 

Vergelijk de prijzen van de Dunlop Sport Maxx Race 2

Federal 595 RS-R

Deze band kan binnen de categorie beschouwd worden als een instapproduct. Hij is bij trackdays vaak te zien onder kleine auto’s. De Federal biedt echter beperkte prestaties ten opzichte van de top van het klassement, maar heeft een aantrekkelijke prijs.

Federal 595 RS-R
© Federal

Vergelijk de prijzen van de Federal 595 RS-R

Goodyear Eagle F1 Supersport RS

De Goodyear Eagle F1 Supersport RS zal in de loop van het jaar 2019 op de markt worden gebracht en wordt gepresenteerd als een toekomstige must binnen de categorie. Deze band maakt gebruik van de laatste technologie van de bandenfabrikant. De Supersport RS richt zich op uitzonderlijke sportauto’s, wat blijkt uit de als eerste verkrijgbare bandenmaten (265/35 ZR 20 en 325/30 ZR 21). Deze zijn met name geschikt voor de uitrusting van de Porsche 911 GT2 RS en de GT3 RS.

Goodyear Eagle F1 Supersport RS
© Goodyear

Bandenvergelijker rezulteo zal de prijzen vermelden van de Goodyear Eagle F1 Supersport RS zodra deze door Nederlandse bandenverkopers bekend worden gemaakt.

Michelin Pilot Sport Cup 2

De Michelin Pilot Sport Cup 2 is zonder twijfel een referentie binnen de semi-slick categorie en rust de meest krachtige sportauto’s ter wereld uit. Binnen dit segment van de markt, staat de PSC2 er om bekend een uitmuntende duurzaamheid te bieden. Er werd onlangs een nóg radicalere R versie uitgebracht.

Michelin Pilot Sport Cup 2
© Lizeo

Vergelijk de prijzen van Michelin Pilot Sport Cup 2

Nankang NS-2R

Een band die het vermelden waard is. Hij is namelijk bestemd voor beginnende trackdays rijders en bestuurders met kleine budgetten. De NS-2R maakt het niet mogelijk duizelingwekkende rondetijden neer te zetten maar biedt veilig raceplezier op het circuit.

Nankang NS-2R
© Lizeo

Vergelijk de prijzen van de Nankang NS-2R

Pirelli Pzero Trofeo R

Eén van de meest extreme banden van de markt! De Trofeo R wordt gezien als één van de banden met de meeste grip. De Lamborghini Huracan Performante heeft zijn record op de Nürburgring ongetwijfeld voornamelijk aan deze band te danken…

Pirelli Pzero Trofeo R
© Lizeo

Vergelijk de prijzen van de Pirelli Pzero Trofeo R

Toyo R888 R

Het merk Toyo is onlosmakelijk met trackdays verbonden. Dit bandenmerk is bekend geworden dankzij de R888 en gaat nog een stapje verder met deze R-versie, gericht op populaire auto’s en bestuurders die op zoek zijn naar een goede prestatie/prijs-verhouding. Samen met de Yokohama, is deze semi slick band één van de beste keuzes binnen de standaard bandenmaten.

Toyo R888 R
© Toyo

Vergelijk de prijzen van de Toyo R888 R

Yokohama Advan A052

Het merk Yokohama heeft zich gespecialiseerd in sportbanden. Deze Advan A052, die de populaire A048 vervangt, gaat vast en zeker ook een fraaie carrière tegemoet. Deze semi slick is verkrijgbaar in relatief populaire bandenmaten (16 t/m 18 inch) en is één van de beste banden binnen de categorie sportbanden.

Yokohama Advan A052
© Lizeo

Vergelijk de prijzen van de Yokohama Advan A052

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel