Waar worden Apollo banden geproduceerd? Waar komen de CEAT of MRF banden vandaan? Bekijk de lijst met Indiase bandenmerken en de talloze in India producerende bandenfabrikanten.

Door Gepubliceerd Op: juni 14, 2021Categorieën: Merken en producten363 woorden1.9 min gelezen

 

Indiase bandenmerken
Ken je de Indiase bandenmerken? © rezulteo

Indiase bandenmerken veroveren sinds enkele jaren een steeds groter aandeel op de Europese en Internationale bandenmarkt. Hieronder een selectie van bandenfabrikanten uit India die meer en meer bekendheid verwerven onder Europese automobilisten.

Apollo Tyres banden

Apollo Tyres is een Indiase bandenfabriek die in 1972 opgericht werd in Gurgaon, aan de rand van New Delhi in India. Het merk is uitgegroeid tot één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld en wordt in een honderdtal landen verkocht. Dankzij de diverse fabrieken in India en Europa zet Apollo Tyres talloze banden voor personenwagens, motoren, bedrijfswagens en vrachtauto’s af. In 2009 kocht Apollo Tyres het Nederlandse bandenmerk Vredestein op, wat de internationale ontwikkeling van de groep heeft doen versnellen. 

MRF banden

MRF of Madras Rubber Factory is een te Chennais – in het zuidoosten van India – gevestigde bandenfabrikant. De firma werd opgericht in 1946. Pas in 1952 begint de fabriek echter met de productie van autobanden. MRF heeft talloze technische samenwerkingsverbanden afgesloten met historische bandenmerken zoals BF Goodrich en Marangoni. De Indiase fabrikant is gespecialiseerd in de productie van banden voor personenauto’s maar biedt tevens banden voor motoren, vrachtauto’s, landbouwmachines en terreinwagens.

CEAT banden

CEAT is tegenwoordig een te Mumbai gevestigde bandenfabrikant, maar komt oorspronkelijk niet uit India. De firma werd namelijk in 1924 opgericht in Italië (Turijn) door Virginio Bruni Tedeschi, de grootvader van Carla Bruni-Sarkozy, oud-First Lady van Frankrijk. Haar vader zet in 1958 de fabriek in India op. Tegenwoordig maakt CEAT deel uit van het conglomeraat RPG en produceert 15 miljoen autobanden per jaar. Het bandenmerk biedt een grote dekking voor allerlei types voertuigen: personenauto’s, motoren, landbouwmachines, lichte bedrijfswagens, vrachtauto’s en grondverzetmachines…

JK Tyres banden

JK Tyres is een te Delhi gevestigde Indiase bandenfabrikant. De in 1974 opgerichte onderneming telt 9 fabrieken in India en daarbuiten. Het bedrijf produceert meer dan 20 miljoen banden per jaar. JK Tyres exporteert diverse banden voor personenauto’s, vracht- en terreinwagens naar 80 verschillende landen.

Dit was alweer deel 4 van de rezulteo-serie ‘bandenmerken wereldwijd’. Lees ook:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over bandenmerken van Britse makelij

deel 3 over Amerikaanse bandenmerken

deel 4 over autobanden uit China

deel 6 over Zuid-Koreaanse bandenmerken

deel 7 over merken autobanden uit Thailand

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel