Wie zegt dat autobanden lelijk zijn? Banden zijn mooie, ronde voorwerpen die het esthetische aspect van auto’s accentueren. Bijpassende, stijlvolle velgen kunnen eveneens een vleugje fantasie aan de look van je auto toevoegen. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een greep uit de mooiste banden voor personenauto’s die al op de markt of nog in conceptfase zijn.

Door Gepubliceerd Op: juni 14, 2021Categorieën: Merken en producten651 woorden3.7 min gelezen
Loopvlak: banden voor personenauto's met het mooiste design
© Adobe Stock-phaisarnwong2517

Onze selectie is uitsluitend gebaseerd op esthetische eigenschappen: loopvlak, ontwerp van het bandprofiel… en natuurlijk de algemene indruk! De volgorde is louter alfabetisch en niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

Sportband: de Bridgestone Potenza RE070

Mooiste autoband: Bridgestone Potenza RE070
© Bridgestone

Een asymmetrisch loopvlak en een bewerkt bandprofiel: één blik volstaat om te zien dat de Potenza RE070 een high performance sportband is. Bridgestone heeft dit gestreepte en asymmetrische design niet alleen gekozen om de met deze OE band uitgeruste Subaru Impreza er mooi uit te laten zien. Het profiel zorgt namelijk tevens voor grip en sportief rijgedrag.

All season band: de Cooper Cobra Radial G/T

Mooiste autoband: Cooper Cobra Radial G/T
© Cooper

Met het vrij sobere loopvlak kenmerkt de all season band zich door een strak design. Wat maakt de band zo speciaal? De naam Cobra Radial G/T in witte reliëf letters op de flank van de band en een look met een knipoog naar de Amerikaanse auto’s uit de jaren 70. De Cobra Radial G/T heeft het M+S logo, biedt all season prestaties en is voornamelijk bedoeld voor bestuurders die de klassieke stijl van hun auto willen behouden.

Runflat band: de Dunlop SP Sport 01 A

Mooiste autoband: Dunlop SP Sport 01 A
© Dunlop

Er bestaan uiteraard talloze mooie banden, maar ons oog viel op de Dunlop SP Sport 01 A. Hij is voorzien van het run on flat systeem om door te kunnen rijden bij een lekke band. Hij heeft tevens velgrandbescherming om door stoepen veroorzaakte krassen en schade te voorkomen. Het golvende profiel op het midden van het loopvlak geeft een extra dimensie aan zijn aangename en prachtige look. Dit valt ongetwijfeld in de smaak bij eigenaren van sedans en luxe auto’s op zoek naar banden met sportprestaties.

Band voor elektrische auto’s: de Goodyear BH03

Mooiste autoband: Goodyear BH03 concept band
© Goodyear

Op de Autosalon van Genève in 2015 presenteerde Goodyear zijn BH03 concept band. Een band die zijn eigen elektriciteit produceert. Hij fungeert dus als een aanvullende energiebron voor toekomstige elektrische of hybride voertuigen. Zijn uiterst futuristische ontwerp is niet alleen gericht op een fraai aspect maar ondersteunt tevens de capaciteit om elektriciteit op te wekken. De binnenstructuur van de band vormt een “3D netwerk” dat bij een lekke band het gewicht van het voertuig kan dragen om zo de runflat technologie te vervangen.

Band voor SUV’s en bestelbusjes: de Vredestein Comtrac

Mooiste autoband: Vredestein Comtrac
© Vredestein

De Comtrac zomerband voor SUV’s en bestelbusjes heeft een geavanceerd, op in elkaar passende legoblokjes geïnspireerd loopvlak. Vredestein stelt zijn technische knowhow ten dienste van de bandprestaties om op rotsachtige wegen te kunnen rijden.

Ultra high performance zomerband: de Vredestein Ultrac Sessanta

Mooiste autoband: Vredestein Ultrac Sessanta
© Vredestein

Een andere sportband die alle blikken steelt. Met zijn fraaie, gestreepte lijnen is de Ultrac Sessanta favoriet bij bestuurders die van sensationeel rijgedrag houden. De Vredestein sportband onderscheidt zich door zijn door Giuagiario Design ontworpen avant-gardistische look. Voor een zwaar belaste band bij sportief rijgedrag, is hij desondanks vrij comfortabel dankzij het HTS+ (Handling Tuned Sidewall) systeem.

Semi slick band: de Yokohama Advan Neova AD08

Deze semi slick band is welbekend bij liefhebbers van trackdays, ofwel dagen op een circuit voor fans van autoracen. De bestuurder kan zowel op circuits als op de weg rijden zonder banden te wisselen. De Neova AD08 is een sportband met een directioneel loopvlakprofiel. Het ontwerp doet denken aan een opeenvolging van vlammen waardoor deze gewilde band een uiterst verfijnd aspect krijgt.

Conceptband: de Yokohama Futuro-e

Mooiste autoband: Yokohama Futuro-e
© Yokohama

En om deze top van de mooiste banden voor personenauto’s af te sluiten belichten we de onlangs door Yokohama onthulde conceptband voor SUV’s: de Concept FUTURO-e. Yokohama heeft deze band exclusief ontworpen voor de nieuwe generatie auto’s van Maruti Suzuki India Limited. De band, die deze nieuwe elektrische auto uit zal rusten, maakt gebruikt van de BluEarth brandstofbesparende technologie. Het Japanse bandenmerk presenteert zijn innovatie als een “band met een krachtig en elegant ontwerp”. Het loopvlak kenmerkt zich door brede en kleine groeven met voor SUV-banden typische klauwen.

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel