Welke bandenfabrikant is van Duitse origine? Continental is één van de meest vermaarde merken ter wereld die zich bij elke bandentest weer weet te onderscheiden. Het is daarnaast een grote groep met talloze submerken. Maar er bestaan nog andere Duitse bandenmerken, lees er hieronder meer over.

Door Gepubliceerd Op: juni 14, 2021Categorieën: Merken en producten313 woorden1.8 min gelezen
Duitse bandenmerken
© rezulteo

Wat zijn de beste Duitse bandenmerken?

De Duitse fabrikant Continental is ongetwijfeld één van de bekendste bandenmerken ter wereld. Deze in 1871 opgerichte onderneming is gespecialiseerd in voertuigonderdelen en gevestigd te Hannover. Het merk produceert voornamelijk hoogwaardige banden maar tevens auto-onderdelen en ontwikkelt ContiTech projecten voor het recyclen van rubber. 

Duitse bandenmerken - Continental
© Wikimedia – Continental AG

Wat banden betreft, zijn diverse Continental producten uiterst populair bij automobilisten wereldwijd. Favoriete modellen, zoals de WinterContact TS 860 winterband, de PremiumContact 6 zomerband, de AllSeasonContact all season band en de SportContact 6 sportband, komen vaak als winnaars uit de bus bij onafhankelijke vergelijkende tests.

Heb je wel eens van het merk Semperit gehoord?

Semperit werd opgericht in 1824 en is, hoewel het geen Duits merk is, vanaf het begin af nauw verbonden met Continental. Semperit is gevestigd in Wenen en dus een Oostenrijkse fabrikant die banden produceert voor uiteenlopende soorten voertuigen: sedansstadsauto’sSUV’sbestelbusjes en zelfs vrachtauto’s

Duitse bandenmerken - Semperit
© Wikimedia – Semperit

Wie maakt Semperit banden?

Het bandenmerk Semperit is gefusioneerd met de Duitse groep Continental. Deze laatste is sinds 1985 eigenaar van het merk. De Semperit banden maken dan ook gebruik van de Continental technologieën.

Ken je het Duitse bandenmerk Fulda?

Bandenfabriek Fulda werd in het begin van de 20e eeuw opgericht in de gelijknamige stad in Duitsland. Het is één van de populairste merken in het land van oorsprong. Fulda steekt ook met de slogan “German High Technology” zijn herkomst niet onder stoelen of banken.

Duitse bandenmerken - Fulda
© Fulda

Wie maakt Fulda banden?

Net als de bandenmerken Dunlop en Sava, behoort het Duitse merk Fulda sinds 1962 tot de Goodyear-Dunlop groep.

Ken je het Duitse bandenmerk Metzeler?

Het Duitse merk motorbanden Metzeler heeft een uitstekende reputatie. Dit in 1892 opgerichte bedrijf produceert enkele hoogwaardige banden voor tweewielers. 

Duitse bandenmerken - Metzeler
© Wikimedia – Metzeler

Wie maakt Metzeler banden?

Dankzij de in het oog springende sportprestaties van het Duitse merk, behoort Metzeler sinds 1986 tot de Italiaanse groep Pirelli.

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel