Uit welk land komen de Wanli banden? Waar komen de Sailun of anders nog de Doublestar banden vandaan? Wat zijn de beste Chinese bandenmerken? Bekijk de lijst van Chinese bandenmerken en de talloze in China producerende bandenfabrikanten. Wie weet pas je je mening over Chinese banden aan.

Door Gepubliceerd Op: juni 14, 2021Categorieën: Merken en producten590 woorden3.4 min gelezen
Chinese bandenmerken
Lees meer over de grootste Chinese bandenfabrikanten en hun bedrijfsgeschiedenis. © rezulteo

Er bestaan talloze Chinese bandenmerken

We geven hier niet onze mening over de in China vervaardigde banden maar een lijst met de belangrijkste op onze website vermelde Chinese bandenmerken.

Aeolus banden

De in 1965 in de stad Jiaozuo in China opgerichte Aeolus is begonnen met het produceren van zware banden voor grondverzetmachines. Tegenwoordig rust het filiaal van de conglomeraat ChemChina talloze types voertuigen uit: 4×4’s, personenauto’s, vrachtwagens, militaire voertuigen, land- en bosbouwmachines… Aeolus biedt meerdere modellen banden voor uiteenlopende toepassingen.

Chinese bandenmerken Aeolus
© Aeolus

Doublestar banden

Bijna 100 jaar geleden besloot de Chinese staat om deze onderneming op te richten in de stad Qingdao, gelegen in de provincie Shandong. Doublestar heeft in 2016 een groot deel van de Zuid-Koreaanse fabriek Kuhmo overgenomen. Hij bezit nu 45% van de aandelen van het bedrijf en is uitgegroeid tot de grootste bandenonderneming in China. Doublestar produceert talloze banden voor personenauto’s, SUV’s , 4×4’s en bedrijfswagens.

Chinese bandenmerken Doublestar
© Doublestar

Linglong banden

Met meer dan 50 miljoen vervaardigde banden per jaar is Linglong tire één van de grootste bandenfabrikanten van China. Linglong is gevestigd in de stad van Zhaoyuan, in de provincie Shandong. Hij streeft ernaar een belangrijke rol op de internationale bandenmarkt te spelen en heeft als target om vanaf 2020 zo’n 90 miljoen banden per jaar te verkopen. De Chinese bandenfabrikant heeft geleidelijk aan een plaats verworven op de buitenlandse markten door met name OE banden te leveren voor meerdere modellen van General Motors, Ford, Volkswagen, Nissan, Fiat of anders nog Hyundai. De beste Linglong banden behoren tot de Greenmax reeksen die vrij positieve beoordelingen kregen in de Europese tests.

Chinese bandenmerken Linglong
© Linglong

Sailun banden

De in 2002 opgerichte Sailun is zowel in China als in de rest van de wereld een belangrijk bandenmerk geworden dat jaarlijks meer dan 30 miljoen banden afzet. De Chinese fabrikant is gevestigd te Qindao in de provincie Shandong en heeft een exclusieve samenwerking met de in rubberonderzoek gespecialiseerde faculteit voor wetenschappen en technologie van Qindao afgesloten. Sailun produceert talloze banden met onder andere de Atrezzo reeks voor personenauto’s. Het vervaardigt tevens banden voor 4×4’s, lichte bedrijfswagens en vrachtwagens. Bij rezulteo hebben wij de Chinese banden Sailun al eens kunnen testen. Lees onze mening over de Chinese Sailun banden op onze blog.

Chinese bandenmerken Sailun
© Sailun

Triangle banden

De Chinese bandenfabrikant Triangle, die in 1976 onder de naam Shandong Tyre Factory het daglicht zag, kreeg in 2001 zijn eigenlijke vestiging onder de nieuwe naam. De Chinese fabrikant is één van de grootste producenten met een jaarlijkse verkoop van meer dan 22 miljoen banden wereldwijd. Dit betreft hoofdzakelijk banden voor personenauto’s, off-road en bedrijfswagens.

Chinese bandenmerken Triangle
© Triangle

Wanli banden

Wanli is een in 1988 door South China Tire and Rubber Co opgerichte bandenfabriek. Hij produceert jaarlijks meer dan 12 miljoen banden. Het merk biedt talloze modellen aan voor personenauto’s, SUV’s en lichte bedrijfswagens Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd te Kanton in China. Het Chinese bandenmerk Wanli heeft meerdere keren meegedaan aan door ADAC uitgevoerde tests.

Chinese bandenmerken Wanli
© Wanli

Warrior banden

Warrior is een Chinees bandenmerk dat gecreëerd werd door Double Coin – voorheen Shanghai Tyre & Rubber – in samenwerking met Michelin, die sindsdien zijn aandelen in het bedrijf verkocht heeft. Dit Chinese merk heeft een interessante plaats verworven op de Noord-Amerikaanse markt en produceert banden voor personenauto’s en 4×4’s.

© Warrior

Dit was alweer deel 4 van de rezulteo-serie ‘bandenmerken wereldwijd’. Lees ook:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over bandenmerken van Britse makelij

deel 3 over Amerikaanse bandenmerken

deel 5 over autobanden uit India

deel 6 over Zuid-Koreaanse bandenmerken

deel 7 over merken autobanden uit Thailand

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel