Rijd je slechts af en toe over besneeuwde wegen, bijvoorbeeld om op wintersport te gaan, en heb je geen zin om in winterbanden investeren? Misschien is het huren van winterbanden dan een goede oplossing voor jou. Lees hier de voor- en nadelen ervan.

Door Gepubliceerd Op: juni 10, 2021Categorieën: Seizoenen301 woorden1.6 min gelezen
verhuur winterbanden
© istock

Voor- en nadelen van het huren van banden. 

Sinds enkele jaren zijn de winters minder streng. Je hebt dus de neiging niet te investeren in winterbanden, maar je weet ook dat het af en toe toch kan sneeuwen, ijzelen of zeer hard regenen. Daarom wil je toch uitgerust zijn met banden die hier tegen opgewassen zijn. Dan is het huren van banden misschien een goede optie voor jou.

Door winterbanden te huren in plaats van ze te kopen, hoef je niet in één keer een grote som geld uit te geven. Daarnaast bieden verhuurdiensten je talloze voordelen: montage, demontage, uitlijning, reiniging van de wielen en de opslag van jouw zomerbanden zijn dikwijls in het tarief inbegrepen. Bovendien kunnen ze je ook andere winteruitrusting ter beschikking stellen, zoals sneeuwkettingen of sneeuwsokken.

Je hebt de keuze uit verschillende opties. Huren voor een heel seizoen of eerder voor een kortere periode zoals de duur van een vakantie in de bergen. Let wel goed op de prijzen: deze kunnen van 50 euro tot 200 euro per maand gaan. In sommige gevallen is het huren dus kostelijker dan de aankoop van banden!

In welke gevallen is huren rendabeler dan kopen van banden?

Verhuurdiensten gebruiken aantrekkelijke lokprijzen, maar vergeet niet de kostprijs van de hele huurperiode te berekenen. Stel jezelf de volgende vraag: hoe lang zal ik met winterbanden moeten rijden?

Over het algemeen is de verhuur bestemd voor automobilisten die slechts voor een korte periode winterbanden nodig hebben, zoals voor een wintersportvakantie.

Woon je in een streek waar het kwik vaak onder de 7°C gaat, raden we je toch aan om winterbanden te kopen. Deze zijn dan onontbeerlijk voor je veiligheid en zijn op lange termijn ook rendabeler. Gebruik onze bandenvergelijker om de prijzen van alle winterbanden te vergelijken en goed geïnformeerd een keuze te maken.

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel