Welke soort autoband moet je kiezen als je in een Ford Fiesta rijdt? Het betreft een model auto dat in Nederland en andere Europese landen uiterst populair is en al jarenlang op de Nederlandse weg te vinden is. Bekijk hier de beste banden voor de Ford Fiesta wat betreft de meest voorkomende bandenmaten voor velgdiameters van 15 t/m 18 inch.

Door Gepubliceerd Op: juni 10, 2021Categorieën: Banden per voertuig1771 woorden9.7 min gelezen
Banden voor de Ford Fiesta: welke band in welke gehomologeerde maten?
Welke banden kun je het beste onder je Ford Fiesta monteren? © Ford

Welke bandenmaat voor de Ford Fiesta?

We hebben de 7 meest gebruikte gehomologeerde maten voor de uiteenlopende Ford Fiesta modellen geselecteerd. Via de rezulteo bandenvergelijker kun je alle voor je Ford Fiesta gehomologeerde maten terugvinden door jouw model Fiesta te selecteren in de zoekfunctie per model auto.

Banden en bandenmaten voor de Ford Fiesta modellen
© Ford

De Ford Fiesta heeft een vrij breed aanbod van bandenmaten. De volgende 7 maten voor velgdiameters van 15 t/m 18 inch zijn geselecteerd:

Let op! Niet alle bovenstaande bandenmaten zijn per definitie gehomologeerd (= door Ford goedgekeurd) voor jouw Ford Fiesta model. Controleer goed de door Ford gehomologeerd maten voor jouw Fiesta model door het autoboekje te raadplegen of door het exacte model op te zoeken via onze bandenvergelijker. Wil je een andere maat dan de gehomologeerde maat kopen? Dit is onder bepaalde omstandigheden mogelijk. Zorg er wel voor de wetgeving na te leven. Je vindt alle regels terug in onze bandengids.

De gehomologeerde maat voor je voertuig opzoeken

Welke banden voor de Ford Fiesta in 195/60 R15 88V?

Voor een Ford Fiesta met een velgdiameter van 15 inch is de maat 195/60 R15 88V het meest geschikt voor stadsverkeer en standaard weggebruik. Dit is één van de meest verkochte modellen. Wij raden 3 banden aan die gericht zijn op veiligheid en brandstofbesparingen.

Banden voor de Ford Fiesta
© Ford

 

De Michelin Energy Saver + voor de Ford Fiesta: deze grote klassieker combineert veiligheid, duurzaamheid en brandstofbesparingen dankzij de ‘Eco and Grip Compound’ rubbercompound. Deze band is iets duurder dan zijn concurrenten maar biedt een hoogwaardig prestatieniveau dat door talloze tests bevestigd wordt. Dit blijkt tevens uit het Europese bandenlabel. De band scoort een A voor het remmen op natte wegen en een C voor de rolweerstand in deze maat.

Michelin EnergySaver+
© Michelin

Vergelijk de prijzen van de Michelin Energy Saver + zomerband in 195/60 R15 88V

De Pirelli Cinturato P1 voor de Ford Fiesta: één van de beste banden op droge wegen, met een goed compromis tussen veiligheidbrandstofbesparingen en rijcomfort. De uiterst goede wegligging op natte wegen en de bovengemiddelde remkracht maken het tot een perfecte band voor in de stad en op de weg.

Pirelli Cinturato P1
© Pirelli

Vergelijk de prijzen van de Pirelli Cinturato P1 zomerband in 195/60 R15 88V

De Nokian Line voor de Ford Fiesta: de Nokian Line is de goedkoopste band binnen deze selectie maar biedt desondanks hoogwaardige prestaties. Hij is bijzonder efficiënt op natte wegen en uiterst bestand tegen aquaplaning.

Nokian Line
© : Nokian

Vergelijk de prijzen van de Nokian Line zomerband in 195/60 R15 88V

Welke banden voor de Ford Fiesta in 195/45 R15 84V?

Voor een Ford Fiesta met velgen van 16 inch, in de maat 195/45 R16 84V, raden we 3 verschillende banden aan met uitmuntende veiligheidsprestaties evenals een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Banden voor de Ford Fiesta
© Ford

De Hankook Ventus Prime 3 K125 voor de Ford Fiesta: deze is, ten opzichte van de premium producten, een goedkope band met uiterst interessante eigenschappen. Het is één van de beste banden van zijn categorie op natte wegen, wat af te lezen valt aan zijn A score op het bandenlabel in deze maat. Hij houdt ook stevig stand op droge wegen en biedt een zeer goede wegligging.

Vergelijk de prijzen van de Hankook Ventus Prime 3 K125 zomerband in 195/45 R16 84V

De Continental ContiEcoContact 5 voor de Ford Fiesta: een iets luxere band die zich met name onderscheidt door zijn grote veelzijdigheid. Hij biedt goede prestaties op droge en natte wegen – wat blijkt uit de A score op het Europese bandenlabel voor het remmen op natte wegen – zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid en het rijcomfort.

Continental ContiEcoContact 5
© : Continental

Vergelijk de prijzen van de Continental ContiEcoContact 5 zomerband in 195/45 R16 84V

De Bridgestone Turanza T005 voor de Ford Fiesta: deze ultra moderne band heeft al tal van testinstituten overtuigd. Hij vertoont uistekend rijgedrag op droge wegen en biedt tevens één van de beste remprestaties op natte wegen. Hij scoort dan ook een A op het Europese bandenlabel in deze categorie en onderscheidt zich door de prima wegligging op natte wegen. De Turanza T005 heeft een uitmuntend kilometerrendement en een lage rolweerstand. Hij kreeg hiervoor dan ook een B score toegekend op het Europese bandenlabel.

Bridgestone Turanza T005
© Bridgestone / Tom Joy

Vergelijk de prijzen van de Bridgestone Turanza T005 zomerband in 195/45 R16 84V

Welke banden voor de Ford Fiesta in 195/55 R15 87V?

Voor een Ford Fiesta met velgen van 16 inch, kun je tevens voor de gehomologeerde maat 195/55 R16 87V kiezen. Wij raden 3 banden in deze maat aan die voldoen aan de eisen voor veiligheid, brandstofbesparingen en duurzaamheid.

Banden voor de Ford Fiesta
© Pixabay

De Goodyear EfficientGrip Performance voor de Ford Fiesta: goede prestaties op droge wegen en zelfs uitmuntend op natte wegen, waarvoor hij een A op het Europese bandenlabel scoort in deze bandenmaat. Deze band biedt uiterst evenwichtige prestaties. Hij werd bekroond in talloze tests, biedt zeer comfortabel rijgedrag en is tevens uiterst stil. De lage weerstand stelt hem in staat een B te scoren voor deze categorie op het Europese bandenlabel in 195/55 R16 87V.

Goodyear EfficientGrip Performance
Copyright © : Goodyear

Vergelijk de prijzen van de Goodyear EfficientGrip Performance zomerband 195/55 R16 87V

De Michelin Energy Saver + voor de Ford Fiesta: dankzij het grote aanbod in maten is de Michelin band een logische keuze voor automobilisten die kiezen voor veiligheid en brandstofbesparingen. Net als voor de maat 195/60 R15 88V, is hij uitmuntend op natte wegen met een wegligging die de concurrenten ver achter zich laat.

Vergelijk de prijzen van de Michelin Energy Saver + zomerband in 195/55 R16 87V

De Pirelli Cinturato P1 voor de Ford Fiesta: deze Pirelli band is zowel op de weg als in de stad volledig op zijn gemak. Hij is beschikbaar in talloze maten voor uiteenlopende compacte en stadsauto’s. Hij biedt een goed evenwicht tussen de prestaties op het gebied van veiligheid, comfort en brandstofbesparingen tegen een prima prijs.

Banden voor de Ford Fiesta
© Ford

Vergelijk de prijzen van de Pirelli Cinturato P1 zomerband in 195/55 R16 87V

Welke banden voor de Ford Fiesta 205/40 R17 84W?

Voor een Ford Fiesta met velgen van 17 inch, is de gehomologeerde maat 205/40 R17 84W verkrijgbaar in talloze modellen die vrijwel allen gericht zijn op vrij sportief rijgedrag. Wij hebben er 3 geselecteerd die rijplezier en veiligheid combineren.

De Michelin Pilot Sport 4 voor de Ford Fiesta: de Michelin band die rijplezier met sportprestaties verweeft. Dankzij talloze op de autosport gebaseerde technologieën, biedt hij zelfs op hoge snelheid hoogwaardige handling en snelle stuurreacties. Een band met uitzonderlijke prestaties op natte wegen, waarvoor het een A op het Europese bandenlabel scoort in deze maat. Op droge wegen biedt hij eveneens hoogwaardige prestaties.

Michelin Pilot Sport 4
© Michelin

Vergelijk de prijzen van de Michelin Pilot Sport 4 zomerband in 205/40 ZR17 84Y

De Continental PremiumContact 6 voor de Ford Fiesta: deze band biedt een uitstekend prestatie-evenwicht voor zowel comfortabel als sportief rijgedrag. Hij kenmerkt zich door uitstekend rijgedrag op natte wegen en scoort een A op het Europese bandenlabel voor het remmen op dit oppervlak. Daarnaast houdt hij ook goed stand op droge wegen. Hij biedt bovenal een door talloze tests erkende uitzonderlijke wegligging.

De Dunlop Sport Maxx RT 2 voor de Ford Fiesta: een wegband met een sportief karakter. Deze band staat garant voor optimaal rijplezier en uitzonderlijk hoge prestaties op droge en natte wegen. Hij is bestemd voor weggebruik maar is tevens geschikt voor het rijden op circuit.

Vergelijk de prijzen van de Dunlop Sport Maxx RT 2 band in 205/40 R17 84W

Welke banden voor de Ford Fiesta in 205/45 R17 88W of 88Y?

Net als de voorgaande gehomologeerde maat, komt de maat 205/45 R17 voor de Ford Fiesta (gehomologeerd in 88W en 88Y) overeen met de categorie van Ultra High Performance sportbanden. Wij hebben 3 banden geselecteerd.

Banden voor de Ford Fiesta
© Ford

De Michelin Pilot Sport 4 voor de Ford Fiesta: deze band is voor de Fiesta zowel verkrijgbaar in 88W als in 88Y en combineert alle nodige sportprestaties voor op circuit met de verwachte veiligheid voor op de weg. Dankzij talloze op de autosport gebaseerde technologieën, biedt hij hoogwaardige handling en snelle stuurreacties op hoge snelheid. Een band met uitzonderlijke prestaties op natte wegen, waarvoor het een A op het Europese bandenlabel scoort in deze maat. Op droge wegen biedt hij eveneens hoogwaardige prestaties.

Vergelijk de prijzen van de Michelin Pilot Sport 4 zomerband in 205/45 R17 88W of 88Y

De Continental PremiumContact 6 voor de Ford Fiesta: deze band biedt een prima mix van prestaties voor optimaal comfort en sportief rijgedrag. Hij kenmerkt zich door uitstekend rijgedrag op natte wegen en scoort een A op het Europese bandenlabel voor het remmen op dit oppervlak. Daarnaast houdt hij ook goed stand op droge wegen. Hij biedt bovenal een door talloze tests erkende uitzonderlijke wegligging.

Vergelijk de prijzen van de Continental PremiumContact 6 zomerband in 205/45 R17 88W

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 voor de Ford Fiesta: deze veelzijdige band is bovenal sportiefWij hebben deze band, bij het lanceren op de markt, bijna drie jaar geleden, getest in Mireval. Deze band bood een uitstekende feeling met uitzonderlijke prestaties op natte wegen. Dit werd tevens bevestigd door de A score op het bandenlabel voor het remmen op dit oppervlak. Het is eveneens een vrij zuinige band ten opzichte van overige sportbanden. Hij scoort dan ook een C voor de rolweerstand op het Europese bandenlabel.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3
 © C.HUNSICKER/ACE Team

Vergelijk de prijzen van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 zomerband in 205/45 R17 88Y

Welke banden voor de Ford Fiesta in 205/40 R18 86W?

Voor een Ford Fiesta met velgen van 18 inch, werd de maat 205/40 R18 86W gehomologeerd. Voor dit model bieden we 3 banden met sportieve eigenschappen aan.

Banden voor de Ford Fiesta
© Wikimedia / Ford

De Michelin Pilot Sport 4 voor de Ford Fiesta: deze band combineert alle nodige sportprestaties voor op circuit met de verwachte veiligheid voor op de weg. Dankzij talloze op de autosport gebaseerde technologieën, biedt hij hoogwaardige handling en snelle stuurreacties op hoge snelheid. Een band met uitzonderlijke prestaties op natte wegen, waarvoor het een A op het Europese bandenlabel scoort in deze maat. Op droge wegen biedt hij eveneens hoogwaardige prestaties.

Vergelijk de prijzen van de Michelin Pilot Sport 4 zomerband in 205/40 R18 86W

De Continental PremiumContact 6 voor de Ford Fiesta: deze band biedt een prima mix tussen optimaal comfort en sportief rijgedrag. Hij biedt met name uitzonderlijk uitstekend rijgedrag op natte wegen en scoort dan ook een A op het Europese bandenlabel voor het remmen op dit oppervlak. Hij biedt tevens een door talloze tests erkende uitzonderlijke wegligging.

Vergelijk de prijzen van de Continental PremiumContact 6 zomerband in 205/40 R18 86W

De Yokohama Advan Fleva V701 voor de Ford Fiesta: zijn ultra sportieve look weerspiegelt de uitzonderlijke prestaties, met name op natte wegen. Dankzij een verbeterde compound blijft de Yokohama band echter een voor zijn categorie vrij zuinige band.

Vergelijk de prijzen van de Yokohama Advan Fleva V701 zomerband in 205/40 R18 86W

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel