1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronAvon
  4. chevronZT7

Omschrijving

De Avon ZT7 band voor kleine en middelgrote auto’s heeft, ten opzichte van de ZT5, het rijgedrag op droge en natte wegen, de duurzaamheid en het geluidsniveau verbeterd.

Rijgedrag. De prestaties voor grip op natte wegen, de stuurreacties en de wegligging in bochten zijn verbeterd door de geoptimaliseerde configuratie van het profiel en de met silica verrijkte compound.

Brandstofbesparingen. Een evenwichtige verdeling van de druk op het contactvlak maakt het mogelijk onregelmatige slijtage te voorkomen en de rolweerstand te verlagen. Hierdoor heeft de band een lager brandstofverbruik vergeleken met de ZT5.

Rolgeluid. Voor verhoogd rijcomfort wordt het rolgeluid geabsorbeerd door smalle ribben in de groeven.

Eigenschappen

merk
Avon
model
ZT7
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
Besparing
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze Algemene voorwaarden