1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronVredestein
  4. chevronQuatrac Pro
Quatrac Pro
Vredestein

Autoband Vredestein Quatrac Pro

All-season
Quatrac Pro
Vredestein

Autoband Vredestein Quatrac Pro

All-season
Standaard
74
rezulteoSCORE
74
rezulteoSCORE
Standaard
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Vredestein
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
5.8 / 10
Remmen op nat wegdek
8 / 10
Grip op nat wegdek
9.4 / 10
Aquaplaning
6.9 / 10

Besparing

Duurzaamheid
7.4 / 10
Brandstofbesparing
5.8 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
8 / 10
Wegligging
8.8 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Sneeuw

Remmen op sneeuw
5.2 / 10
Optrekken op sneeuw
4.4 / 10

IJs

Remmen op ijs
9.6 / 10
Optrekken op ijs
niet beoordeeld

Eigenschappen

merk
Vredestein
model
Quatrac Pro
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
Sport
Seizoen
All-season
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
ja
Seal
nee

Omschrijving

VREDESTEIN QUATRAC PRO: DE EERSTE ALL SEASON BAND VOOR UHP AUTO’S

Vredestein is, dankzij zijn Quatrac reeks, al enkele jaren een bekend gezicht binnen het sterk groeiende vier seizoenen-segment. Dankzij zijn ervaring richt het merk zich nu ook op Ultra High Performance wagens. Bij de introductie in 2019 was het de enige in Europa verkrijgbare all season band voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch. Deze band werd speciaal ontwikkeld voor krachtige auto’s zoals de Alfa Romeo Stelvio, de Volvo XC90 of de BMW 5 Serie. De Quatrac Pro kenmerkt zich door  ambitieuze rijprestaties en is gericht op een gebruik het hele jaar door.

Hoogwaardige prestaties dankzij de knowhow van Vredestein

Met de Quatrac Pro band wil Vredestein hoogwaardige prestaties bieden aan veeleisende bestuurders van krachtige auto’s die het hele jaar met dezelfde banden willen rijden. Zijn nieuwe product biedt in alle omstandigheden uitstekende handling en korte remafstanden. Hij zorgt voor optimale veiligheid zelfs bij onverwachte weersveranderingen. De grip op natte wegen werd met 10% verhoogd ten opzichte van de populaire Vredestein Quatrac 5, terwijl de handling op sneeuw met 5% werd verbeterd.

De fabrikant heeft dit prestatieniveau hoofdzakelijk kunnen bereiken dankzij zijn nieuwe technologieën. De langsgroeven van de Quatrac Pro in combinatie met de zijgroeven op de schouders bevorderen de waterafvoer en verhogen de veiligheid op natte wegen, zelfs op zeer hoge snelheid. Het rolvlak werd verbreed voor betere rijprestaties en om de controle over het stuur te houden wat van groot belang is voor krachtige high performance auto’s.

De rubbercompound is ontwikkeld om zelfs op lage temperaturen soepel te blijven. Een geavanceerde compound met een hoog gehalte aan hars en silica zorgt voor goede grip op natte en besneeuwde wegen en een evenwichtige drukverdeling op de weg. De diverse winter- en zomereigenschappen staan garant voor een hoog prestatieniveau, ongeacht het seizoen. De Quatrac Pro draagt dan ook het sneeuwvloklogo (3PMSF) op de zijwand.

Verkoop Vredestein Quatrac Pro

De Vredestein Quatrac Pro all season band is verkrijgbaar in 50 bandenmaten voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch. Veertien van deze banden zijn uniek binnen het all season segment, waaronder de 315/35 R20 die op de achterwielen van een BMW X5 gemonteerd kan worden.

Vredestein blijft tevens de Quatrac 5 all season band produceren die, volgens de fabrikant, de ideale band is voor velgdiameters van 16 inch of minder.

LandBronDatumNummer
  • DEAUTO BILD201940
  • DESPORT AUTO11/2020N/A
  • GBTYREREVIEWS11/2020N/A
  • DEADAC08/2020N/A
  • DEAUTO BILD ALLRAD10/2021N/A
  • SETEKNIKENS VARLD04/2021N/A
  • DEAUTO BILD ALLRAD10/2022N/A
  • GBAUTOEXPRESS11/2022N/A
  • DESPORT AUTO11/2022N/A
  • DEGUTE FAHRT09/2022N/A
  • GBTYREREVIEWS09/2022N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info