Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Sport en comfort met de nieuwe Continental PremiumContact 6

Is de nieuwe band van de Duitse fabrikant het ideale compromis? De zomerband Continental PremiumContact 6 die de ContiPremiumContact 5 en de ContiSportContact 5 zal vervangen, komt in het begin van 2017 op de markt.

De nieuwe Continental band: de PremiumContact 6

Continental presenteert de PremiumContact6, een combinatie van comfort en sportiviteit © Continental 2016

Op zoek naar sensaties en comfort

Catarina Silva, productmanager voor de Duitse fabrikant, legt het volgende uit "met deze band, proberen we de gleuf te dichten tussen een band voor een comfortabele sedan en een band voor sportauto's". We moesten dus nieuwe oplossingen vinden om de veiligheid en het rijcomfort te optimaliseren en een rolvlak ontwerpen dat optimale handling biedt.

Het rubber van de PremiumContact 6 is dan ook gericht op het combineren van comfort, stuurprecisie, optimale veiligheid en uitstekende milieu- en geluidsdempende eigenschappen.

Een herzien design

De combinatie van een schuurbestendige polymeer compound met een soepel motief op het rolvlak verbetert de handling, de rolweerstand en het comfort met 15% ten opzichte van zijn voorganger. Om de handling te bevorderen, hebben de ingenieurs van Continental het schouderontwerp van het model SportContact 6 overgenomen en dit gecombineerd met een asymmetrisch profiel voor het rolvlak. Deze asymmetrische structuur verbetert de prestaties tijdens opeenvolgende bochten, waarbij de overdracht van zijwaartse krachten snel onder controle gehouden moet worden.

De nieuwe Continental PremiumContact 6

© Continental 2016

Een band die een A scoort voor het remmen op natte wegen

Het rolgeluid werd met 10% gereduceerd en de snelheidsaanduidingen lopen op tot 300 km/u. Continental zet uiteraard ook voor deze band zijn specialiteit voorop: het rijden op natte wegen. Dankzij een nieuwe chemische samenstelling, die gebruikmaakt van synthetisch silica, verkrijgt de PremiumContact 6 dezelfde resultaten als zijn voorganger, de ContiSportContact 5, en scoort een A op het Europese Bandenlabel.

Continental, die een sterke vraag verwacht voor dit type producten op de vervangingsmarkt, biedt de PremiumContact 6 in 70 velgmaten aan, van 16 tot 21 inch met breedtes van 195 tot 275 mm.

LEES OOK

Michelin Agilis 3, de nieuwe zomerband voor lichte bedrijfswagens

Het afgelopen jaar heeft de bandenfabrikant Michelin de Agilis Crossclimate uitgebracht. Het Franse merk timmert hard aan de weg op de markt van banden voor lichte bedrijfswagen en kondigt aan weldra de nieuwe Agilis 3 zomerband te lanceren.

Het bandenlabel biedt vanaf 2021 meer informatie

Naar aanleiding van een openbare raadpleging, heeft de Europese Commissie nieuwe regels voor het bandenlabel voorgesteld. Deze regelgeving voorziet een duidelijker, nauwkeuriger en op duurzaamheid gericht bandenlabel.

Nokian onthult de SUV versie van zijn nieuwe Powerproof en Wetproof banden

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft de SUV versie van de Powerproof en Wetproof zomerbanden onthuld. Deze banden zijn aangepast aan zwaardere wagens en bieden bestuurders van sportieve bedrijfswagens en Crossovers veiligheid en prestaties.

Top 7 van de beste zomerbanden 2019/2020: de selectie van onze experts

Vraag je je af welke banden te kopen? Onze selectie zomerbanden voor 2019 helpt je, ongeacht je budget of je vereisten, een door onze technische experts goedgekeurde band te vinden.