Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Turanza T005, de nieuwe premium band van Bridgestone

Bridgestone heeft de nieuwe Turanza T005 voor personenauto's gepresenteerd tijdens een event in Griekenland. Deze vervangt de T001 EVO en wordt op de markt gebracht in januari 2018.

Bridgestone_Turanza-T005

De nieuwe Bridgestone Turanza T005 werd ontwikkeld om veiligheid en controle te bieden, ook op natte wegen. © Bridgestone / Tom Joy

Aan de Europese automobilist aangepast

Bij Bridgestone worden klanten geadresseerd als “the Boss” (de baas), een manier om te benadrukken dat de klant koning is bij de Japanse fabrikant. Het zijn dan ook de klanten die Bridgestone heeft ondervraagd om inzicht te krijgen in hun behoeften en verwachtingen op het gebied van banden. Veiligheid en macht over het stuur zonder te moeten inboeten op rijcomfort is wat de klanten verwachten. Nog beter moest de band het ook mogelijk maken om zuiniger te rijden.

De Bridgestone Turanza T005 werd aan de partners onthuld tijdens een groot evenement in Athene half september. Voor het grote publiek werd de band tijdens het IAA autosalon in Frankfurt gepresenteerd onder de Lexus LC500H. De band moet een antwoord bieden op de problemen die Europese automobilisten ervaren. Jakob Ronsholt, algemeen productmanager bij Bridgestone EMEA, zei tijdens de presentatie van de band: "De nieuwe Turanza T005 is het middelpunt van onze best verkochte reeks. We hebben de behoeften van de klant zorgvuldig onderzocht om een band te ontwerpen die nauw op hun behoeften aansluit".

Bridgestone_Turanza_T005

© Bridgestone / Tom Joy

Controle behouden en veiligheid, zelfs bij regen

Om te kunnen voldoen aan de behoefte naar veiligheid van de Europese consumenten, heeft Bridgestone een autoband ontwikkeld die automobilisten in staat stelt in alle situaties de macht over het stuur te behouden. Het is de “NanoPro-tech” technologie van de Japanse fabrikant die hiervoor moet zorgen. Deze technologie, die inspeelt op de interacties met polymeren, in combinatie met een compound van hoog silica gehalte biedt uitstekende grip op natte wegen en verlaagt het brandstofverbruik. Daarnaast is het ontwerp van het rolvlak gericht op een snelle afvoer van water zodat het risico op aquaplaning afneemt.

Volgens Bridgestone is de levensduur van de Turanza T005 met 10% verlengt t.o.v. zijn voorganger, de T001 EVO. Deze band scoort een A op het Europese bandenlabel voor rammen op natte wegen in alle maten en een A of een B voor de rolweerstand.

Bridgestone_Turanza-T005

De nieuwe Bridgestone Turanza T005 werd ontwikkeld om veiligheid en controle te bieden, ook op natte wegen. © Bridgestone / Tom Joy

Beschikbaarheid

De Bridgestone Turanza T005 zal vanaf januari 2018 verkrijgbaar zijn in 101 maten voor diameters van 14 t/m 21 inch. De fabrikant voorziet nu al 48 nieuwe maten die nog vóór 2019 uit zullen komen.

Deze band werd reeds door meerdere autofabrikanten, waaronder Audi en Mercedes, gekozen als eerste uitrusting van hun voertuigen.

LEES OOK

Dunlop brengt de SUV versie van de Sport Maxx RT 2 band uit

De bandenfabrikant Dunlop onthult de nieuwe versie van de Sport Maxx RT 2, bestemd voor SUV's.

Nokian WR SUV 4: laat je niet afschrikken door het winterweer!

Na de aankondiging van de nieuwe winterband voor Midden-Europa, onthult Nokian nu ook de prestaties van de WR SUV 4. Deze band is geknipt voor de winter en bestemd voor het SUV segment. De nieuwe Nokian winterband belooft optimale grip in alle omstandigheden.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: de UHP band voor SUV's

De Amerikaanse fabrikant Goodyear heeft de lancering van de SUV versie van zijn Eagle F1 Asymmetric 3 zomerband aangekondigd. Een model dat het accent legt op remprestaties in alle omstandigheden.

Yokohama Geolandar M/T G003: all terrain, van de technologie tot de look

Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van Genève de nieuwkomer binnen het bandenaanbod voor SUV's en pick-ups gepresenteerd, de Geolandar M/T G003.