1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronGoodyear
 4. chevronEagle F1 Asymmetric 3 SUV
Eagle F1 Asymmetric 3 SUV
Goodyear

Autoband Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

Zomer
 • 4x4 band voor krachtige SUV's.
 • Krachtige remprestaties.
 • Stabiele wegligging op hoge snelheid.
Eagle F1 Asymmetric 3 SUV
Goodyear

Autoband Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

Zomer
 • 4x4 band voor krachtige SUV's.
 • Krachtige remprestaties.
 • Stabiele wegligging op hoge snelheid.
Premium
80
rezulteoSCORE
80
rezulteoSCORE
Premium
 • 4x4 band voor krachtige SUV's.
 • Krachtige remprestaties.
 • Stabiele wegligging op hoge snelheid.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Goodyear
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
7.8 / 10
Remmen op nat wegdek
9.5 / 10
Grip op nat wegdek
8.8 / 10
Aquaplaning
9.3 / 10

Besparing

niet beoordeeld
Duurzaamheid
niet beoordeeld
Brandstofbesparing
6.8 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7.5 / 10
Wegligging
8.8 / 10
Rolgeluid
9.4 / 10

Eigenschappen

merk
Goodyear
model
Eagle F1 Asymmetric 3 SUV
gehomologeerd
N/A
soort auto
AWD
Rijstijl
Sport
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
ja
Directioneel
nee
Velgbeschermer
ja
Seal
nee

Omschrijving

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is een 4x4 sportband die vergeleken met zijn voorganger verbeterde prestaties op het gebied van grip en remmen biedt.

Veiligheid. Geoptimaliseerde grip door de Grip Booster technologie, verwerking van een hechtend hars in de compound. Deze technologie in combinatie met die van de ActiveBreaking, een breder contactvlak, maakt het mogelijk sneller te remmen op zowel natte als droge wegen.

Sportiviteit. Stabiel en precies rijgedrag met name op hoge snelheid dankzij de stijfheid van het profiel, verkregen door de middenribben en de laag onder het rolvlak. Grip in bochten.

Brandstofbesparingen. Een door innovatieve materialen zowel versterkt als lichter karkas om het verhitten beter te beheersen en zo het brandstofverbruik te beperken. Verlengde levensduur dankzij de schuine groeven die de rubberblokken ondersteunen en de slijtage beperken.

GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 3 SUV: DE UHP BAND VOOR SUV'S

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is een zomerband die het accent legt op remprestaties in alle omstandigheden.

Efficiënte remprestaties op alle typen wegen

Alle maten binnen de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV-reeks maken gebruik van de ‘Active Braking’ technologie. Deze innovatie stelt de band in staat het contactvlak te vergroten bij het remmen, wat uiteraard meer grip biedt. De band heeft dan ook kortere remwegen op zowel droog als nat wegdek.

Goodyear heeft tevens een nieuwe rubbercompound - de 'Grip Booster Technology' - ontwikkeld met een rolvlak dat zich probleemloos aan de vorm van het wegdek aanpast. Het hechtende hars zorgt daarnaast voor verhoogde grip, optimale remprestaties en veiliger rijgedrag.

Volgens de - door het onafhankelijke testinstituut TÜV SÜD uitgevoerde - testen stellen deze innovaties de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV in staat zowel op droog als nat wegdek over een 1,2 meter kortere remweg te beschikken dan zijn concurrenten.

Een bevredigend resultaat voor Rytokoski, Directeur Marketing voor Goodyear Europe. “De remprestaties zijn één van de belangrijkste aspecten van een band, met name op natte wegen”, verklaarde hij tijdens de lancering van deze nieuwe band. “We zijn dan ook uiterst tevreden met de testresultaten waaruit blijkt dat de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV beduidend kortere remwegen heeft op droog en nat wegdek vergeleken met zijn concurrenten”, voegde hij toe.

Stabiel en comfortabel rijgedrag

De ingenieurs van Goodyear hebben zich gericht op de structuur van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV om deze aan te passen aan zwaardere en snellere auto's. Alles werd herzien om de stabiliteit op hoge snelheid te verbeteren, de grip in bochten te verhogen en een duurzame band aan te bieden. De nieuwe band van Goodyear maakt tevens gebruik van de 'Cool Cushion Layer' technologie. Deze technologie kenmerkt zich door meerdere lagen in de band om de vervorming te beperken en de temperatuur te regelen. Dit draagt voornamelijk bij aan het verkrijgen van een lagere rolweerstand en een verhoogde efficiëntie.

Beschikbaarheid

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is beschikbaar in 28 maten voor velgdiameters van 18 tot 22 inch.

LandBronDatumNummer
 • DETÜV SÜD10/2017N/A
 • RUZA RULEM04/2021N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info