1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronVredestein
 4. chevronWintrac Pro
Wintrac Pro
Vredestein

Autoband Vredestein Wintrac Pro

Winter
69
rezulteoSCORE
69
rezulteoSCORE
Standaard
 • Winterband voor krachtige auto's.
 • Optimale veiligheid op natte of besneeuwde wegen.
 • Handling zelfs op hoge snelheid.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Vredestein
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
8.2 / 10
Remmen op nat wegdek
8 / 10
Grip op nat wegdek
8.7 / 10
Aquaplaning
7.9 / 10

Besparing

Duurzaamheid
7 / 10
Brandstofbesparing
5.7 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7.8 / 10
Wegligging
9.2 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Sneeuw

Remmen op sneeuw
7.8 / 10
Optrekken op sneeuw
7.8 / 10

IJs

niet beoordeeld
Remmen op ijs
9.2 / 10
Optrekken op ijs
niet beoordeeld

Eigenschappen

merk
Vredestein
model
Wintrac Pro
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
Sport
Seizoen
Winter
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
ja
Seal
nee

Omschrijving

De Vredestein Wintrac Pro winterband maakt gebruik van de laatste technologieën om chauffeurs van krachtige auto's hoogwaardige grip op natte of besneeuwde wegen te geven.

Veiligheid bij winterweer. Dankzij de met silica verrijkte rubbercompound biedt de Wintract Pro meer grip en kortere remwegen op besneeuwde en natte wegen. Het groevenstelsel en de lange en ovale vorm van het contactvlak verhogen de grip bij nat weer. De Pro versie biedt meer grip op natte wegen dan de Wintrac Xtreme S: dit blijkt uit de B score op het bandenlabel. De groeven en talloze lamellen op de schouders brengen de drijfkrachten op de sneeuw over terwijl de lamellen op het midden van de band de remkracht verbeteren.

Sportiviteit. Het ontwerp van de band biedt een hoogwaardige wegligging en snelle stuurreacties, zelfs op hoge snelheid. De band biedt meer grip in bochten.

VREDESTEIN WINTRAC PRO: EEN WINTERBAND VOOR PREMIUM AUTO'S

De Vredestein Wintrac Pro winterband richt zich op sportauto's met velgdiameters van 17 inch of meer. Vredestein streeft ernaar krachtige auto's een band met hoogwaardige prestaties te bieden. Daarnaast kenmerkt deze band zich dankzij de samenwerking met Italdesign Giugiaro door een elegante look. Dit auto-ontwerpbureau heeft talloze bekende modellen op zijn naam staan zoals de Maserati Coupé en de vermaarde DeLorean DMC-12.

Nieuwe technologieën voor verbeterde prestaties

Vredestein stelde bij het ontwerp van zijn band optimale veiligheid in de winter voorop. Wat betreft de remkracht op nat wegdek heeft de Wintrac Pro volgens de fabrikant een vooruitgang geboekt van 10% vergeleken met zijn voorganger de Wintrac xTremeS. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij het verbeterde rolvlak ontwerp en de oriëntatie van de groeven op het midden van de autoband. Het lange en ovale contactvlak maakt de band efficiënter op nat wegdek door het water snel en eenvoudig af te voeren. Dit is een specifiek kenmerk van de Wintrac Pro dat betere stuurreacties en meer grip in bochten biedt.

Het grote aantal lamellen op de schouderblokken en de scherpe hoeken van de groeven verhogen de rijprestaties op sneeuw. Vredestein kondigt een verbetering van 15% aan op dit gebied ten opzichte van zijn voorganger.

De rubbercompound op basis van hars en een hoog silica gehalte verbetert het rijgedrag en het remmen op nat, besneeuwd en beijzeld wegdek.

Beschikbaarheid

De Vredestein Wintrac Pro premium winterband is verkrijgbaar in 35 maten voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch. Alle maten van deze band vermelden een B op het Europese bandenlabel voor het remmen op nat wegdek. De meeste van de verkrijgbare maten kregen een E op het gebied van rolweerstand.

LandBronDatumNummer
 • DEAUTO ZEITUNG10/2019N/A
 • DESPORT AUTO11/2019N/A
 • DEAUTO BILD09/2019N/A
 • DEAUTO MOTOR UND SPORT09/2019N/A
 • DEAUTO BILD ALLRAD11/2020N/A
 • DEADAC09/2020N/A
 • DEAUTO BILD09/2020N/A
 • DEAUTO MOTOR UND SPORT09/2020N/A
 • DEAUTO BILD ALLRAD11/2021N/A
 • DEADAC09/2021N/A
 • GBTYREREVIEWS10/2022N/A
 • DEAUTO BILD ALLRAD11/2022N/A
 • DEAUTO BILD SPORTSCARS11/2022N/A
 • DEAUTO MOTOR UND SPORT09/2022N/A
 • DEAUTO ZEITUNG09/2022N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info