1. Homepage
 2. chevronBandenmerken
 3. chevronBridgestone
 4. chevronWeather Control A005
Weather Control A005
Bridgestone

Autoband Bridgestone Weather Control A005

All-season
 • In alle seizoenen prestatievolle autoband.
 • Korte remafstanden op natte wegen.
 • Veiligheid en mobiliteit op besneeuwde wegen.
Weather Control A005
Bridgestone

Autoband Bridgestone Weather Control A005

All-season
 • In alle seizoenen prestatievolle autoband.
 • Korte remafstanden op natte wegen.
 • Veiligheid en mobiliteit op besneeuwde wegen.
Premium
81
rezulteoSCORE
81
rezulteoSCORE
Premium
 • In alle seizoenen prestatievolle autoband.
 • Korte remafstanden op natte wegen.
 • Veiligheid en mobiliteit op besneeuwde wegen.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Bridgestone
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
8.9 / 10
Remmen op nat wegdek
10 / 10
Grip op nat wegdek
9.2 / 10
Aquaplaning
7 / 10

Besparing

Duurzaamheid
5 / 10
Brandstofbesparing
6.8 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
8.8 / 10
Wegligging
9.3 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Sneeuw

Remmen op sneeuw
4.7 / 10
Optrekken op sneeuw
4.4 / 10

IJs

Remmen op ijs
10 / 10
Optrekken op ijs
niet beoordeeld

Eigenschappen

merk
Bridgestone
model
Weather Control A005
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
High Performance
Seizoen
All-season
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

De Weather Control A005 all season band werd ontworpen door de ingenieurs van Bridgestone om het hele jaar door te presteren. De band staat synoniem voor veiligheid op natte of besneeuwde wegen.

Veiligheid. De prestaties van de autoband op natte wegen zijn geoptimaliseerd door de rubbercompound met een hoog gehalte Nano ProTech silica. Een actieve verspreiding van het water via de talloze zijgroeven verhoogt de grip. De autoband behaalde dan ook een A score voor het remmen op natte wegen. De Weather Control biedt dankzij de schouderblokken een uitstekende wegligging in bochten bij regenachtig weer.

Sneeuw. De V-vorm van het profiel en de talrijke rubberblokken brengen, zelfs op hellingen, de drijfkracht over op de sneeuw. Band met 3PMSF homologatie, toegekend op basis van tests bij winterweer.

Levensduur. De binnenstructuur zorgt voor een evenwichtige verdeling van de druk op het contactvlak. Dit voorkomt onregelmatige slijtage en zorgt voor een verhoogd kilometerrendement.

BRIDGESTONE WEATHER CONTROL A005: TOTALE BEHEERSING ONGEACHT HET WEER

De Bridgestone Weather Control A005 biedt gebruikers een optimale wegligging en controle. Laurent Dartouw, Marketing Directeur bij Bridgestone Europa licht toe: 'Wij hebben onszelf als doel gesteld een zeer goed presterende all season band te ontwikkelen, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. De Bridgestone Weather Control A005 voldoet volledig aan deze doelstelling.'

Design op basis van gebruikerservaringen

Bridgestone heeft zich bij het ontwerp van zijn eerste new generation all season band gebaseerd op de ervaringen van Europese automobilisten. 15.000 autobezitters die regelmatig rijden zijn deden mee aan het onderzoek. Bridgestone vroeg naar hun verwachtingen van een all season band en de problemen die ze dagelijks op de weg tegenkomen. “Automobilisten willen niet hoeven na te denken over het vertrouwen in hun autobanden. Daarnaast willen ze dat de banden efficiënt zijn bij elk type weer”, aldus Laurent Dartoux. 'Ons onderzoek heeft tevens uitgewezen dat de veiligheid op natte wegen hierbij het zwaarst meetelt'.

Europese ontwikkeling en vervaardiging

De resultaten van dit onderzoek waren de belangrijkste aanleiding voor Bridgestone om een high performance band te ontwikkelen. De ingenieurs en de chemici van het Technische Bridgestone centrum te Rome werden belast met de ontwikkeling van de Weather Control A005.

Het ontwerp van het rolvlak werd geoptimaliseerd met groeven in V-vorm op het midden en in Z-vorm op de zijkanten evenals brede gleuven op de schouders. Deze specifieke kenmerken worden aangevuld door het profiel van de band en het verbeterde contactvlak. De rubbercompound op basis van silica maakt, net als de Turanza T005, gebruik van de Bridgestone 'Nano Pro-Tech' technologie. Dit bestaat uit het moleculair bewerken van de compound om het silica beter met het rubber te binden. Deze uiteenlopende innovaties garanderen dat de Bridgestone Weather Control A005 aan de verwachtingen van automobilisten kan voldoen wat betreft grip, duurzaamheid en brandstofbesparingen.

Het hele jaar rond veiligheid en prestaties

Om de efficiëntie van de band aan te tonen, heeft de Japanse fabrikant deze laten testen door het onafhankelijke testinstituut TÜV SÜD. Resultaat; de Bridgestone Weather Control A005 presteert beter op natte wegen en op sneeuw dan zijn all season concurrenten. Dit valt tevens af te lezen op het Europese bandenlabel waarvoor alle maten een A scoren voor het remmen op natte wegen. Voor de rolweerstand, krijgen de meeste maten een C en enkele een B. De Bridgestone Weather Control A005 heeft tevens het 3PMSF (sneeuwvlok in een berg met 3 spitsen) logo dat een garantie voor de wintercapaciteiten vormt. Wat de duurzaamheid betreft lijkt de Weather Control A005 op de Turanza T005, met een 40.000 km garantie door Bridgestone.

Beschikbaarheid

De nieuwe Bridgestone Weather Control A005 all season band is verkrijgbaar in meer dan 68 maten voor velgdiameters van 15 t/m 20 inch. Enkele maten beschikken over DriveGuard technologie om door te kunnen rijden bij een lekke band.

LandBronDatumNummer
 • DESPORT AUTO11/2019N/A
 • DEAUTO BILD ALLRAD12/2019N/A
 • HUAUTONAVIGATOR03/2019N/A
 • DEACE09/2019N/A
 • DEAUTO BILD201940
 • DESPORT AUTO11/2020N/A
 • GBTYREREVIEWS11/2020N/A
 • DEADAC08/2020N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info