Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Vergelijkende SUV bandentest 2021: test van de 10 beste banden door Auto Bild

Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor compacte SUV’s en cross-overs in de maat 215/60 R17 getest en met elkaar vergeleken. De resultaten wijzen een hoog prestatieniveau uit, behalve voor één band die dan ook niet aanbevolen wordt.

SUV Zomerbandentest: vergelijkende test van Auto Bild 2021

© Auto Bild - Toni Bader

Een grote keuze geteste banden

Hoewel Auto Bild deze keer geen vijftigtal banden getest heeft zoals voor de maat 205/55 R16, selecteerde het Duitse blad toch wel 10 zomerbanden van verschillende merken voor zijn bandentest voor SUV’s en cross-overs. De geselecteerde producten lopen sterk uiteen, met banden die gewoonlijk aan dit soort tests meedoen maar tevens de budgetband van Imperial, merk van de Belgische groothandelaar Deldo en vervaardigd in China:

De test werd uitgevoerd met een Jeep Renegade maar de gekozen maat is tevens geschikt voor compacte SUV’s zoals de Opel Mokka, Dodge Caliber, Audi Q3, BMW X3, Mercedes GLA, Nissan Qashqai, X-Trail en talloze overige modellen. Deze vergelijkende test is gebaseerd op drie testcategorieën droog wegdek, nat wegdek en off-road.

Test van de goedkope SUV zomerband: het oordeel van Auto Bild

Auto Bild heeft een negatief vooroordeel over in China vervaardigde banden. Maar het Duitse blad geeft tevens toe dat het verschil tussen de budget en overige merken tegenwoordig minder groot is. Daar het bandenaanbod blijft groeien, is het dus van belang tevens de veiligheid van goedkopere banden te testen.

De Imperial EcoSport SUV is geen gevaarlijke band wat vroeger voor sommige budgetbanden wel het geval was. Hij biedt zelfs een goede weerstand tegen aquaplaning hoewel hij 2 keer zo goedkoop is als de premiumbanden. Hij krijgt echter toch de beoordeling “niet aanbevolen” vanwege de zwakke prestaties op nat wegdek, hoofdzakelijk in bochten en bij het remmen. 

Als consument heb je niet altijd de mogelijkheid om de banden te testen alvorens ze te kopen. In dit specifieke geval kan het Europese bandenlabel je op efficiënte wijze op weg helpen. De Imperial EcoSport SUV band scoort namelijk een C voor het remmen op nat wegdek terwijl de 9 andere geteste banden hiervoor allemaal een A scoren.

De Toyo Proxes Comfort, BF Goodrich Advantage en Maxxis Premitra 5 HP5 banden bieden veilige prestaties, met eveneens een goede weerstand tegen aquaplaning en goed rijcomfort. 

Zomerband 4x4, SUV’s en sedans: BFGoodrich Advantage en Advantage SUV

© BFGoodrich

Ze verkrijgen de vermelding “voldoende” maar kunnen helaas niet hogerop klimmen vanwege de lichte neiging tot ondersturing op nat wegdek en trage stuurreacties. De Maxxis Premitra 5 HP5 onderscheidt zich door korte remafstanden op droog wegdek en een interessante prijs.

Evenwichtige en zeer goed presterende SUV zomerbanden

Met de stabiele en veilige wegligging op nat wegdek en korte remafstanden biedt de Falken Ziex ZE 310 een goed prestatie-evenwicht waardoor hij de vermelding “goed” in de wacht sleept. Hij komt tevens goed uit de bus bij de aquaplaningtest, maar biedt slechts matige tractie op aarde en modder.

Ondanks een wat trage stuurreactie vertoont de Nokian Wetproof SUV zomerband goede resultaten bij het remmen op zowel droog als nat wegdek. Hij biedt tevens goede prestaties op gras en grind maar heeft echter een wat hoge rolweerstand.

De Continental PremiumContact 6 heeft evenwichtige prestaties en een zeer goede wegligging op elk type ondergrond. Hij biedt stuurprecisie en is de beste SUV zomerband op nat wegdek. Hij heeft meer moeite bij off-road gebruik, met name op gras en grind.

Dit is tevens het geval voor de Bridgestone Turanza T005 die dynamisch rijgedrag biedt en de beste uit de bus komt bij de tests op droog en nat wegdek. Hij krijgt dan ook de vermelding “uitmuntend”. Hoewel de band prijzig is wordt dit gecompenseerd door een lage rolweerstand. 

De prijzige maar tevens zuinige Michelin Primacy 4 is eveneens “uitmuntend”, dankzij een goed evenwicht zonder echte minpunten, behalve de iets slechtere resultaten op zand. Hij biedt topprestaties op droog en nat wegdek dankzij een precieze wegligging en korte remwegen.

Michelin lanceert de nieuwe Primacy 4 begin 2018. © Michelin

Auto Bild roept de Goodyear EfficientGrip 2 SUV uit tot beste SUV-zomerband van 2021. Uitmuntend op alle ondergronden, met sportief en dynamisch rijgedrag op droog wegdek en stuurprecisie. Hij heeft korte remwegen op zowel droog als nat wegdek en tevens een lage rolweerstand.

Top 5 van de beste SUV zomerbanden 2021 Auto Bild

                                 +

             -

1- Goodyear EfficientGrip 2 SUV

Evenwicht, sportief en veilig rijgedrag

2- Michelin Primacy 4

Evenwicht, remmen, rijgedrag

Prijs

3- Bridgestone Turanza T005

De beste op droog wegdek, brandstofverbruik

Gras en grind, prijs

4- Continental PremiumContact 6

De beste op nat wegdek

Gras en grind

5- Nokian Wetproof SUV

Remmen, gras en grind

Brandstofverbruik

LEES OOK

ACE Lenkrad bandentest 2021: de zomerbanden met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Het tijdschrift van de automobielclub Auto Club Europa, ACE Lenkrad, onthult een nieuwe zomerbandentest voor het jaar 2021. Voor deze vergelijkende test viel de keuze op de maat 225/45 R17 voor de Volkswagen Golf en overige populaire compacte modellen.

Auto Bild UHP bandentest: vergelijking van de 9 beste sportbanden

Het Duitse Blad Auto Bild heeft 9 UHP-banden in de maat 265/35 R20 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat is geschikt voor de Ford Mustang GT en overige high performance en sportauto’s. Wat zijn de beste sportbanden voor de komende zomer?

Sportbandentest 2021: 10 door Auto Zeitung vergeleken UHP banden

Het Duitse tijdschrift Auto Zeitung heeft de 10 beste (UHP) sportbanden in de maat 225/40 R18 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat is tevens geschikt voor talloze andere compacte en sportieve sedans. De banden werden gemonteerd onder de nieuwe Seat Leon 1.5 eTSI met 150 pk.

Vergelijkende zomerbandentest 2021: 53 door Auto Bild geteste banden in 205/55 R16

Het Duitse tijdschrift Auto Bild heeft 53 zomerbanden in de uiterst populaire maat 205/55 R16 getest en met elkaar vergeleken. Na een eerste ronde gaan slechts de 20 banden met de kortste remafstanden door met de test.

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.