We bieden je opnieuw een selectie winterbanden die door onze experts is samengesteld. Hierbij is met name gelet op een juiste verhouding voor prijs en kwaliteit. Als je zeker wilt zijn dat je de goede winterbanden koopt, check dan deze top 7 en kijk via onze bandenvergelijker bij welke Nederlandse bandenverkoper je het goedkoopst uit bent.

Door Gepubliceerd Op: juni 18, 2021Categorieën: Tests en vergelijkingen599 woorden3.3 min gelezen
Winterbanden kopen? rezulteo heeft een top 7 samengesteld voor een veilige keuze
Vind hier de 7 beste winterbanden die zijn geselecteerd door onze bandenexperts! © rezulteo

Voor de winter van 2018/2019 hebben onze bandenexperts winterbanden gezocht die geschikt zijn voor een groot aantal bestuurders. We hebben dus uit alle winterbanden op de markt banden gekozen die aan een klassiek wintergebruik voldoen. Ofwel winterbanden geschikt voor een dagelijks gebruik met homogene prestaties, ongeacht het type wegdek.

Onze selectie houdt voornamelijk rekening met de beschikbaarheid in de meest gangbare maten en met de prijs-/kwaliteitverhouding.

Ter info: de volgorde is louter alfabetisch en is niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

BFGoodrich g-Force Winter 2

BFGoodrich g-Force Winter 2
© rezulteo

Een veelal onbekende maar niet minder interessante autoband. De band kwam in 2017 namelijk zeer goed uit de vergelijkende test van het blad Auto Bild, waarin niet minder dan 50 winterbanden met elkaar vergeleken werden. Hij onderscheidde zich door zijn homogene prestaties op natte/besneeuwde wegen en zijn prijs.

Vergelijk de prijzen van de BFGoodrich g-Force Winter 2

Bridgestone Blizzak LM001

Bridgestone Blizzak LM001
© rezulteo

Dit is niet een van de nieuwste banden maar blijft echter een homogeen en aanbevelenswaardig product. De Blizzak LM001 maakt gebruik van de recente investeringen van het merk Bridgestone in de ontwikkeling van winterreeksen en is uitstekend geschikt voor gebruik op alle soorten wegen.

Vergelijk de prijzen van de Bridgestone Blizzak LM001

Continental WinterContact TS860 S

Continental WinterContact TS860 S
© rezulteo

Deze Continental band is niet geschikt voor doorsnee auto’s maar richt zich op krachtige en/of sportauto’s. Het is een must binnen zijn segment en maakt gebruik van de technologische basis van de TS 860. De winterband heeft een asymmetrisch profiel en beschikt over versterkte schouders voor uitstekende stijfheid en controle op droge wegen.

Meer informatie over de Continental WinterContact TS860 S.

Vergelijk de prijzen van de Continental WinterContact TS860 S

Dunlop Winter Sport 5

Dunlop Winter Sport 5
© rezulteo

Deze Dunlop heeft een profiel in V-vorm, een lichtgewicht structuur en een – aan het merk gebonden – specifieke rubbercompound; eigenschappen die in het DNA van Dunlop verankerd liggen en garant staan voor veelzijdigheid en veiligheid.

Vergelijk de prijzen van de Dunlop Winter Sport 5

Goodyear Ultragrip 9

Goodyear Ultragrip 9
© rezulteo

Net als Bridgestone, is Goodyear ook een ‘gouwe ouwe’ binnen deze selectie. De in het high-tech center van Goodyear in Luxemburg ontwikkelde Ultragrip 9 biedt goede prestaties,  met name wat betreft het rijcomfort en het rijden op asfalt. We vermelden verder nog dat deze band is uitgebracht in een NCG versie (extra stevige winterband), om veilig de weg op te gaan bij extreem winterweer.

Vergelijk de prijzen van de Goodyear Ultragrip 9

Michelin Alpin 6

De nieuwkomer binnen de Alpin reeks van de Franse bandenfabrikant. Deze nieuwe autoband maakt gebruik van de lange ervaring van het merk op het gebied van winterbanden en zal ongetwijfeld uitgroeien tot een referentie binnen dit segment. Zijn sterke punten volgens de fabrikant? Een lange levensduur met behoud van prestaties en zijn eerste testresultaten waarmee de Alpin 6 een plaatsje in de top van het klassement wist te behalen.

Vergelijk de prijzen van de Michelin Alpin 6

Nokian WR D4

Nokian WR D4
© rezulteo

En ‘last but not least’.. het is uiteraard overbodig om de WR D4 te presenteren. We hebben deze band meerdere malen kunnen testen bij streng winterweer. De band heeft keer op keer bewezen dat het Finse merk een ware winterexpert is.

Deze band is verkrijgbaar in talloze maten en dus breed inzetbaar en efficiënt op allerlei types, zelfs natte wegen. Ten opzichte van de andere banden van deze selectie is vinden onze bandenexperts hem duidelijk op winterweer gericht. We vinden de band iets minder veelzijdig maar komt wel uit onze test met uitmuntende prestaties op sneeuw.

Bekijk de rezulteo-test van de Nokian WR DR.

Vergelijk de prijzen van de Nokian WR D4

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel