Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De ACE Lenkrad zomerbandentest: de beste B-merk banden

Het bandentestseizoen is in volle gang. Het tijdschrift van de Automobile Club Europa besloot dit jaar een nieuwe weg in te slaan en een test uit te voeren met minder bekende merken. Het blad vergeleek 9 “alternatieven” in de maat 215/55 R17 voor de SUV Audi Q2.

ACE Lenkrad zomerbandentest: vergelijking van goedkope zomerbanden op nat wegdek

Geen Michelin of Continental in deze test, maar alleen betaalbare banden uit het middensegment. © ACE Lenkrad

De bekendste merken worden opzettelijk buitengesloten

De grote merken monopoliseren over het algemeen de eerste plaatsen van de bandentests. Maar Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone en Pirelli banden zijn prijzig en niet voor iedereen te betalen. ACE Lenkrad, het autoblad van de Auto Club Europa, biedt ons dan ook een iets andere bandentest aan. De Duitse automobielclub heeft 9 banden van B-merken in de maat 215/55 R17 getest onder een Audi Q2. Deze banden zouden in principe een goed prestatieniveau tegen een redelijke prijs moeten bieden:

ACE Lenkrad koos voor het testcentrum van Bridgestone in Italië om de banden aan diverse tests te onderwerpen: remmen, rijgedrag, aquaplaning, rolgeluid, brandstofverbruik, enz…

De geselecteerde bandenmaat is tevens geschikt voor auto’s zoals de DS4, Peugeot 407 en 508, Seat Ateca, Skoda Superb, Karoq, Toyota Avensis en de Volkswagen Passat of Touran.

Best geteste zomerbanden van goedkope bandenmerken

© ACE Lenkrad

Wat is volgens ACE Lenkrad de beste B-merk band?

De beste B-merk banden

+

-

1- Maxxis Premitra HP5

Evenwichtig, goede prestaties op droog wegdek, goedkoopste band

Geen

2- Sava Intensa UHP 2

Zeer evenwichtig en gunstige prijs

Remmen op droog wegdek

3- Fulda SportControl2

Beste band op nat wegdek

Prijs

4- Apollo Aspire XP

Prestaties op droog wegdek

Brandstofverbruik

5- Toyo Proxes Sport

Prestaties op nat wegdek

Remmen op droog wegdek

6- Kleber Dynaxer HP4

Prestaties op droog wegdek

Prestaties op nat wegdek

7- Firestone Roadhawk

Brandstofverbruik

Remmen op nat wegdek

8- Hankook Ventus Prime 3 K125

Rijden op droog wegdek

Aquaplaning en prestaties op nat wegdek in het algemeen

9- Avon ZV7

Laag rolgeluid

Remmen op droog wegdek

De prestaties op nat wegdek zijn zoals altijd van groot belang

We kunnen als eerste vaststellen dat deze banden goed presteren op droog wegdek. Ze hebben allemaal minder dan 40 meter nodig om te remmen bij 100km/uur. Een geruststellende remafstand volgens ACE Lenkrad. Dit is weliswaar langer dan banden uit het topsegment maar al veel beter dan sommige budgetbanden. Geen enkele band onderscheidt zich bij het rijden op een droog wegdek met uitzondering van de Avon ZV7 band, die ietwat slechtere resultaten boekt.

Het rijden op nat wegdek is voor sommige modellen echter problematisch. Tijdens het remmen in dergelijke omstandigheden blijft de Firestone Roadhawk duidelijk achter bij de rest terwijl de banden van Maxxis, Fulda, Toyohet juist zeer goed doen.

De aquaplaning tests zijn waarschijnlijk het meest veelzeggend over de vergeleken banden. De Hankook Ventus Prime 3 K125 heeft volgens ACE Lenkrad een grote afkeer van regen en komt zelfs niet door bochten van een met water bedekt wegdek. De Maxxis Premitra HP5 heeft hier in tegendeel absoluut geen moeite mee en behoudt tot op 90 km/u voldoende grip.

ACE Lenkrad remtest van goedkope merken zomerbanden

© ACE Lenkrad

De goedkoopste banden aan de top

Hoewel bij de meeste vergelijkende tests de prijs al een goede indicator over de prestaties is, gaat dat hier absoluut niet op. De banden op de eerste twee plaatsen van het klassement - Maxxis Premitra HP5 en Sava Intensa UHP 2- zijn tevens de goedkoopste banden: circa €100 minder per set van 4!

De video (in het Duits) van de door ACE Lenkrad uitgevoerde test:

LEES OOK

De Auto Bild zomerbandentest voor 4WD’s en SUV’s van 2020: de beste banden voor de BMW X5

Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor SUV’s en 4WD’s in de maat 255/55 R18 getest en met elkaar vergeleken. Droog wegdek, nat wegdek, grind, zand, aarde... Lees meer over de beste banden voor dit type off-road voertuigen.

De Auto Motor und Sport bandentest 2020: de beste UHP banden voor sportsedans

Het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport heeft 11 zomerbanden in de maat 225/45 R18 onder de BMW 3 serie vergeleken. De gelegenheid om de beste banden aan te wijzen op het gebied van prestaties en rijplezier.

De Auto Zeitung HP bandentest 2020: 20 onderling vergeleken banden onder de BMW 3-serie

Auto Zeitung heeft de prestaties van 20 High Performance zomerbanden in de maat 225/50 R17 voor de BMW 3-Serie en gelijksoortige modellen met elkaar vergeleken. Een test die opnieuw uitgewezen heeft dat er een prijskaartje hangt aan een rijervaring zonder compromis.

Zomerbandentest 2020: het oordeel van Auto Bild over de 20 beste UHP banden voor sedans

Na de remprestaties van 50 UHP banden in de maat 245/45 R18 100 Y getest te hebben op nat en droog wegdek, heeft Auto Bild de 20 banden met de kortste remweg geselecteerd om extra tests uit te voeren. De grote merken slepen opnieuw de beste plaatsen in de wacht.